Αναμένοντας.................

   
  Αναμένοντας την δημοσιοποίηση της απόφαση του Δ.Σ Φυλής που αφορούσε την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Τοπικού Συμβουλίου  Πρόληψης της Παραβατικότητας ας θυμηθούμε τη λέει η σχετική νομοθεσία :

Τοπικά Συμβούλια Παραβατικότητας ( άρθρο 84 Ν.3463/2006) 
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκροτεί με απόφασή του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2713/1999 Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας. 
2. Το Συμβούλιο αποτελείται από …. (…) μέλη, τα οποία είναι επιστήμονες και λειτουργοί
που διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της παραβατικότητας, όπως δικαστικοί λειτουργοί, εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και αστυνομικοί
3. Το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας είναι συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής και αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής 20 πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.
4. Έργο του είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του δήμου, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης. 

 Ας μην ξεχνάει επίσης το προεδρείο του Δ.Σ. Φυλής  που "τηρεί" την νομιμότητα, μέχρι και κουδουνάκια έβαλε, πως:
 "Από τις διατάξεις του Ν. 3861/2010, προβλέπεται ειδικός τρόπος δημοσίευσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου. Η καταχώρηση στην ιστοσελίδα του Δήμου όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποχρεωτική. Απόφαση μη δημοσιευόμενη είναι άκυρη."

 Άμα είχε πραγματική  αντιπολίτευση η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής θα μπορούσε να  ακυρώσει ΟΛΕΣ της αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.


Παραπονιάρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια