Η διοίκηση καταθέτει καταγγελία κατά της ΚΕΔΗΦ

Στον Εισαγγελέα και τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος οδηγεί  την ΚΕΔΗΦ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔΗΦ
 «Επειδή ορισμένα αμφιλεγόμενα δημοσιεύματα προσπαθούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις το τελευταίο διάστημα σχετικά με την ΚΕΔΗΦ στην οποία πρόεδρος παραμένει ο κ. Γκίκας Χειλαδάκης, θα ήθελα ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης κι Εσόδων του Δήμου Φυλής, να αναφέρω τα εξής:
«Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και πιο συγκεκριμένα 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι, βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να καταθέσουμε καταγγελία κατά της  ΚΕΔΗΦ και του Προέδρου της, στον Οικονομικό Εισαγγελέα και  στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.
Σε αυτή την απόφαση μας οδήγησε το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα που υφίσταται ανάμεσα στα έσοδα και στα έξοδα της Επιχείρησης, στο χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2014 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Αξίζει να αναφερθεί πως η ως άνω Δημοτική Επιχείρηση επιχορηγείται κατά κύριο λόγο από τον Δήμο Φυλής.  
Έτσι, σύμφωνα με έγγραφα του Προϊσταμένου της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής κ. Δημήτρη Νικολόπουλου, η ΚΕΔΗΦ επιχορηγήθηκε από το Δήμο, στο
διάστημα 1-9-2014 έως και 30-9-2015, με 2.587.079,77 ευρώ. Εκτός από την επιχορήγηση αυτή, η ΚΕΔΗΦ εισέπραξε (στο ίδιο χρονικό διάστημα) από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) και άλλους φορείς, στο πλαίσιο της υλοποίησης  προγραμμάτων, το ποσόν των 830 χιλ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή η εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση είχε στο ως άνω χρονικό διάστημα  των 13 μηνών έσοδα 3.417.079,79 ευρώ.
Τα ποσά αυτά είναι αδιαμφισβήτητα και βεβαιωμένα από τον  Προϊστάμενο  της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής.
Ωστόσο μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που έλαβαν χώρα στο Γραφείο Δημάρχου τον περασμένο Νοέμβριο, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και  άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες κλήθηκε και το Λογιστικό Γραφείο «Θωμά Βερούτη και Ιωάννας Δημοπούλου Ο.Ε» το οποίο και είχε αναλάβει την ενημέρωση και τήρηση των βιβλίων και άλλων στοιχείων της ΚΕΔΗΦ  διαπιστώθηκε ότι προκύπτει μία τεράστια διαφορά ύψους 1.417.000 ευρώ ανάμεσα στα έσοδα και στα έξοδα, χωρίς να υπάρχουν στο λογιστήριο τα αντίστοιχα παραστατικά εξόδων, γεγονός που επιβεβαιώνει και το λογιστικό γραφείο.
Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι 20 συνάδελφοι, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία κατά της  ΚΕΔΗΦ και του Προέδρου της, στον Οικονομικό Εισαγγελέα και  στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια