Παναττική πρωτιά του Δήμου Φυλής για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών του δομών από το ΕΣΠΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Την πρώτη θέση στην αξιολόγηση των προτάσεων για τη χρηματοδότηση δομών Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ, κατέλαβε ο Δήμος Φυλής.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία απέσπασε την καλύτερη βαθμολογία (33,3), ανάμεσα στις 68 προτάσεις των Δήμων του Λεκανοπεδίου και των νησιών του Αργοσαρωνικού. Έτσι συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να αποσπάσει το αιτούμενο ποσόν των 533 χιλ. ευρώ από τη συνολική πίτα των 11 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής, η εγκεκριμένη πίστωση  των 11 εκατ. ευρώ επαρκεί μόνο για τη χρηματοδότηση των προτάσεων που έχουν αξιολογηθεί μέχρι τον αύξοντα αριθμό 31. 
Η πρόταση του Δήμου Φυλής αφορά στη χρηματοδότηση βασικών κοινωνικών δομών για εκείνο το
μέρος του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του στα βασικά αγαθά, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η χρηματοδότηση των δομών θα καλύψει τα επόμενα τρία χρόνια και ειδικότερα:
Α. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής με  διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κ.λπ., σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. 
Β. Τη Δομή Παροχής Συσσιτίου Αφορά στην παροχή συσσιτίων σε σταθερή και τακτική βάση σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Γ. Κοινωνικό Φαρμακείο Αφορά στην παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο  της υλοποίησης του προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού που θα υποστηρίξει τις παραπάνω δομές, όπως κοινωνικού λειτουργού, μάγειρα, φαρμακοποιού κλπ. Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ.
Δείτε το σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του ΠΕΠ Αττικής:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια