ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής για τους Παιδικούς Σταθμούς του Ζεφυρίου.
Πέρα από κάθε νομιμοποίηση και χωρίς την ουσιαστική συγκατάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων η Διοίκηση στου Σωματείου δυναμιτίζει το κλίμα εργασιακής ειρήνης και θέτει σε κίνδυνο τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο Δήμος στους δημότες και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Με την ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Σωματείου δεν αρκείται να προβάλει τα αιτήματα των εργαζομένων. Κρίνει, ως μη όφειλε, αποφάσεις που η διοίκηση του Δήμου λαμβάνει στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που της έχει ανατεθεί, από τις εκλογές του 2014.
Δεν είναι, λόγου χάρη, δουλειά της Διοίκησης του Σωματείου να κρίνει αν καλώς ή όχι λύθηκε η ΚΕΔΗΦ και της προτείνουμε να περιμένει το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και του δικαστικού ελέγχου. Για το συγκεκριμένο όμως θέμα θεωρούμε υποχρέωσή μας να της υπενθυμίσουμε ότι:


-Το σύνολο των εργαζομένων της ΚΕΔΗΦ μεταφέρθηκε ήδη στο Δήμο κι αυτό αποτελεί ευνοϊκή εξέλιξη, πρωτίστως για τους ίδιους, γιατί στο Δήμο η θέση εργασίας είναι περισσότερο ασφαλής, σε σχέση με μια Επιχείρηση που λειτουργούσε με όρους ιδιωτικού δικαίου.
-Η Διοίκηση του Σωματείου ευθύνεται εξ ολοκλήρου για την καθυστέρηση στην πληρωμή του μεταφερθέντος προσωπικού, επειδή αρνήθηκε να αποδεχθεί από την αρχή την πρόταση της Διοίκησης του Δήμου για δικαστική αντιμετώπιση του θέματος κι επέμενε στην ατελέσφορη λύση της πληρωμής με ευθύνη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σημειωτέον ότι στους Παιδικούς Σταθμούς του Ζεφυρίου η Διοίκηση του Δήμου κάνει το καλύτερο δυνατό για την τοπική κοινωνία και για τα παιδιά. Αναβάθμισε και συντήρησε τις εγκαταστάσεις που παρέμεναν ασυντήρητες για χρόνια και φρόντισε για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων. Έκανε δεκτά όλα τα παιδιά που οι γονείς τους υπέβαλαν αίτηση. Συμπεριφέρθηκε απέναντι στους εργαζομένους με βάση τις αρχές της ισότητας και της νομιμότητας. Δεν τους ξεχώρισε σε αρεστούς και μη. Πιστεύει ότι όλοι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.
Όσο για το πρόβλημα της μεταφοράς των 7 εργαζομένων του Βρεφονηπιακού Σταθμού από την ΚΕΔΗΦ, αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα γιατί η λύση και εκκαθάριση της ΚΕΔΗΦ  ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Ζήτημα που η Διοίκηση του Χρήστου Παππού προσπαθεί να αντιμετωπίσει, στοχεύοντας στη νομιμοποίηση των εξαρχής προβληματικών συμβάσεων εργασίας του εν λόγω προσωπικού. Κι εδώ αναδεικνύεται η ανευθυνότητα της Διοίκησης του Σωματείου: Αντί να συνεργαστεί με τη Δημοτική Αρχή, που αναζητά λύση σε αυτό το πραγματικά μείζον θέμα, ανοίγει μέτωπα για άλλα επουσιώδη ζητήματα.
Καλούμε τη Διοίκηση του Σωματείου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ιεραρχήσει τα ζητήματα. Ύψιστη προτεραιότητα είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των 7 εργαζομένων που βρίσκονται στον αέρα εξαιτίας των ανεύθυνων πρακτικών των προηγούμενων διοικήσεων της ΚΕΔΗΦ. Ας σταματήσει λοιπόν την επαναστατική γυμναστική και ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και των εργαζομένων.
Θα θυμίσουμε επίσης στη Διοίκηση του Σωματείου ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει υπηρεσιακές μετακινήσεις εργαζομένων. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις είχαν υπάρξει πραγματικοί διωγμοί, από την προηγούμενη διοίκηση, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Γιατί ενοχλείται από τις ελάχιστες σημερινές μετακινήσεις; Και γιατί δεν ενοχλήθηκε όταν, στο παρελθόν, κάποιοι εργαζόμενοι μοίραζαν, εν ώρα εργασίας, προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίων; Μήπως, τελικά, πρέπει να αντιληφθεί ότι την ευθύνη απέναντι στους δημότες έχει η Δημοτική Αρχή και όχι η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων;
Όσο για τα φιλεργατικά αισθήματα της αισθήματα, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν χρειάζεται πιστοποιητικά από κανέναν.  Οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους, ενώ τα προηγούμενα χρόνια πληρώνονταν κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Επίσης εισέπραξαν τα οφειλόμενα, την ώρα που οι δικηγόροι του Σωματείου έχαναν κατά κράτος τις δίκες από την προηγούμενη διοίκηση.
Τέλος θα υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ήταν εκείνος που όχι μόνο μετέφερε όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζομένους στο Δήμο, αλλά χαρακτηρίζεται υπόδικος επειδή στήριξε έμπρακτα το δίκιο των εργαζομένων που ταλαιπωρούνταν επί χρόνια.
Και αντιμετωπίζει, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τις κατηγορίες των Εισαγγελέων χωρίς να σταθεί κανένα μέλος της Διοίκησης του Σωματείου στο πλευρό του.

Ας αφήσει λοιπόν την μικροπολιτική η Διοίκηση του Σωματείου κι ας συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δήμου με στόχο την προαγωγή των συμφερόντων των εργαζομένων. Και κυρίως ας αναλογισθεί ότι ο σκοπός της ύπαρξης των αιρετών και των  εργαζομένων του Δήμου είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και μόνο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια