Ισχύει η Απόφαση του Δημάρχου Φυλής για κλείσιμο των σχολείων













Από το γραφείο τύπου Δήμου Φυλής λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου που μας ενημερώνει ότι εμμένει στην αρχική του θέση για κλείσιμο των σχολείων. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ισχύει η Απόφαση του Δημάρχου Φυλής για κλείσιμο των σχολείων
Η Απόφαση του Δημάρχου Φυλής να μείνουν κλειστά τα σχολεία του Δήμου την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 ελήφθη νόμιμα και κοινοποιήθηκε αμέσως στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.  Ο Δήμαρχος Φυλής εκτίμησε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου 27 του άρθρου 94 του ν. 3852/2010 που ορίζει επί λέξει ότι «στις αρμοδιότητες του Δήμου περιλαμβάνεται η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου».
Δεν αποτελούν έκτακτες συνθήκες η πάνδημη διαμαρτυρία των Ενώσεων Γονέων, των μαθητών και
των διδασκόντων, λόγω επανειλημμένων επιθέσεων παραβατικών στοιχείων σε μαθητές, έξω από τα σχολεία;
Από νομική άποψη η Απόφαση του Δημάρχου δεν ελέγχεται από το Υπουργείο Παιδείας. Ο Δήμαρχος ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και δεν είναι υπάλληλος κανενός Υπουργείου. Έχει ορκιστεί  να αφουγκράζεται τα αιτήματα των δημοτών του κι εν προκειμένω οι δημότες Φυλής δικαιούνται να νιώθουν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή όταν πηγαίνουν στο σχολείο.

Επομένως η Απόφαση Δημάρχου ισχύει και καλούμε τους γονείς των μαθητών να μη στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016. Η ασφάλεια των μαθητών δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Ζητάμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη έννομα αγαθά των δημοτών της Φυλής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια