Δύναμη Συμμετοχής: Ακατανόητη κι ανούσια απόφαση της διοίκησης να κλείσει τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φυλής

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν… για την παραβατικότητα στο Δήμο Φυλής

Με τη συνήθη τακτική του μοιράσματος χαντρών σε «ιθαγενείς», η διοίκηση Παππού – Σάββα προχώρησε στην ακατανόητη κι ανούσια απόφαση να κλείσει τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φυλής την Τρίτη 16/2.
Η απόφαση αυτή, που ως ήταν λογικό, προσέκρουσε στο νομικό πλαίσιο που ορίζει συγκεκριμένες περιπτώσεις που οι Δήμοι σε συνεργασία με τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης μπορούν να κλείσουν σχολεία, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την προχειρότητα που χαρακτηρίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεων από το δήμαρχο και μερίδα των συνεργατών του. Ταυτόχρονα, φαίνεται ολοκάθαρα πια πως η διοίκηση βρίσκεται σε πανικό και ελλείψη σχεδίου για την καταπολέμηση της όλο και αυξανόμενης παραβατικότητας κατά τα δύο περίπου τελευταία χρόνια, μετέρχεται κάθε κουτοπόνηρο επικοινωνιακό μέσο, επιθυμώντας να χειραγωγήσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα, τους οποίους αντιμετωπίζει ως «ιθαγενείς» που μπορεί να ξεγελά με καθρεφτάκια, πιστεύοντας ότι με τον ανεύθυνο αυτό τρόπο καλύπτει τις τεράστιες ευθύνες
της και τα ελλείμματα των πολιτικών της πρωτοβουλιών. Οι προεκλογικές κορώνες Παππού – Σάββα αποδείχτηκαν φάλτσες και στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν τον εμπαιγμό προς τους δημότες, προβαίνουν στους συνήθεις λεονταρισμούς απέναντι στο κεντρικό κράτος.
Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν σε κάθε περίπτωση ανοιχτά!
Είναι παιδαγωγικά και κοινωνικά απαράδεκτο, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, η διοίκηση να δημιουργεί συνθήκες «πολέμου», προσπαθώντας να καλύψει την ανυπαρξία της πίσω από κακοστημένες φιέστες, κροκοδείλια δάκρυα και πρακτικές που μόνο προεδρεία κλαδικών προ τριαντακονταετίας θα ζήλευαν.
Η Δύναμη Συμμετοχής με σεβασμό κι αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη διοίκηση στον λαϊκίστικο κατήφορο που έχει επιλέξει ως μορφή πολιτικής δράσης. Συντασσόμαστε ανοιχτά με την απόφαση του ΥΠΑΙΕΘ να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία του Δήμου Φυλής και καλούμε το δήμαρχο να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό του ρόλο και  να σταματήσει να παίζει μ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η ασφάλεια τον μαθητών, καθώς και η μικροπολιτική έχει και τα όρια της.
Ζητούμε την άμεση κατάργηση του «περιβόητου» τοπικού συμβουλίου καταπολέμησης της παραβατικότητας, το οποίο δεν παράγει απολύτως κανένα συμβουλευτικό έργο, εμβαθύνει το διαχωρισμό των δημοτών σε «καλούς» και «κακούς» και υφίσταται αποκλειστικά για λόγους «εξόφλησης» προεκλογικών γραμματίων μεταξύ των παρατάξεων της συνδιοίκησης, τον οποίων τα μέλη διαγκωνίζονται για την κατάληψη οποιασδήποτε θέσης, ακόμα κι αν αυτή δεν έχει καμιά θεσμική αναγνώριση και κοινωνική αποδοχή.
Τέλος δεσμευόμαστε ότι θα καθίσουμε πρώτοι στο τραπέζι του διαλόγου, με συγκεκριμένες προτάσεις, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρούμε ριζικές λύσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου. Χωρίς τις φανφάρες και τη συνήθη αμετροέπεια που χαρακτηρίζει το δήμαρχο και τους στενούς συνεργάτες του σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
Με την παιδεία δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανείς. Ανοιχτά σχολεία, εκτόνωση του κλίματος φόβου που έχει δημιουργηθεί στις οικογένειας των μαθητών με ταυτόχρονη αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης από την ΕΛΑΣ στους χώρους που δραστηριοποιούνται παιδιά, ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και ανοιχτός διάλογος από μηδενική βάση πάνω σε πρακτικά υλοποιήσιμους σχεδιασμούς, με συμμετοχή όλων των φορέων, είναι ο μόνοι τρόποι για τη λύση του προβλήματος.







Για τη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
                                                                                                                          Ο Επικεφαλής

                                                                                                                        Δημήτριος Σ. Μπουραΐμης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια