Αντ. Δεωνάς : «Οι τρεχαλατζήδες, οι διάφοροι κλαρινογαμπροί της Αυτοδιοίκησης και αυτοί που κυνηγούν pokemon ανάμεσα στις ξαπλώστρες»

γράφει ο Αντ. Δεωνάς


Φουλ του ανεμιστήρα σήμερα Σαββατιάτικα και εγώ κάθομαι σαν την αθώα περιστερά, παριστάνοντας τον δημοσιογράφο, διαβάζοντας και αναλύοντας διάφορες δηλώσεις, γεγονότα και δημοσιεύματα που αφορούν περιοχές όπου τον τελευταίο καιρό ανθεί η «φαιδρά πορτοκαλέα», αφού πλέον το φυτό αυτό,  έχει «αποδημητικές» τάσεις και πάει όπου θέλει.


Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις, με την αγωνία και την κωλοπιλάλα που έχει πιάσει μερικούς, που αυτή την εποχή, έχουν έκφραση μικρού παιδιού την στιγμή που το έπιασαν στα πράσα να κάνει σκανταλιά…

Θα μπορούσε σήμερα να είναι η εορτή της Αθώας Περιστεράς και καθώς τυχαίνει να συμπίπτει με του Σωτήρος, ήταν μια καλή ευκαιρία για διοργάνωση πανηγυριού με νταούλια, κλαρίνα, λύρες και σουβλάκια, ώστε να έχουν το πρόσχημα οι τρεχαλατζήδες και οι διάφοροι κλαρινογαμπροί της Αυτοδιοίκησης, να κάνουν πασαρέλα σφίγγοντας χέρια και αφήνοντας υποσχέσεις για λύσιμο χρόνιων προβλημάτων (Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις αλλά τους έχει πατήσει το τρένο). Τώρα το πού θα μπορούσε να γίνει το συγκεκριμένο πανηγύρι, υπάρχουν πολλά σημεία, πχ Άλσος Περιστερίου, Μπαρουτάδικο, Πάρκο Τρίτσης, Παλατάκι, πλατεία Άνω Λιοσίων κλπ.


Κάθε γραφείο τύπου και καημός, κάθε καημός και Πόρταλ… εν μέσω θέρους και όλοι μαζί προσπαθούν
να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Οι δικαιολογίες, τα δήθεν επιτεύγματα, οι ματσακουλιές και οι εκκαθαρίσεις δίνουν και παίρνουν τώρα μέσα στον Αύγουστο. Ίσως γιατί νομίζουν μερικοί, ότι όλα μπορούν να περάσουν «αναίμακτα», λόγω του ότι οι «ιθαγενείς» την έχουν κοπανήσει, έχουν πιάσει τις παραλίες και ενδιαφέρονται μονο να χαζεύουν κώλους και γυμνασμένα τεκνά.


Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι άλλη: Ουδόλως ενδιαφέρονται για τα παραπάνω! Όλοι, έχοντας ένα «μπουζούκι» στο χέρι (κινητό η iPad), οι μισοί σερφάρουν στο διαδίκτυο και οι άλλοι μισοί κυνηγούν pokemon ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Οι κώλοι και τα τεκνά πέρασαν σε δεύτερη, αν όχι, τρίτη μοίρα. Η κατάληξη για να μην σας κουράζω, είναι ότι πλέον ο «ιθαγενής» ακόμα και στα μπάνια του ενημερώνεται ανελλιπώς και διαρκώς. Και τι θέλω να πω με αυτό;  Θα σας το πω με παραδείγματα:

Απαρατήρητη δεν έχει περάσει η αγωνιώδης προσπάθεια του Νίκου Ζενέτου να ανακοινώνει κάθε τρείς και λίγο, δομές και «πρωτοπορίες» του Δήμου Ιλίου που οι περισσότερες μένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στα χαρτιά και στα λόγια! Απαρατήρητη δεν έχει περάσει, η προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος Ιλίου , να εκμεταλευτεί επικοινωνιακά το πρόβλημα με το Πάρκο Τρίτσης χωρίς αυτό να του «κάθεται». Επίσης, δεν έχει περάσει απαρατήρητο το «άδειασμα» του Νίκου Ζενέτου από τον Ανδρέα Παχατουρίδη για το Πάρκο Τρίτσης, ο οποίος «ομολόγησε» εν μέσω Δημοτικού Συμβουλίου, ότι φεύγει ο «μουντζούρης» από πάνω μας.


Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η παραίτηση Βαγγέλη Τάτση από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Περιστερίου, η παραίτηση του Μιχάλη Μιχαλόπουλου από την Σχολική Επιτροπή, όπως επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο, το «άδειασμα» και η «πόρτα» που έφαγε ο Γιώργος Βαθιώτης από τον Παχατουρίδη, ψαλιδίζοντας κάθε ελπίδα του να γίνει Αντιδήμαρχος. Απαρατήρητος δεν έχει περάσει, ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει εντός του γκαράζ Περιστερίου με αφορμή την παραπομπή Δημήτρη Μπούα στο πειθαρχικό και αυτούς που την έχουν μεθοδεύσει, ενώ  απαρατήρητο δεν έχει περάσει το θέμα με τα προβλήματα στα σχολεία, που όλα δείχνουν, ότι ο Αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωράκος μένει απλός θεατής, αφού σε ένα μήνα ανοίγουν και δεν έχει γίνει τίποτα… Τέλος, απαρατήρητη δεν έχει περάσει η αγωνία του Βασίλη Μπέτση ( το δείχνει η έκφρασή του), για το θέμα των αθλητικών χώρων (ακούγεται ότι κάτι δεν πάει καλά και από φθινόπωρο θα έχουμε εξελίξεις).


Απαρατήρητη δεν έχει περάσει και η ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται  ο Μιχάλης Σελέκος στο Χαϊδάρι από διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης, όπως επίσης και το γεγονός, ότι κάποιοι έσπευσαν να κάνουν αντιπολίτευση λάσπης και να επικαρπωθούν το κλείσιμο του «κυλικείου» στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. Απαρατήρητη δεν έχει περάσει και η κίνηση διαφόρων παραγόντων του Δήμου Χαϊδαρίου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα Δημοτική Κίνηση. Απαρατήρητες βέβαια, δεν έχουν περάσει και οι αιχμηρές δηλώσεις του Αποστόλη Θεοφίλη, που βρίσκουν στόχους και ενοχλούν όχι μόνο φαντάσματα του παρελθόντος , αλλά και νέους σύγχρονους βρυκόλακες της πολιτικής.


Βέβαια, απαρατήρητη δεν έχει περάσει η δήλωση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, που δηλώνει
Περισσότερα.................Ε Δ Ω

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια