Μπήκαμε στη φαβέλα των γύφτων που κατέκλεψε τα Ι.Χ. των Αθηναίων! στο άβατο του εγκλήματος! (ΦΩΤΟ )




Police-Voice blog ➤ 
μπήκαμε  στο γκέτο της τσιγγάνικης μαφίας του Μενιδίου και του Ζεφυρίου και ξεδιπλώνει σ’ένα αποκλειστικό φωτορεπορτάζ τον τρόπο που δρουν οι εγκληματικές ομάδες που σαρώνουν την Αθήνα σε κλοπές αυτοκινήτων και φορτηγών τους τελευταίους μήνες…
Σε κράτος εν κράτει έχουν μετατρέψει το Μενίδι και το Ζεφύρι μαφιόζικες συμμορίες που συγκροτούν τσιγγάνοι κακοποιοί με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να αποτελούν άβατο για την Αστυνομία και να θυμίζουν…φαβέλες της Βραζιλίας.
Οι τσιγγάνικες φατρίες – ειδικά τον τελευταίο καιρό μετά την επιβολή των capital controls – έχουν εστιάσει την εγκληματική δράση τους στις κλοπές αυτοκινήτων.
Κυρίως στο νομό Αττικής το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξελιχθεί σε… μάστιγα.
11-lezanta-1
Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής «σκανάρει» ένα κλεμμένο Smart
«Επιδημία» κλοπών μικρών αυτοκινήτων πόλης
Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι κάτοχοι των πολυτελών αυτοκινήτων έτρεμαν ότι κάποια νύχτα, το τετράτροχο «καμάρι» τους θα «κάνει φτερά». Οι κλέφτες, σήμερα, προτιμούν τα μικρότερα αυτοκίνητα και μάλιστα, έχουν… εμμονή με συγκεκριμένες μάρκες. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ποσοστιαία στις κλοπές Ι.Χ. με τα χειρότερα στοιχεία (βλ. Eurostat) στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια…
Το φαινόμενο παρουσιάζει αύξηση 38% τα τελευταία δύο χρόνια στα οποία οι πωλήσεις βέβαια είχαν καταρρακωθεί.
11-lezanta-2
 Με ιδιωτικό γερανό «φορτώνουν» τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους
Στο «φως» η συμμορία των γύφτων
Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής και το έμπειρο γραφείο του από τον περασμένο Ιούλιο βρισκόταν στα ίχνη μιας από τις πιο σκληρές σπείρες κλοπής Ι.Χ και φορτηγών. Την προηγούμενη εβδομάδα η πρώτη γιάφκα κλεμμένων αυτοκινήτων εντοπίστηκε με «χειρουργικό» τρόπο κατόπιν της συνδρομής του γνωστού ντετέκτιβ με τα λεπτομερή στοιχεία που συγκέντρωσε αλλά και την αναλυτική παράθεση της δράσης της στις Αρχές.
Φυσικά να επαινέσουμε τη ΓΑΔΑ για την αποτελεσματική αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
Να επισημάνουμε πως η πολυπραγμοσύνη και οι τεχνικές γνώσεις των τσιγγάνων κλεφτών – σε συνεργασία με αλλοδαπούς εγκληματίες – εξελίσσονται παράλληλα με τις μεθόδους αντικλεπτικής προστασίας. Είναι αγώνας ταχύτητας ανάμεσα σε αυτούς που κατασκευάζουν αντικλεπτικά συστήματα και σε αυτούς που προσπαθούν να τα παραβιάσουν. Ο ιδιωτικός ερευνητής , Σωκράτης Στρατής , χρόνια τώρα εξιχνιάζει υποθέσεις σε περιοχές που σκιάζει την κοινωνία το «άβατο» των μαφιόζων .
11-lezanta-311-lezanta-4
Ποιος άραγε «κλαίει» το συγκεκριμένο Ι.Χ. που παράτησαν «γυμνό» σε κεντρικό δρόμο του Ζεφυρίου;
Όπως την περιοχή του Μενιδίου και του Ζεφυρίου όπου τσιγγάνοι έχουν δημιουργήσει οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που έχουν βαρύ οπλισμό και θησαυρίζουν από τις κλοπές αυτοκινήτων, το εμπόριο όπλων-ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές ενέργειες…
Σε επικοινωνία με τον Σωκράτη Στρατή μας ξεδίπλωσε την άποψή του για την ουσιαστική πάταξη του φαινομένου κλοπών Ι.Χ. που μαστίζει όλη την Ελλάδα:
«Για να χτυπηθεί στην καρδιά της η μαφία κλοπής αυτοκινήτων πρέπει να πρώτα να “κοπούν” τα συγκοινωνούντα δοχεία της που είναι οι επιτήδειοι κλεπταποδόχοι έμποροι ανταλλακτικών αυτοκινήτων και φορτηγών, μάντρες Ι.Χ. που πωλούν κλεμμένα με παραποιημένα στοιχεία καθώς και μεγάλη μερίδα “αμαρτωλών” επιχειρήσεων σκραπ και ανακύκλωσης μετάλλων που δρουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας. Επίσης θα απευθύνω έκκληση σ’όσους συμπολίτες μας έχουν οποιαδήποτε πληροφορία ,που αφορά τις εγκληματικές σπείρες κλοπής οχημάτων, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στο τηλέφωνο: 210 8812898 ».
11-lezanta-5
 Λίγο πριν τα ανταλλακτικά καταλήξουν στους κλεπταποδόχους
 Έκλεψαν το Ι.Χ. αξιωματικού της ΕΛΑΣ που τους συνέλαβε!
Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στο Μεξικό… Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Χρήστου Παπαζαφείρη, της εξάρθρωσης πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραξε πάνω από εκατόν δεκαεπτά (117) κλοπές Ι.Χ. στην Αττική, προφανώς οι συνεργοί των συλληφθέντων έκλεβαν(!) το προσωπικό Ι.Χ. υψηλόβαθμου αστυνομικού που πρωτοστάτησε στον εντοπισμό τους…
Πράξη αντεκδίκησης για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της σπείρας και την ταυτοποίηση των μελών της για την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά τις πρωινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου 2015 , στο Ζεφύρι, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ένδεκα μέλη της ομάδας, δέκα τσιγγάνοι και ένας Ρουμάνος.
 ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια