Άρχισε η ανακαίνιση του Δημαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής


Πράξη γίνεται η δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού για ριζική ανακαίνιση και επιδιόρθωση των ζημιών στο παλαιό Δημαρχείο Φυλής, το οποίο χτυπήθηκε από το μεγάλο σεισμό του 1999.
Οι εργασίες ανακατασκευής εσωτερικά και εξωτερικά ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα και  προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς  με στόχο το στολίδι της Χασιάς να είναι έτοιμο εντός διμήνου .
«Το Δημαρχείο θα αποκτήσει ξανά ζωή. Θα στεγαστούν το πρωτόκολλο , το ληξιαρχείο, η  Τεχνική Υπηρεσία, τα ΚΕΠ και οι παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Ενότητας. Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό πολυχώρο» προαναγγέλλει ο
αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας ο οποίος υπογραμμίζει  πως το έργο εντάσσεται καθαρά στο πρόγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας και γίνεται με χρηματοδότηση του Δήμου Φυλής.
Στη μελέτη προβλέπεται  ανακατασκευή της στέγης με αντικατάσταση του προβληματικού τμήματος της επικεράμωσης και παράλληλο έλεγχο επισκευής της υποδομής της . Στο εσωτερικό προβλέπεται αναμόρφωση της αίθουσας συνεδριάσεων  και των λοιπών χώρων, ενώ θα κατασκευαστούν τουαλέτες και ράμπα για ΑμΕΑ  στην πίσω είσοδο του κτιρίου με διαπλάτυνση της εισόδου. Το κτίριο θα κλιματίζεται (θέρμανση- ψύξη) με συστήματα για ειδικές συνθήκες. Το κόστος ανακατασκευής ανέρχεται στο ποσό περίπου των 73 χιλιάδων Ευρώ.  
«Αυτό το έργο αγγίζει την ψυχή του Χασιώτη και της Χασιώτισσας καθώς το παλαιό Δημαρχείο αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Δημοτική Ενότητα. Με την ανακαίνιση αλλά και την εγκατάσταση των υπηρεσιών που θα στεγάσουμε σε αυτό του δίνουμε ξανά ζωή και λειτουργικότητα  όπως  του αρμόζει» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος.
Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας έχει προχωρήσει παράλληλα στο επόμενο βήμα και εκπονεί μελέτη για τη διαμόρφωση και της πλατείας η οποία θα διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα που έχει αλλά θα αποκτήσει περισσότερους χώρους. «Θα προστεθεί μια ακόμη πινελιά πρασίνου στην πλατεία και θα έχουν περισσότερο χώρο να παίζουν τα παιδιά για τα οποία ετοιμάζουμε παρεμβάσεις και στην παιδική χαρά της Φυλής»,  περιορίζεται να δηλώσει ο Θανάσης Σχίζας.  



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια