Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές των περιπτέρων.


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην Δυτική Αττική.
Συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη, το βράδυ του Σαββάτου, στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, τρεις Έλληνες, ηλικίας 21, 27 και 32 ετών, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ακόμα 27χρονος, ως συνεργός τους.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες μέσα σε κλεμμένο όχημα. Αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προσωρινά. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν από

αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προέβαλλαν αντίσταση για να αποφύγουν τη σύλληψη.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξακριβώθηκε ότι, εδώ και πάνω από ένα μήνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, διέπρατταν τις πρώτες πρωινές ώρες κλοπές σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τσιγάρα και χρήματα.
Τα μέλη της σπείρας, για την επίτευξη του σκοπού τους και για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών στην Δυτική Αττική ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια