Δήλωση Κώστα Κατσίλα για συντελεστή δόμησης στη Δ.Ε Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήλωση Κώστα Κατσίλα για συντελεστή δόμησης στη Δ.Ε Φυλής


Με αφορμή σχόλιο – ανάρτηση του αντιδημάρχου Φυλής Σπύρου Μπρέμπου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το συντελεστή δόμησης στον πρώην δήμο Φυλής, ο υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών του πρώην δήμου Φυλής και πρώην αναπληρωτής αντιδήμαρχος Φυλής στον καλλικρατικό δήμο Φυλής Κώστας Κατσίλας, αναφέρει τα εξής:


  • Ο συντελεστής δόμησης 0,6 δεν υπήρχε ποτέ στον πρώην δήμο Φυλής και μετέπειτα στη δημοτική κοινότητα Φυλής.
  • Οι όροι δόμησης του πρώην δήμου Φυλής αναθεωρήθηκαν το 1995 επί δημαρχίας Νικόλαου Λιάκου με το ΦΕΚ 1169Δ της 29/12/95. Ο Δημήτρης Μπουραΐμης ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου στις 1/1/1999.
  • Με το ίδιο ΦΕΚ (1169Δ της 29/12/95) ο συντελεστής δόμησης έγινε 1,2 από 0,8 σε όλους τους τομείς, με περιορισμό ως προς το ύψος και υποχρεωτική στέγη, ύστερα από έγκριση του Οργανισμού Αθήνας και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, το 2007 χαρακτηρίστηκε ως προστατευόμενη περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.
  • Οι όροι δόμησης του πρώην δήμου Φυλής δεν έχουν αναθεωρηθεί και παραμένουν οι ίδιοι από το 1995 έως και σήμερα.
  • Στη δημοτική κοινότητα Φυλής υπάρχουν δυο διατάγματα ρυμοτομίας: α) Στις 14/4/1948 (ΦΕΚ 127Α), το οποίο αφορά τον πυρήνα του ρυμοτομικού σχεδίου της Φυλής και περιλαμβάνει τους τομείς Α και Β. β) Στις 23/4/1971 (ΦΕΚ 90Δ), το οποίο συμπεριέλαβε και τον τομέα Γ .
  • Η τελευταία αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου έγινε στις 9/10/2002 (ΦΕΚ 880Δ)
  • Η διοίκηση του Δημήτρη Μπουραΐμη, τόσο στον πρώην δήμο Φυλής όσο και στον καλλικρατικό δήμο Φυλής, ανέλαβε το, τεράστιας σημασίας, έργο της ολοκλήρωσης του ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο).

Οι θέσεις ευθύνης που έχουν οι αιρετοί, όπως και οι δημόσιες απόψεις τους, επιβάλλεται να υποστηρίζονται από τις γνώσεις τους. Όταν αυτές εκλείπουν, επιβάλλεται να υποστηρίζονται από τη σιωπή τους.


Κώστας Κατσίλας
πρ. Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών πρώην δήμου Φυλής

πρ. Αναπληρωτής αντιδήμαρχος Φυλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια