Κέφι, παιχνίδι και… ανακύκλωση στο Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στον Δήμο Αχαρνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κέφι, παιχνίδι και… ανακύκλωση στο Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στον Δήμο Αχαρνών

Σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι μετατράπηκε το Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αχαρνών την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου, σε συνεργασία του Δήμου Αχαρνών και της εταιρείας ανακύκλωσης ΦΑΙΔΡΑ.

Η εξαιρετική οργάνωση και λειτουργία της παιχνιδούπολης από την "Happy Time" περιελάμβανε ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραστάσεις με μάγους, το φουσκωτό της ανακύκλωσης, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών επισκεπτών του Παιδικού Φεστιβάλ Ανακύκλωσης σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών ξεναγήθηκε στους χώρους του πάρκου ανακύκλωσης και συμμετείχε
στα παιχνίδια ανακύκλωσης παρέα με μαθητές και παιδιά του Δήμου Αχαρνών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του στην μικρή τελετή έναρξης του Παιδικού Φεστιβάλ Ανακύκλωσης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Το Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών και βούληση μας είναι να το καθιερώσουμε κάθε χρόνο. Μια παιχνιδούπολη από δραστηριότητες που έχουν διπλό σκοπό: να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς μας επισκέπτες και να τους ευαισθητοποιήσουν σε  θέματα ανακύκλωσης. Τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το παιδικό φεστιβάλ έχει πετύχει.
Τα παιδικά χαμόγελα είναι αυτά που μας δίνουν ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσουμε". 

Στο κλείσιμο του φεστιβάλ το Σάββατο 28 Μαΐου συμμετείχαν ομάδες ελεύθερης γυμναστικής της "Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων". Τα κορίτσια της "Ολυμπιάδα" εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά και απέδειξαν ότι διατηρούν υψηλό επίπεδο και ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι καταλαμβάνουν τόσες και τόσες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Παιδικού Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, η εταιρεία ΦΑΙΔΡΑ που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Αχαρνών το φεστιβάλ, είχε στήσει κάδους για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, αλλά και ένα κοντέινερ για μεγαλύτερες συσκευές.


Κάθε μικρός επισκέπτης του Παιδικού Φεστιβάλ Ανακύκλωσης εκτός από σακούλες ανακύκλωσης έπαιρνε και δώρο ένα μικρό λουλούδι στο γλαστράκι του, προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής. Τα νερά που προσφέρονταν δωρεάν, ήταν μια προσφορά της εταιρείας ΒΙΚΟΣ, ενώ τα δώρα των κληρώσεων ήταν προσφορά του παιδικού σταθμού ΑΣΤΕΡΑΚΙ και του Paradise Park. Σημαντική ήταν επίσης και η συνεισφορά της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ στην κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των μαθητών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια