Κόντρα Δούρου ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική


      Την έντονη αντίδραση του ΕΔΣΝΑ προκάλεσε η  ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη στάση της Περιφέρειας Αττικής .Χαρακτηριστικά ο ΕΔΣΝΑ μιλάει για αυτούς που ευθύνονται για την επί δεκαετίες λειτουργία του «μνημείου περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου», όπως έχει χαρακτηρίσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη χωματερή της Φυλής, τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, 
Το ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωσή του  μιλάει για το ανύπαρκτο  «έργο» της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων....


"Εκείνοι που ευθύνονται για την επί δεκαετίες λειτουργία του «μνημείου περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας
και ανθρώπινου πόνου», όπως έχει χαρακτηρίσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη χωματερή της Φυλής, τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης,
Εκείνοι που συνειδητά έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τις υποχρεώσεις που επέβαλε η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία,
Εκείνοι που δεν κατάφεραν να επικαιροποιήσουν, ως όφειλαν εκ του νόμου (ν.4042/12), το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ),
Έχουν σήμερα το θράσος να καταστροφολογούν, να παραπληροφορούν και να εγκαλούν τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, που μέσα σε λιγότερο από 24 μήνες, υλοποιεί ό,τι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια προς όφελος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
Η σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ αλλάζει τα δεδομένα.
Είναι φανερό ότι κάποιους αυτό τους ενοχλεί σφόδρα. Το γεγονός είναι ένδειξη ότι ακολουθείται η ορθή πορεία για την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα διαχείριση των απορριμμάτων.
Συνεχίζουμε."

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η καλοκαιρινή πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου Αττικής να μεταφέρει αρμοδιότητες του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην Περιφέρεια αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής της.

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή τον έντονο σχετικό διάλογο που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζει στους πολίτες της Αττικής το «έργο» της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Και για να ακριβολογούμε, επειδή «έργο» δεν υπάρχει, υπενθυμίζει την τακτική που εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής. Αντί της πλήρους ανατροπής του προηγούμενου σχεδιασμού, όπως έλεγαν τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας, ανατράπηκε η … προεκλογική ρητορεία. Ίσως ήταν και αυτή μια ακόμη αυταπάτη, ότι αλλιώς μαζεύονται από (δήθεν) αριστερούς τα σκουπίδια.

Βλέπουμε όμως μια ανεκδιήγητη αδράνεια εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, μια πολύμηνη κωλυσιεργία, συνδυαζόμενη με επιμέρους σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Η εξέλιξη των σχετικών έργων καρκινοβατεί, τα προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων διογκώνονται όσο περνά ο καιρός. Και ενώ οι επιπτώσεις της αδράνειας για τους κατοίκους και το περιβάλλον της Αττικής, κινδυνεύουν να γίνουν αισθητές με τρόπο οδυνηρό, η Περιφερειακή Αρχή αναλώνεται σε θεσμικές αλχημείες.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κρούει, για μια ακόμη φορά, τον κώδωνα του κινδύνου, πριν οι συνθήκες καταστούν πλέον μη αναστρέψιμες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια