Απάντηση Σάββα Σάββα σε δημοσίευμα(;;;;

Δε συνηθίζω να απαντώ σε δημοσιεύματα και κριτικές που αναρτώνται σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.  Είναι γνωστό σε όλους ότι η ενασχόλησή κάθε αυτοδιοικητικού με τα κοινά αλλά και εμού συγκεκριμένα, υπόκειται σε ενδελεχή έλεγχο και κριτική.  Επειδή κάποιοι επαίρονται περί νομίμου και ηθικού όσον αφορά την καθ' όλα νόμιμη ανοικτή και με διαφάνεια διαδικασία για τη στέγαση των κοινωνικών δομών του δήμου Φυλής σε κτίριο μερικώς συμφερόντων μου, οφείλω να ρίξω άπλετο φως στα περί του νομίμου και ηθικού. 
           Η δημοτική παράταξη "Δύναμη Συμμετοχής" και ο επικεφαλής της τ. Δήμαρχος Μπουραϊμης Δημήτριος οφείλει να γνωρίζει ότι η νομιμότητα στη διαδικασία τηρήθηκε κατά γράμμα από αρχή έως τέλους βάσει της κείμενης νομοθεσίας την οποία όφειλε να είχε ελέγξει στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε μια διαδικασία που όπως και οι υπόλοιπες στο δήμο μας στηρίζονται εμπράκτως στη νομιμότητα και στη διαφάνεια.  ‘Αλλωστε ο ίδιος ο κ. Μπουραίμης εξεπλάγη από το χαμηλό τίμημα ενοικίασης, το οποίο όμως προέκυψε από την καθ’ όλα νόμιμη και ανοιχτή διαδικασία, σε αντίθεση με όσα γίνονταν επί των ημερών του, όπου είχε προβεί σε πληθώρα ενοικίασης κτιρίων σε οικείους του και με μισθώματα πολλαπλάσια των νομίμων. Συγκεκριμένα είχε προβεί στα παρακάτω μισθώματα μη
τηρώντας νόμιμες διαδικασίες για τις οποίες τώρα επαίρεται:
           Στη Δημοτική Ενότητα ΧΑΣΙΑΣ των 3,000 κατοίκων ο τ. Δήμαρχος ενοικίαζε 22 ακίνητα με μηνιαίο κόστος €30.000,00, κτίρια συμφερόντων των “δικών” του ανθρώπων.  Στη Δημοτική Ενότητα ‘ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ στα 3,5 χρόνια της ελλειπέστατης διοίκησής του ενοικίαζε κτίρια αξίας €36.000,00 το μήνα και πάλι από οικεία του πρόσωπα.  Ουδέποτε έγινε ανοιχτή και με διαφάνεια διαδικασία ενοικίασης των ακινήτων του, κάτι που η σημερινή διοίκηση τηρεί απαράβατα.  Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί,ότι το ετήσιο κόστος των μισθωμένων ακίνητων επί των ημερών της δικής του θητείας άγγιζε τις 900.000,00 ευρώ, κάτι που η σημερινή διοίκηση αντιμετώπισε με ευθύνη – νομιμότητα – διαφάνεια ρίχνοντας κατά πολύ το συσβαστό κόστος.
          1.     Όσο για το μέγα ηθικό ζήτημα για την ιδιότητα μου ως δημοτικού συμβούλου στη διαδικασία συμμετοχής του εν λόγω κτιρίου, ας μας απαντήσει ο κ. Μπουραίμης με ποιο            ηθικό έρεισμα αποζημίωσε κατ’ εξαίρεση ιδιοκτησία της μητέρας του κας Μπρέμπου Αικατερίνης με την αιτιολογία αγορά οικοπέδου στο Κ.Χ.2501 Π.Ε ‘Ανω-Κάτω Λίμνης                (ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ) με ποσό 57.500,00 ευρώ το 2014 επί δικής του θητείας, όταν εκκρεμούσαν αποζημιώσεις αξίας €8.000.000,00 στο πάρκο πόλης κάτι που και εδώ η νυν              δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει με νομιμότητα και αξιοκρατία έχοντας προυπολογίσει το κόστος αποζημιώσεων στον δημοτικό προυπολογισμό.
2.    Με ποιο ηθικό έρεισμα ο κ. Μπουραίμης προέβη σε απ’ ευθείας αγορά οικοπέδου στο ΟΤ258 Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου οικοπέδου αξίας €68.000,00 της μητέρας του τ. Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Ραφτέλη Γεώργιου. Εδώ οφείλω να σημειώσω ότι σε καιρό μνημονίου και τα δύο αυτά τιμήματα ήταν εκτός πραγματικότητας.
           3.    Επί των ημερών του υπήρχε κτίριο νοικιασμένο από το Δήμο στην Π.Ε. Ζωφριάς του δημοτικού του συμβούλου Μανωλά Γεώργιου.
 4.    Αλήθεια πόσο ηθικό και νόμιμο είναι όταν ο τ. Δήμαρχος προέβη στη διάρκεια της θητείας του σε 185 αγορές οικοπέδων εντός και εκτός σχεδίου, ακόμη και από συμπολίτες μας Ρομά με κόστος άνω των €10.000.000,00 για ρουσφετολογικούς και μόνο λόγους και χωρίς ανάληψη υποχρέωσης από τον δήμο, με αποτέλεσμα οι συνδημότες μας να  έχουν εμπλακεί σε νομικά γρανάζια περί νομίμου διαδικασίας;  ‘Αλλωστε όλες αυτές οι αγορές έγιναν χωρίς προγραμματισμό και σχεδιασμό με μόνο σκοπό ψηφοθηρικούς λόγους και όχι για τη δημιουργία π.χ. δημοτικών κτιρίων, σχολικών στεγών, κοινόχρηστων χώρων κλπ.
           5.    Αλήθεια πότε ο κ. Μπουραίμης θα απαντήσει στα εμπιστευτικά έγγραφα του ορκωτού ελεγκτή κ. Πανάρετου Βαρδάνη κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο του οικονομικών               του δήμου του 2011/2012 γραμματίων είσπραξης για συνολικό ποσό €8.014.244,13 το οποίο καταβλήθηκε από τον ΕΣΔΝΑ στο δήμο για αντισταθμιστικά οφέλη 2011-2012;           ‘Ητοι ενώ σύμφωνα με τον ΕΣΔΝΑ καταβλήθησαν στο δήμο Φυλής για το 2011-2012 €8.014.244,13 από το διενεργηθέντα έλεγχο του κ. Πανάρετου Βαρδάνη προέκυψε ότι              δεν έχουν εκδοθεί από το δήμο γραμμάτια είσπραξης και συνεπώς δεν έχουν λογιστικοποιηθεί – καταχωρηθεί στα βιβλία του ως έσοδο και αντίστοιχα ως είσπραξη στα                    χρηματικά του διαθέσιμα για τα έτη 2011-2012.  Μια διαδικασία που τελεί υπό εν εξελίξει εισαγγελική διερεύνηση. 
6.    Ανέθεσε στον κουμπάρο του και υποψήφιο δήμαρχο ΚΟΡΙΝΘΟΥ, πρώην δημοτικό σύμβουλο Κορίνθου και επί οκταετίας δήμαρχο στο Δήμο Σολυγείας κ. Γκεζερλή, συμφοιτητή του στα κοινά πανεπιστημιακά έδρανα της Ιταλίας (Πανεπιστήμιο Πεσκάρα) μελέτης αξίας €350.000,00 για την αρχιτεκτονική μελέτη ενοποίησης των 3 δημοτικών ενοτήτων του δήμου Φυλής.  Μια διαδικασία που η Ενότητα Πολιτών προσέφυγε στην Περιφέρεια Αττικής θεωρώντας ότι παραβίαζε το νόμιμο και ηθικό.  Ο κ.ΓΚΕΖΕΡΛΗΣ είναι αυτός που στήριξε προεκλογικά τον τέως Δήμαρχο με την αποστολή μισθωμένων πούλμαν με πολίτες στην προεκλογική του συγκέντρωση στο ΖΕΦΥΡΙ.
7.    Απ’ ευθείας αναθέσεις έργων σε στενούς του συγγενείς στη δημοτική κοινότητα Χασιάς για την εκτέλεση τεχνικών έργων (χωματουργικά – καθαρισμοί – οδοποιίες-μεταφορές).
8.    Τα γεύματα αγάπης σε συλλόγους – κοινωνικούς φορείς και τα ΚΑΠΗ του δήμου μας τα διοργάνωνε στην κοσμική ταβέρνα Αντιδημάρχου του, χωρίς έλεγχο νομιμότητας – ηθικής – διαφάνειας και προσφορών άλλων επαγγελματιών του χώρου.
9.     Απ’ ευθείας αναθέσεις προμηθειών τροφίμων και συντηρήσεις παιδικών σταθμών σε ημέτερους συγγενείς και κουνιάδους – δημοτικούς συμβούλους με αντίστοιχο αντικείμενο.
10.  Αναθέσεις μελετών - εργολαβίες σε στενούς συνεργάτες δημοτικών του συμβούλων (αδερφών – γαμπρών – κουνιάδων), με συμμετοχή σε διαγωνισμούς παρωδία, με εκπτώσεις της τάξης του 3-5%.
11.  Τακτοποίηση πληρωμής τιμολογίων ΔΕΗ στους αρεστούς και ημέτερους στη δημοτική κοινότητα Χασιάς πέραν από κάθε λογικη και χωρις αξιοκρατία –  νομιμότητα.
12.  Επειδή η λίστα των «ηθικών» πράξεων της απελθούσης διοίκησης έχει αρχή και όχι τέλος, για αυτό άλλωστε οι συνδημότες μας έστειλαν τους «ηθικούς» μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, επικαλούμαι αυτό που εύστοχα ο λαός μας έχει επισημάνει:  «Μιλάνε και οι πόρνες για ηθική….»







                                                                                ΣΑΒΒΑΣ ΙΩΑΝ. ΣΑΒΒΑΣ
         ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
      ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”
       ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια