Η ΕΡΤ στα Άνω Λιόσια για τη «Δωρεά Μαλλιών στην τάξη» του Start Smart



Στα πλαίσια της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τη Δωρεά Μαλλιών, που ξεκίνησε την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Start Smart» της Ελένης Πετροπούλου στα Άνω Λιόσια, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, η εκπομπή Studio 3, παρουσίασε τη δράση αλληλεγγύης του Κέντρου  «κούρεμα στην τάξη», που ήδη έχει βρει πολλούς αποδέκτες.
Οι παρουσιαστές, Μαριλένα Κατσίμη και Σίλας Σεραφείμ, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 2 μ.μ., μέσα από την δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ, έδωσαν συγχαρητήρια για την δράση συγκέντρωσης μαλλιών για το «Donate Hair, Donate Love» (Δωρεά Μαλλιών Ελλάδας), λέγοντας ότι «συνήθως αυτές είναι πρωτοβουλίες που παίρνουν τα δημόσια σχολεία και όχι τα ιδιωτικά φροντιστήρια και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».  Για το πώς το Κέντρο αποφάσισε να κάνει το «κούρεμα μέσα στην τάξη» σαν ένα μάθημα ζωής, συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μίλησε ο υπεύθυνος δράσεων του Start Smart, Γιάννης Γαλανόπουλος.
Οι δημοσιογράφοι αφού είδαν τον «τοίχο της αγάπης» όπου επάνω του υπάρχουν χάρτινες καρδιές που αναγράφονται τα ονόματα των δωρητών, θέλησαν να ρωτήσουν τα παιδιά για την κίνησή τους να δωρίσουν τα μαλλιά τους. Έτσι, το λόγο αρχικά πήρε ο 3,5 ετών Ανδρέας, και είπε ότι τον παρακίνησαν οι γονείς του - εκπαιδευτικοί σε δημοτικό σχολείο των Άνω Λιοσίων -  να το κάνει «για τα παιδάκια».
Η Έλενα, με πολύ μακριά μαλλιά έως κάτω από τη μέση της, είπε ότι θα στεναχωριόταν πολύ αν η ίδια δεν είχε μαλλιά και έτσι ήταν εύκολη η απόφασή της να δωρίσει ένα μέρος των μαλλιών της, για να γίνει περούκα για κάποιο παιδί με καρκίνο ή αλωπεκία.
Με συγκινητικά λόγια μίλησε, τέλος, η Νατάσσα, αναφέροντας ότι πήρε την απόφαση να δωρίσει τα μαλλιά της εξ’ αιτίας του προβλήματος υγείας της μητέρας της. Η μικρή μαθήτρια είπε «η μητέρα μου είχε καρκίνο του μαστού.  Ήμουν στο σπίτι και το έβλεπα αυτό καθημερινά, το πόσο στεναχωριόταν. Είχε χάσει τα μαλλιά της και στεναχωριόταν αρκετά, και δε θέλω να νιώθουν τα παιδάκια έτσι…».
Η δράση «κούρεμα στην τάξη» μετρά ήδη 30 δωρητές μαλλιών και οι συμμετοχές αυξάνονται ώρα με την ώρα. Οι γονείς του Κέντρου, έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, όπως και πολλοί διευθυντές δημόσιων σχολείων της περιοχής, που ενημερώνουν τους μαθητές με μακριά μαλλιά, ότι μπορούν να χαρίσουν λίγα από αυτά, που μπορεί να είναι πολλά για κάποιον συνομίληκό τους, ο οποίος περνάει δύσκολα λόγω ασθένειας.
Την προηγούμενη ημέρα από την παρουσίαση της δράσης στην ΕΡΤ, το Κέντρο βρέθηκε για αυτό το σκοπό, και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» φιλοξενούμενο από τη δημοσιογράφο Μαρία Παύλου και την εκπομπή «Παραλλαγές».
Για τους ενδιαφερόμενους, το «κούρεμα στην τάξη», θα γίνει δωρεάν από την κομμώτρια Ζαννέτ Τζώλου, σ τα τέλη Μαρτίου, μέσα στο φροντιστήριο.  Το μικρότερο μήκος των μαλλιών που μπορεί να δωρίσει κάποιος είναι τα 20cm, και αφορά αυτούς που έχουν μαλλιά φυσικά και όχι βαμμένα, παρά μόνο με φυτική βαφή. Οι δωρητές θα λάβουν από το «Donate Hair, Donate Love» προσωπικές ευχαριστήριες επιστολές για την δωρεά τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τη γραμματεία του Κέντρου στο τηλέφωνο 2102486652.

Το βίντεο είναι εδώ https://www.facebook.com/ERTstudio3/videos/1397444163888202/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια