Ψεύτικες υποσχέσεις Δημάρχου Χρήστου Παππού στους μαθητές του 3ου Γυμνασίου.

Η απάντηση από το δεκαπενταμελές στον Δήμαρχο.
Κύριε Δήμαρχε,
Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 μας υποσχεθήκατε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου οτι θα μισθώσετε λεωφορεία για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. 
Ζητήσατε εντός μισής ώρας να σας έχει δώσει ο διευθυντής του σχολείου δρομολόγια. Το έγγραφο σας ήρθε και ταυτόχρονα ζητάτε νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσετε να υλοποιήσετε αυτό που θα υλοποιούσατε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου...
 Γνωρίζατε ότι δεν μπορείτε να υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας...
Άρα μας κοροϊδέψατε ,προσπαθήσατε να παίξετε με την ψυχολογία των μαθητών και
αποφασίσατε να μείνουν τα σχολεία κλειστά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, λες και αυτό θα έλυνε το πρόβλημα..
ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ...
Οι εκπρόσωποι του δεκαπενταμελούς του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
Το Δελτίο Τύπου  που ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, 10 μέρες μετά, ζητάει διάταξη νόμου για τα πούλμαν που θα έβαζε ,10 μέρες , πριν για την μεταφορά των  μαθητών.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διάταξη νόμου για την ασφάλεια των μαθητών πρότεινε ο Παππούς στον Κουρουμπλή
Την υπόσχεση ότι θα περιλάβει, σύντομα, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων να μισθώνουν λεωφορεία και να συμβάλλονται με εταιρίες ασφαλείας  έδωσε στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Δήμαρχος πρότεινε στον Υπουργό την παρακάτω διάταξη η οποία βρίσκεται στη φάση της νομοτεχνικής επεξεργασίας από το Υπουργείο εν όψει της επικείμενης ένταξής της σε νομοσχέδιο. 
«Για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την προστασία των διδακτηρίων σε περιοχές όπου επικρατούν ειδικές κοινωνικές συνθήκες, οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές μπορούν, με αιτιολογημένη Απόφασή τους, να συμβάλλονται με εταιρίες ασφαλείας, να μισθώνουν λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών προς κι από τα σχολεία και γενικότερα να λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την επίτευξη των ως άνω σκοπών».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει στους Δήμους τη μεταφορά μαθητών και μάλιστα εντός των ορίων τους. Αρμοδιότητα μεταφοράς μαθητών σε σχολεία έχει η Περιφέρεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια