Απάντηση Γιώργου Κρητικού σε ανάρτηση που πήραμε από το pitsounicity.gr

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κρητικό σχετικά με ανάρτηση που πήραμε από το pitsounicity.gr Ε Δ Ω. 
Από την εμπεριστατωμένη απάντηση  δεν καταλαβαίνουμε αν  όντως ο κύριος Κρητικός δεν έχει και πολλές σχέσεις με την εταιρεία παρόλο που φαίνεται ξεκάθαρα ότι γνωρίζει ολόκληρη την ιστορία της εν λόγω εταιρείας.
Ακολουθεί η σχετική επιστολή που λάβαμε:

Αγαπητέ κ. Συντάκτη του <<Παραπόνου Φυλής >> θέλω να σας επισημάνω τα εξής.
  Πρώτον: στην Εταιρεία <<Δομικά Υλικά Κρητικού Ε.Π.Ε.>> ποτέ δεν είχα μετοχές, ούτε καμιάς άλλης μορφής εταιρική σχέση, με την ως άνω εταιρεία.
 Δεύτερον: Η Νομική Μορφή της συγκεκριμένης εταιρείας είναι κεφαλαιουχική Εταιρεία.
  Τρίτον: Βάση του Νόμου 3463/2006 άρθρο 29 παράγραφος 3 υποπαράγραφος (β) ασυμβίβαστο έχουν μόνο τα Μέλη των Δ.Σ. των εταιρειών, οι Διαχειριστές, και όσοι εταίροι έχουν μετοχές ή εταιρικά μερίδια πάνω από το 5% του συνολικού κεφαλαίου της εταιρείας.     
Τέταρτον: Βάση του Νόμου 3852/2010 άρθρο 75 παράγραφος 9, δεν πρέπει μέλος επιτροπής να είναι παρών, και να μετέχει στην λήψη αποφάσεως, εφόσον συγγενής του έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον και σας πληροφορώ ότι ποτέ δεν μετείχα  σε καμιά τέτοια συνεδρίαση.
Κατόπιν όλων αυτών εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα νομικό κώλυμα ή ασυμβίβαστο κατά το νομικό
μέρος του θέματος. Αλλά επειδή αναφέρεστε και στο ηθικό θέμα του όλου γεγονότος θα σας πω τα εξής. Η ως άνω εταιρεία πώλησης οικοδομικών υλικών είχε λογαριασμό με τον Δήμο και το κοιμητήριο πολλά χρόνια πριν. Τα ποσά προμήθειας των υλικών αυτών παρέμεναν απλήρωτα (ΠΟΕ) για μεγάλο διάστημα.  Έως ότου η κυβέρνηση του Σαμαρά το 2012 έδωσε στους Κρατικούς Οργανισμούς και στους ΟΤΑ χρήματα για να τα εξοφλήσουν. Λόγω αδυναμίας όμως του Δήμου μας στις δομές του, και την οργάνωση των υπηρεσιών της  εποχής εκείνης, αυτές οι Έκτακτες Πιστώσεις, που στον Προϋπολογισμό του Δήμου γράφηκαν σαν <<Έκτακτες Ειδικευμένες Πιστώσεις, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό >> η τουλάχιστον έτσι έπρεπε να εγγραφούν, άρχισαν να εξοφλούν οφειλές το τέλος του 2013. Τα ποσά αυτά σε όλους τους Φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης που δόθηκαν, ονομάστηκαν με μια λέξη << Ληξιπρόθεσμα >>. Αυτή λοιπόν η διαδικασία είχε δύο βασικούς πυλώνες. Ο Πρώτος ήταν να τηρηθούν αυστηρά η ημερομηνίες των παραστατικών τα οποία θα είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα, και με αυτήν την σειρά να εξοφλούνται. Και ο Δεύτερος ήταν, έως μια καταληκτική ημερομηνία όσα ποσά δεν είχαν διατεθεί να επέστρεφαν πίσω. Βάση λοιπόν αυτών εξοφλήθηκε η εταιρεία τα λεφτά που τις χρωστούσε ο Δήμος, αλλά το Δημοτικό Κοιμητήριο, που σημειωτέον πριν Καλλικράτη ήταν Ν.Π.  Και όχι υπηρεσία του Δήμου, όπως είναι σήμερα, οι οφειλές του πληρώθηκαν νομιμότατα και χωρίς καμία παρέμβαση από κανέναν, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, που έτυχε μέλος της να είμαι και εγώ.  Κατόπιν όλων αυτών μόνο ένας κακόβουλος, ή κάποιος που ήθελε να με πλήξει πολιτικά θα έλεγε τέτοιες ανακρίβειες. Εγώ είμαι καθαρός και έτσι θα μείνω, μακριά από κάθε σκοπιμότητα και προσωπικό συμφέρον. Πιστεύοντας ότι το όλων θέμα δημιουργήθηκε λόγω του ότι ο άνθρωπος που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο, δεν γνώριζε το Νομικό Πλαίσιο, για το ασυμβίβαστο, καθώς επίσης και όλες τις άλλες λεπτομέρειες. Το μόνο που ζητάω είναι το παρόν απαντητικό μου σημείωμα να αναρτηθεί προς αποκατάσταση της αλήθειας. Για οτιδήποτε από τα γραφόμενα υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ζητήστε μου όποιο έγγραφο θέλετε, και θα σας το προσκομίσω αμέσως. Επίσης σας ζητώ πριν σπιλώσετε οποιονδήποτε, καλό θα ήταν να ερευνάτε με περισσότερη προσοχή της λεπτομέρειες που εκ πρώτης όψεως σας φαίνονται περίεργες.

          

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια