Δεν έχουν σταματημό οι επιθέσεις διαρρηκτών στο Κ.Ε.Α.

                                        
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμη μία εβδομάδα ξεκινά δυσάρεστα για το Δ.Σ. και τα μέλη του Κ.Ε.Α. αφού ερχόμενοι στις εγκαταστάσεις του Φορέα, βρήκαν και πάλι σπασμένα παράθυρα  και πόρτες, κατεστραμμένα εργόχειρα των μελών, υλικά από τα εργαστήρια να λείπουν καθώς και δημιουργίες των μελών όπως πίνακες ζωγραφικής και κουμπαράδες. Όσα δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Κ.Ε.Α, έγιναν μέσα σε έναν μήνα. Η μόνη διαφορά από τις προηγούμενες διαρρήξεις είναι το γεγονός πως οι κακοποιοί μας άφησαν την υπογραφή τους. Για ακόμη μία φορά η σήμανση έσπευσε  στο Κ.Ε.Α. για τις απαραίτητες διαδικασίες αναφέροντας πως τα στοιχεία είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Όπως όλα δείχνουν η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι, πράγμα το οποίο ανησυχεί τα μέλη του Κ.Ε.Α. αφού νοιώθουν απροστάτευτα  απέναντι 


στους θρασείς κακοποιούς που δε διστάζουν να καταστρέψουν ό,τι βρουν ακόμα και με το φως του ήλιου και σε ώρες που κυκλοφορεί κόσμος δίπλα από το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου. Μάλλον οι διαρρήκτες θέλουν να πιαστούν αφού έρχονται μέσα στη μέρα και αφήνουν την υπογραφή τους μαζί με τόσα άλλα αποτυπώματα σε έπιπλα, πόρτες, αντικείμενα και όχι μόνο. Παρά το γεγονός πως ζούμε σε μια περιοχή γνωστή για τα αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, με λύπη μας διαπιστώσαμε πως η αστυνομία μάλον δε μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του πολίτη όπως την προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας. Το Κ.Ε.Α. δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας ένα ακόμη χτύπημα των θρασύδειλων, θα προστατεύσει τους χώρους όπου εδώ και τόσα χρόνια υλοποιεί το κοινωνικό του έργο. Ακόμα δεν προλάβαμε να πληρωσουμε τα τελευταία  γραμμάτια για την αποκατάσταση  των προηγούμενων ζημιών και φορτωθήκαμε με νέα χρέη από τις καταστροφές που έγιναν. Είναι αδύνατον ο Φορέας μας να ανταπεξέλθει σε επιπρόσθετα έξοδα ειδικά όταν πρόκειται για ένα κτίριο που ανήκει στον Δήμο και έχει την υποχρέωση της συντήρησης αλλά και  να αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών. Εκτός τούτου ο Δήμος έχει προμηθευτεί εργόχειρα των μελών  του Κ.Ε.Α. για διάφορες εκδηλώσεις στα σχολεία και στα ΚΑΠΗ τα οποία κάποτε πρέπει να πληρωθούν.
 Από το 2002 μέχρι και σήμερα καταφέραμε μόνοι μας να φτιάξουμε χιλιάδες εργόχειρα και να δώσουμε πολλά παραδείγματα για την  δύναμη της αδυναμίας των Ατόμων με Αναπηρία.  Παρότι δεν χρηματοδοτηθήκαμε ποτέ και από πουθενά, είμαστε οι καλές πρακτικές. Ναι, είμαστε ανάπηροι, δεν είμαστε όμως ανίκανοι. Έχουμε μάθει μόνο να φτιάχνουμε και όχι να χαλάμε και το ξέρουν όλοι, το μαρτυρά και ο διακριτικός τίτλος του Φορέα μας «Συνεργασία-Δημιουργία» Ό,τι και να γίνει εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε με φαντασία και μεράκι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει γιατί όλα όσα φτιάχνουμε είναι μέσα από την καρδιά μας και τα φτιάχνουμε με αγάπη. Κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς, πιο δημιουργικούς και πιο χρήσιμους γιατί εμείς έχουμε τόσο μεγάλο περιεχόμενο που νοιώθουμε γεμάτοι, ενώ οι κακοποιοί όσες φορές και αν κλέψουν, όσα και αν πάρουν θα  νοιώθουν πάντα κενοί.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια