Δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ,

Επίσκεψη Γεν. Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη στο Δήμο Φυλής
Τρεις μέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Φυλής με τον Υπουργό αναπλ. Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα φαίνεται ότι βαδίζουν προς υλοποίηση όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσά τους το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016.
Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Φυλής το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης έκανε, παρουσία ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις που δικαιώνουν την προσπάθεια που καταβάλει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ο Δήμος Φυλής.
-Η πρώτη είναι ότι κόντρα στον επιτελικό σχεδιασμό για τις συγχωνεύσεις των αστυνομικών υπηρεσιών, στο Δήμο Φυλής θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν δύο αστυνομικά Τμήματα δηλαδή των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού όπως παραδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας η άποψη που είχε επικρατήσει στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και στο Υπουργείο ήταν ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου θα συγχωνευόταν με των Άνω Λιοσίων.
-Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά στη μόνιμη εγκατάσταση, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, Ομάδας
Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πάρκου Πόλης, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου. Πρόκειται για την υλοποίηση της πρότασης του Δημάρχου Χρήστου Παππού να εγκατασταθεί η ΟΠΚΕ στο σημερινό κτίριο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου, το οποίο, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, διατέθηκε δωρεάν στο Υπουργείο. Ο Χρήστος Παππούς κατέληξε στην απόφαση αυτή για να πετύχει το στόχο της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, αποφεύγοντας το σκόπελο της κακής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι η εγκατάσταση της ΟΠΚΕ στο κτίριο της Πολεοδομίας μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, κάτι που ικανοποίησε το Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος είπε ότι αν ο Δήμος πετύχει το στόχο του θα καταστεί δυνατό να τελεσθούν επίσημα εγκαίνια, παρουσία του Υπουργού Νίκου Τόσκα κι ενδεχομένως του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, αν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.
Ο Γενικός, αφού παραδέχθηκε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Υπουργείο, επεσήμανε ότι ο Δήμος Φυλής «βάζει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραβατικότητας». Πρόσθεσε όμως ότι λόγω των μετώπων τα οποία έχουν ανοίξει και ιδίως λόγω του προσφυγικού, η Αστυνομία έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αστυνομικοί που δεν έχουν πάρει ρεπό για πάνω από σαράντα μέρες.
Την αισιοδοξία του για την βελτίωση της κατάστασης στο Δήμο Φυλής, εξέφρασε ο Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι με την παρουσία της ΟΠΚΕ, αλλά και την υποστήριξή της με διμοιρίες των ΜΑΤ θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα της αστυνόμευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Αττικάρχη υποστράτηγου Χρήστου Δραγατάκη, ενώ ο Διοικητής της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος Δημήτρης Σωτηρόπουλος τόνισε ότι στόχος του είναι να παρεμβαίνει η Αστυνομία σε όλες τις καταγγελίες πολιτών, ακόμα κι αν αφορούν σε πταίσματα, όπως λχ διαταράξεις κοινής ησυχίας.
Τέλος στη συνάντηση παρευρέθηκε κι ένας παλιός γνώριμος, ο οποίος μετά από εξαετή ευδόκιμη υπηρεσία ως Διοικητής ΑΤ Άνω Λιοσίων, επανακάμπτει . Πρόκειται για τον Αστυνόμο Γιώργο Δασκαλάκη, που ανέλαβε επόπτης-συντονιστής των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων.
                 https://www.youtube.com/watch?v=So84uelJ7pE




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια