Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


                                                                                             Ημερομηνία :24/03/2016 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής αισθάνεται την ανάγκη για μια ακόμη φορά να καταγγείλει την Διοίκηση του Δήμου Φυλής και προσωπικά τον Δήμαρχο κύριο Παππού Χρ. και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Αρβανιτάκη Ζωή για αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Το τελευταίο Συμβούλιο στις 22 Μαρτίου 2016 που έγινε μεσημεριάτικο στις 13:00 με την απουσία των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Επιλέγουν ώρες μεσημεριάτικες για να μην παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια οι δημότες. Πρέπει να καταλάβει η Διοίκηση πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι όλοι αμειβόμενοι από το Δήμο, υπάρχουν και εργαζόμενοι που δυσκολεύονται αυτές τις ώρες να πάρουν μέρος στα Δ.Σ.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Μαρτίου 2016 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής ο Δημήτρης Τσιουμπρής  έθεσε στην ημερήσια διάταξη, όπως έχει δικαίωμα από τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ερωτήματα στον
Δήμαρχο :
1.     Για την παραβατικότητα : Στο Δήμο μας έχουμε έντονα προβλήματα με αφορμή τις επιθέσεις σε μερικά σχολεία. Ο Δήμαρχος σε συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών ζήτησε να γίνει διάταξη νόμου για να μπορούν οι σχολικές επιτροπές να νοικιάζουν λεωφορεία για την μεταφορά των μαθητών και να μπορούν να κάνουν συμβάσεις με εταιρείες φύλαξης. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με αυτές τα προτάσεις του Δημάρχου :
α.   Η συγκοινωνία και η αστυνόμευση είναι υποχρέωση του κράτους και δεν είναι σωστό να τις φορτώνει ο Δήμαρχος στο Δήμο.
β.  Πιστεύουμε πως πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε τα παιδιά να μπορούν να πηγαίνουν μόνα τους και με ασφάλεια στο σχολείο και όχι συνοδευόμενα από αστυνόμους. Ζητήσαμε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. με το πρόβλημα της παραβατικότητας.

2.     Καταγγείλαμε την περίεργη σιωπή του Δημάρχου για την διαχείριση των απορριμμάτων. Αποτελεί εξαίρεση ο Δήμος Φυλής που δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων. Μετά την απόφαση του ΕΔΣΝΑ για το νέο περιφερειακό σχεδιασμό για αρκετά χρόνια ακόμα θα λειτουργεί ο ΧΥΤΑ στη Φυλή. Γίνεται λόγος για λειτουργία ΧΥΤΥ στο λατομείο Μουσαμά στη Ζωφριά. Ο Δήμαρχος αποφεύγει να πάρει μέρος και στην Ε.Ε. και στο Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου που αποφασίζει το νέο περιφερειακό σχεδιασμό. Γιατί; Για να μην πάρει θέση; Τα αντισταθμιστικά για το 2015 ήταν 36.270.000 ευρώ και μάλλον ζυγίζουν περισσότερο για την Διοίκηση του κ. Παππού από την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα συζητηθεί το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος είπε στην συνεδρίαση πως θα απαντήσει μετά την συζήτηση των 35 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Πριν τελειώσει όμως η συνεδρίαση ο Δήμαρχος, όπως κάνει συνήθως, έφυγε από την αίθουσα χωρίς να δώσει καμία απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλή της Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής κ. Τσιουμπρή Δ. και έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων» του τις παρατάξεις της μειοψηφίας.  
  
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καταγγέλλει και τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τονίζει για μια ακόμη φορά πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τις αποφάσεις της Διοίκησης.
Εάν ο Δήμαρχος αρνείται να  συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαντάει στις ερωτήσεις μας θα τα εκθέτουμε στους δημότες που παρακολουθούν τα Δ.Σ. και εν συνεχεία θα τα κοινοποιούμε με όποιο πρόσφορο τρόπο στη δημοσιότητα. 





                                            Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                 Δημήτριος Τσιουμπρής

                                                   Δημοτικός Σύμβουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια