«Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ένα απλό τεχνικό ζήτημα… Είναι ένα εξόχως πολιτικό και οικονομικό ζήτημα»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ένα απλό τεχνικό ζήτημα… Είναι ένα εξόχως πολιτικό και οικονομικό ζήτημα»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015, η εκδήλωση της Επιτροπής Μελών ΚΑΠΗ Ζεφυρίου στο χώρο του εν λόγω ΚΑΠΗ με θέμα τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου και ο ειδικός σύμβουλός του επί του θέματος, κ. Π. Νικολαϊδης.


Στην εκδήλωση που συμμετείχε πλήθος κόσμου, οι αντιδήμαρχοι Ζεφυρίου και Φυλής, κ. Γ. Μαυροειδάκος και κ. Σ. Μπρέμπος, αντιστοίχως, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, κ. Α. Βάβουλα, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων και
Ζεφυρίου, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής, κ. Κ. Λουμιώτης και μέλη της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, τονίστηκε η ανάγκη ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων στην προώθηση του εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι ουσιαστικά και ο μόνος βιώσιμος τρόπος για την εξάλειψη φαινομένων τύπου χωματερής Φυλής.

Η εκδήλωση βασίστηκε σε εισήγηση του ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων με κατάδειξη των βασικών αρχών του νέου συστήματος και πρακτικών παραδειγμάτων από τον εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης και εν συνεχεία ακολούθησαν ερωτήσεις και διαλογική συζήτηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε σχετικά: «Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ένα απλό τεχνικό ζήτημα παρά τις σημαντικές τεχνικές πτυχές του. Είναι ένα εξόχως πολιτικό και οικονομικό ζήτημα που αναδεικνύει τις ισχυρές αντιστάσεις που συναντά η προώθηση βιώσιμων οικονομικά και περιβαλλοντικά πολιτικών στο πεδίο διαχείρισης των σκουπιδιών ως ανεκτίμητων πόρων. Η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών είναι το κλειδί της μετάβασης στο νέο αυτό σύστημα  που μας φέρνει πιο κοντά στο σταδιακό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και αυτή την ενεργοποίηση στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια