Εκδήλωση για την Ετερότητα και το σχολείο

               
   
            
     ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής                               

Άνω Λιόσια, 5 Μαΐου,
Εκδήλωση για την Ετερότητα και το σχολείο

Η ΕΛΜΕ μας συνδιοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Ετερότητα και σχολείο» με  την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων και το ΚΕΣΥΠ Ελευσίνας της ΔΕΔΑ.
 
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Μαΐου, στο 2ο Γυμνασίο Άνω Λιοσίων από τις 12.10μμ.
 
Στόχος της εκδήλωσης είναι να μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τις διαφορές (κοινωνικές, έμφυλες, γλωσσικές, πολιτισμικές, εθνοτικές) των μαθητών/τριών μας, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το σύνολο των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για το πώς μπορούν να περιοριστούν φαινόμενα αποκλεισμού και ρατσισμού στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία. 
 
Είναι σημαντικό να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενημερωθούν σχετικά και οι σύλλογοι γονέων  των σχολείων μας.
 
                   Πρόγραμμα
 
                      12:30 - 12:35 Xαιρετισμοί.
 
12:35- 12:50 «Ο άλλος ως προϋπόθεση της ταυτότητάς μου», Θανάσης Παπαθανασίου, Γενικό Λύκειο Zεφυρίου.
 
12:50 -13:05 «Η μεταναστευτική πολιτική και η ένταξη των οικογενειών των μεταναστών στην κοινωνική ζωή και την εκπαιδευτική κοινότητα», Θανάσης Κούρκουλας, 4ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, ιδρυτικό μέλος της κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό."
 
13:05 -13:20 «Επιχειρηματολογώντας απέναντι στον ξενοφοβικό λόγο», Μάκης Στάης, Γενικά Λύκεια Φυλής, Ζεφυρίου και 3ο  Άνω Λιοσίων.
 
                   13:20-13:35  «Στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς το φύλο για την επιλογή                              επαγγέλματος»,  Eυάγγελος Θεολογής ,υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ Ελευσίνας.

13:35-13:45  «Επαναπροσδιορίζοντας την εκπαίδευση από τη σκοπιά του φύλου»,  Ξ. Φουλίδη,   υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής.

13:45-14:00 «Σχολική διαμεσολάβηση», Μαρία Κωτσέλη, Διευθύντρια 2ουΓυμνασίου Άνω Λιοσίων.

14:00-14:10 «Προτάσεις ενσωμάτωσης μαθητών/τριών στο σχολικό περιβάλλον σε περιοχές με έντονα κοινωνικά προβλήματα και στην εποχή της κρίσης», Κωστής Καρακιόζης, υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων.
 
          Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια