Νερό και αντί να πάει 'σα κατ' στην κατηφόρα, πηγε 'σα παν'..(βίντεο)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με θέματα που τέθηκαν σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος βιοτικών αναγκών στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας δήλωσε τα εξής:
Η διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος Φυλής για τη  χορήγηση του επιδόματος, από το Υπουργείο Εργασίας υπήρξε απολύτως διαφανής και σύμφωνη με το γράμμα του νόμου. Ειδικότερα:
-Με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε όλα τα  ΜΜΕ κλήθηκαν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος.
- Οι αιτήσεις εξετάστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή η οποία αποτελείται μόνο από υπαλλήλους του Δήμου.
-Ο πίνακας των δικαιούχων στάλθηκε στο Υπουργείο Εργασίας το οποίο ενέκρινε την πίστωση.
-Μετά την έγκριση του Υπουργείου, ο πίνακας εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
-Εκκρεμεί η ανακοίνωση πίνακα 50 ακόμη δικαιούχων που βρίσκεται στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας για έγκριση. Η ανάγκη κατάρτισης δεύτερου πίνακα δικαιούχων οφείλεται στο
γεγονός ότι μετά την αποστολή του πρώτου πίνακα, κατατέθηκαν νέες αιτήσεις, πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.
-Ξεχωριστό επίδομα βιοτικών αναγκών χορηγείται και σε πλημμυροπαθείς πολύτεκνους ή ΑΜΕΑ.
-Αξίζει να αναφερθεί ότι το επίδομα βιοτικών αναγκών δεν έχει σχέση με την αποζημίωση για καταστροφή της οικοσκευής. Επίσης από πλημμύρες δεν πλημμύρισαν μόνο τα ισόγεια και τα υπόγεια, αλλά και υπερυψωμένοι χώροι, στους οποίους διείσδυσε το νερό της βροχής.

-Αναφορικά με τα αναφερθέντα περί έλλειψης εκθέσεων αυτοψίας από το Πυροσβεστικό Σώμα, πρέπει να επισημανθεί  ότι στις θεομηνίες η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει  να επέμβει σε όλες τις περιπτώσεις γι αυτό κι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα χορήγησης του επιδόματος με άλλα δικαιολογητικά.
Συμπερασματικά, όπως εξήγησα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάθε συνάδελφος μπορεί να διαπιστώσει επισκεπτόμενος την Τεχνική Υπηρεσία, ότι η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη. Ήδη φιλοξενήσαμε, για το σκοπό αυτό το συνάδελφο της μειοψηφίας Γιώργο Αβράμη. 




                                                                                                    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια