ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λοιπόν !


του Θωμά Μπιζά.
Από τον Ασπρόπυργο ως την Αγ. Βαρβάρα ενεργοί πολίτες , συλλογικότητες εκπαιδευτικών και γονέων, δημοτικές κινήσεις , πολιτιστικοί φορείς , περιβαλλοντολογικές  οργανώσεις αποφασίζουν να κάνουν αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.
Αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να συγκροτήσουν  το δικό τους ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στην περιβαλλοντολογική υποβάθμιση της δυτικής Αττικής και της δυτικής Αθήνας.
Συλλογικότητες και πολίτες με διαφορετικές διαδρομές  , από διαφορετικούς δήμους της δυτικής Αττικής , με διαφορετικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες  συντονίζουν δυνάμεις και δράσεις για να σταματήσει η δυτική Αττική  να είναι ο σκουπιδότοπος όλου του λεκανοπέδιου.
«Ο ΧΥΤΑ Φυλής, που όλο κλείνει και όλο παραμένει, το ΕΜΑΚ Φυλής που συνεχώς «μεγαλώνει», ο αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών που όλο φεύγει και όλο παραμένει, οι υπόγειες συνεννοήσεις για νέο χώρο ταφής επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στον Ασπρόπυργο , η επιδίωξη της εταιρείας WATT Α.Ε. να κατασκευάσει νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων 100.000 τόνων μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής, συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα της περιοχής, τώρα και για πολλά χρόνια ακόμη» λένε στο πρόσφατο δελτίο τύπου.
Σε άλλες περιοχές της Αττικής πολλά δημοτικά συμβούλια αλλά και τοπικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάζουν  καταστάσεις , αρνούνται να αναλάβουν τα βάρη που τους αναλογούν σε μια αποκεντρωμένη διαχείριση και αντιδρούν στο να κατασκευαστούν στις δικές τους περιοχές οι αναγκαίες υποδομές διαχείρισης αποβλήτων.

Αντιδρούν στο να χωροθετηθούν και να κατασκευασθούν και  δημοτικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, αλλά και  μονάδες επεξεργασίας των υπολειμματικών σύμμεικτων (ΜΕΑ) και νέοι  χώροι  υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΥ).
 Είναι βέβαιο πως χωρίς αυτές τις εγκαταστάσεις  πως  ο ΧΥΤΑ Φυλής που επιβαρύνει τόσο πολύ ολόκληρη την Δυτική Αττική  δεν πρόκειται να  κλείσει, αλλά κινδυνεύει και να επεκταθεί.
Στο νέο περιφερειακό σχέδιο με εξαίρεση την ΜΕΑ Γραμματικού ( της οποίας η δυναμικότητα μειώθηκε κατά 50%) και του ΧΥΤΥ Γραμματικού,  δεν γίνεται καμιά συγκεκριμένη χωροθέτηση ούτε για μονάδες επεξεργασίας ούτε για νέους χώρους υγειονομικής ταφής ΧΥΤΥ.
Υπάρχουν μόνο γενικές και αόριστες αναφορές για νέες ΜΕΑ και νέους ΧΥΤΥ που θα γίνουν στο αόριστο μέλλον , χωρίς όμως αυτοί να χωροθετούνται και να ονοματίζονται.
Το νέο ΠΕΣΔΑ είναι συγκεκριμένο μόνο σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις της  Φυλής και της δυτικής Αττικής.
Τα αιτήματα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ είναι απλά και ξεκάθαρα .
Ζητούν να αποσυρθεί το συγκεντρωτικό σχέδιο αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ με την μορφή που έχει σήμερα και να αναμορφωθεί ριζικά, με στόχο το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης, την αποκέντρωση, την πρόληψη, την προδιαλογή και την ανακύκλωση των υλικών. Και, φυσικά, με τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης.
Να αναλάβουν όλες οι περιοχές το φορτίο και τα βάρη που τους αναλογούν  ο  ΧΥΤΑ Φυλής να κλείσει οριστικά με την πλήρωση των κυττάρων της Β΄ Φάσης .
Ζητούν να μην γίνει καμιά επέκταση των δραστηριοτήτων και δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής και να απομακρυνθεί άμεσα ο   αποτεφρωτήρας  υγειονομικών-νοσοκομειακών αποβλήτων.
Ο συντονισμός αντιδρά στην απόπειρα της WATT να λειτουργήσει νέα μονάδα επεξεργασίας και καλεί τους δήμους και το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
 Τέλος ζητούν  να γίνει χωρίς άλλη καθυστέρηση η  επιδημιολογική μελέτη των επιπτώσεων της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής όπως αποφάσισε και η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ αλλά η απόφαση παραμένει ανενεργή.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ΘΩΜΑ ΜΠΙΖΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

    με το να γράφεις ότι "...ο ΧΥΤΑ Φυλής να κλείσει οριστικά με την πλήρωση των κυττάρων της Β΄ Φάσης"

    ΆΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
    Πλαίσιο συντονισμού φορέων και συλλογικοτήτων Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΥΝΑΤ.

    ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΘΩΜΑ ΜΠΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "...ο ΧΥΤΑ Φυλής να κλείσει οριστικά με την πλήρωση των κυττάρων της Β΄ Φάσης";;;;

    ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:

    Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, Φυλή και Άνω Λιόσια αποτελούν το βασικό σκουπιδότοπο της Αττικής. Έχουν φορτωθεί με δεκάδες εκατομμύρια τόνους δημοτικά σκουπίδια και όχι μόνο. Ο Ασπρόπυργος και το Θριάσιο είναι από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη βιομηχανική συγκέντρωση, σε όλη την Ελλάδα. Εδώ παράγονται και διακινούνται τεράστιες ποσότητες βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων. Κι από πάνω, στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί, αναπτύσσουν δραστηριότητα -άλλοτε νόμιμα, πολλές φορές παράνομα- δεκάδες επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς και «επεξεργασίας» όλων των ειδών των αποβλήτων. Καθεστώς αποτελεί η ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων, σε ρέματα, σε χωράφια και σε «μαντρωμένες» ιδιωτικές χωματερές.

    Δεν έχει την παραμικρή δόση υπερβολής ο ισχυρισμός ότι, η λειτουργία της Αττικής στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνειδητή καταστροφή της περιοχής των δήμων της Φυλής, του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας. Η επιλογή αυτή συμπαρασύρει σε μια συνεχιζόμενη και διαρκή υποβάθμιση ολόκληρη τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα, που βιώνουν κι αυτές με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειές της. Τώρα, οι θάνατοι από καρκίνους και οι σοβαρές βλάβες στη υγεία χτυπούν πολύ συχνά τους κατοίκους, με πιο πρόσφατο κρούσμα τη βαριά δυσοσμία των τελευταίων μηνών. Ας το αναγνωρίσουν όλοι κάποια στιγμή: πρόκειται για μια επιλογή βαθύτατης κοινωνικής διάκρισης και διαχωρισμού, που καταπατά κάθε έννοια ισότιμης μεταχείρισης του πληθυσμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από το να συντηρείται η κατάσταση αυτή, στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην αρχή του 21ου αιώνα.

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΑ ΒΑΡΗ

    Είχαμε την ελπίδα ότι, μετά από τόσες δεκαετίες, δε θα χρειαζόταν να μιλήσουμε για τα αυτονόητα. Και όμως, στην πράξη, δε φαίνεται να υπάρχει η διάθεση για να αλλάξουν πολλά:
    • Το νέο εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ), που οδεύει για επικύρωση, επιφυλάσσει για τη Φυλή, τον Ασπρόπυργο και το Θριάσιο, όχι μόνο εγκαταστάσεις διαχείρισης, αλλά και χώρους ταφής επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ).
    • Ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής, ο οποίος την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται, μόνο στα χαρτιά υποστηρίζει την έμφαση στην ανακύκλωση και την αποκεντρωμένη διαχείριση των αποβλήτων.
    Η «καρδιά» του νέου ΠΕΣΔΑ, στην πράξη, εξακολουθεί να είναι η εγκατάσταση (ΟΕΔΑ) της Φυλής. Εκεί η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ φρόντισαν να ανανεωθούν οι άδειες περιβαλλοντικών όρων και λειτουργίας, η σύμβαση εκμίσθωσης του «πανελλαδικού» αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων και η σύμβαση διαχείρισης του εργοστασίου επεξεργασίας σύμμεικτων σκουπιδιών (ΕΜΑΚ). Για το ΕΜΑΚ, μάλιστα, προβλέπεται «εκσυγχρονισμός» (;) και επέκταση της δυναμικότητάς του από 250.000, σε 450.000 τόνους/έτος!!! Παράλληλα, μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής, η εταιρεία WATT ΑΕ επιδιώκει να κατασκευάσει νέα μονάδα επεξεργασία σκουπιδιών, δυναμικότητας 100.000 τόνων/έτος. Ακόμη και τα (ιδιωτικά) κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), πλην ενός, στην ίδια περιοχή βρίσκονται. Στις άλλες περιοχές της Αττικής, υπάρχει μια ομολογημένη αντίθεση στο να κατασκευαστούν οι αναγκαίες υποδομές διαχείρισης αποβλήτων. Από τις δημοτικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, μέχρι τις μονάδες επεξεργασίας των υπολειμματικών σύμμεικτων και τους νέους χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΥ), χωρίς τους οποίους ο ΧΥΤΑ Φυλής, όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά κινδυνεύει και να επεκταθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αντέχουμε άλλο! - Πεθαίνουμε καθημερινά!
    Χρειαζόμαστε ανάσες ζωής και όχι νέα βάρη!
    Απαλλάξτε μας από το βάρος της διαχείρισης των αποβλήτων όλης της Αττικής!
    Πάρτε όλοι το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί!
    Δείξτε την αλληλεγγύη που πρέπει να χαρακτηρίζει τις σύγχρονες κοινωνίες!

    Όσοι έχουν την ευθύνη των οριστικών αποφάσεων, στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια, ας μη σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους τους. Οι μεγάλες κουβέντες που επικαλούνται δεν επιβεβαιώνονται από τις πράξεις και τις επιλογές τους και γι αυτό δεν μας πείθουν, ούτε μας καθησυχάζουν. Το εθνικό σχέδιο για τα επικίνδυνα απόβλητα χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές, πριν την επικύρωσή του. Πολύ περισσότερες αλλαγές χρειάζεται το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής, το οποίο δεν πρέπει να φτάσει, με τη σημερινή του μορφή, στο περιφερειακό συμβούλιο για ψήφιση. Ό,τι πρέπει να γίνει έχει περιγραφεί με τον πιο απλό και σαφή τρόπο:
    • Να αποσυρθεί το συγκεντρωτικό σχέδιο αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ.
    • Να αναμορφωθεί ριζικά, με στόχο το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης, την αποκέντρωση, την πρόληψη, την προδιαλογή και την ανακύκλωση των υλικών. Και, φυσικά, με τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης.
    • Όλες οι περιοχές να αναλάβουν το φορτίο που τους αναλογεί. Οι αναγκαίες υποδομές διαχείρισης να περιγραφούν συγκεκριμένα και να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή τους.
    • Να διασφαλιστεί ότι η Φυλή θα πάψει να είναι προορισμός διαχείρισης και ταφής αποβλήτων. Να ξεκινήσει, άμεσα, η περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της.

    Ένας σχεδιασμός, στη βάση των παραπάνω κατευθύνσεων, προϋποθέτει:
    • Το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
    • Την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα υγειονομικών-νοσοκομειακών αποβλήτων.
    • Καμιά επέκταση δραστηριοτήτων και δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής.
    • Καμία νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, στην ευρύτερη περιοχή, όπως αυτές που σχεδιάζουν η εταιρεία WATT ΑΕ και ο δήμος Αθήνας.
    • Διεξαγωγή ουσιαστικής επιδημιολογικής μελέτης των επιπτώσεων της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής.

    ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

    Οι φορείς και οι συλλογικότητες της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, που συνυπογράφουμε, δεν θα αρκεστούμε στα λόγια και στις ευχές. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, με κάθε πρόσφορο τρόπο, την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για ένα βιώσιμο μέλλον των περιοχών μας και, πρωτίστως, των πολιτών που τις κατοικούν και θα συνεχίσουν να τις κατοικούν. Για το λόγο αυτό συγκροτούμε ένα μέτωπο συντονισμού των δράσεών μας, σημαντικός σταθμός των οποίων θα είναι η μαζική παρουσία μας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα εγκρίνει το νέο σχέδιο (ΠΕΣΔΑ). Χρήσιμο θα είναι, μέχρι τότε, να έχουν αντιμετωπιστεί τα επίμαχα ζητήματα με τη σοβαρότητα που τους αντιστοιχεί. Γιατί ο αγώνας αυτός δεν δίνεται για τους τύπους. Δίνεται για να κερδηθεί και θα κερδηθεί!

    (εγκρίθηκε στη σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στη Φυλή, την Τετάρτη 21/9/2016)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:

    https://www.scribd.com/document/325116287/2016-09-21-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-pdf#from_embed

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εὐάγγελος Λεμπέσης - Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ
    .................
    .................
    (καταλήγει στο)
    Ἐξ οὗ ἕπεται τὸ ἀκλόνητον δόγμα: καὶ ἡ ἀνηθικότης εἶναι ἀποκλειστικὸν προνόμιον τῶν βλακῶν!

    Αυτό θεωρώ απάντηση για τους, ''θηρευτές χαζών'' και ''λαγούς Δούρου'',
    Μπιζά-ΠΡΩΣΥΝΑΤ ...κ.α.
    (Το κείμενο του Λεμπέση είναι στο διαδικτυο)
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    Δ.Δαμάσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ......και κάτι άλλο
    Η β' φάση δεν είναι ακόμα πλήρως αδειοδοτημένη....η β' φάση είναι ''όλα τα λεφτά'' καθώς η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χωρητικότητά της είναι γιά άλλους 60.000.000 (ΔΗΛΑΔΉ ΓΙΆ ΆΛΛΑ 10 τουλάχιστον χρόνια ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα φόρτωσης)........καταλαβαίνετε ?....βλέπετε τον λαγό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....και κάτι άλλο
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ σύμμεικτου ΥΠΟΛΕΊΜΜΑΤΟΣ ποιοί και ΓΙΑΤΙ έχουν πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .....και κάτι άλλο
    Τα αντισταθμιστικά των 40.000.000 ευρώ ετησίως που εισπράττονται ώς αποζημίωση από τον δήμο Φυλής για την χρήση του ΧΥΤΑ/ΟΕΔΑ είναι νόμιμα?
    Από αυτά τα 40 τα 22 (εκατομμύρια ετησίως) είναι για την μισθοδοσία των 1200 (χιλίων διακοσίων) εργαζομένων .......
    Γιατί δεν αντιδρά κανείς από τα μικρά και το μεγάλο ΚΚΕ σε αυτόν τον εκμαυλισμό?.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙ 22 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ (μεσω ''ανταποδοτικων'' στα δημοτικά τέλη ... μέσω λογαριασμών ΔΕΗ)
    ......ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 20 (ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗΣΙΩΝ) ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ......κλπ..κλπ...
    ...θα αρχίσι κάποιος (α) να απαντάει??? (για να δούμε....μπορουμε να το συζητησουμε λιγάκι εδώ μέσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΔΟΥΡΟ-ΤΣΙΠΡΟ-ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΠΡΑΞΑΤΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;;

    ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ 56 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ:

    http://www.dailymotion.com/video/x3dlhc7_%CF%87%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1_news

    ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΕΔΩ:

    http://www.dailymotion.com/video/x3ct39u_%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%8D-2006-2010-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%82-extra3-tv-2010_people

    ΚΑΙ ΕΔΩ :

    https://www.youtube.com/watch?v=OMO1fYq0Nos

    Ή ΕΔΩ:

    https://www.youtube.com/watch?v=7J9WiMaartA

    ΚΑΙ ΕΔΩ:

    https://youtu.be/OxBNJ_y6vcQ

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΣ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

    ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙΣ.

    ΟΛΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ,

    ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΤΑ 80%,

    ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,

    ΕΡΧΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,

    ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,

    ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ,

    ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ,

    ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (ΚΡΥΦΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΝ) ΠΟΥ Ο ΕΔΣΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΑΟΥΖΩΝ ΤΟΥΣ,

    ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ,

    ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ,

    ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ,

    ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ,

    ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ Κ. Ά.)

    ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 56 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ.

    Ή ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΛΕΚΕ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ

    Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

    ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ "ΤΟ ΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ".

    ΤΗΝ 22-04-2014 ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ (ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΤΣΟΚΟΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ "ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΝΥΝ "ΝΑ ΔΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ" ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΡΑ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕΣ ΑΛΛΑ.

    ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2014 http://www.patt.gov.gr/site/attachments/article/16037/150904_7epitropi_agona_filis.compressed.pdf
    ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ.

    ΑΦΟΥ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2014,

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ,

    ΟΥΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;

    ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η

    ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

    ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ

    ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΖΗΤΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2014;;;

    ΜΑΣ ΕΤΑΞΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;

    ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ

    ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ

    ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ 2016 ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ

    ΕΧΕΙΣ ΞΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΕΦΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    (ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΜΕ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΑ "ΜΕΣΑ")

    ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΘΩΜΑ ΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΚΑΙ

    ΤΟΝ ΑΡΧΟΜΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ

    ΟΤΙ Η ΚΑΡΚΙΝΟΛΑΚΟΥΒΑ ΧΩΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2018 (ένα δηλ. έτος πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές@@@$$$$###)

    ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΣ ΤΑΧΑ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΣ ΑΜΕΣΩΣ, όπως γράφεται ακόμα στο προεκλογικό σου φυλλάδιο.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή