Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής

Τους χώρους του ΧΥΤΑ Φυλής επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της Π.Ο. Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα μέλος της ΚΕ  του ΚΚΕ και βουλευτή του κόμματος ,ενόψει της συγκέντρωσης που διοργανώνει την Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 11π.μ. στον κινηματογράφο «Μελίνα»(Φυλής 165 Καματερό) με σύνθημα «Να κλείσει η χωματερή στη Φυλή –Διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων» . Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη ο Δημήτρης Τσιουμπρής Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής και μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, ο Θοδωρής Χαμαλίδης μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ και ο Αντώνης Παληκύρας, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Γιάννης Γκιόκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:



ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΚΑ,
ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ


          Πραγματοποιήσαμε σήμερα επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, για την παρουσίαση της  πρότασης μας, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Από την επίσκεψη στο χώρο επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη.
Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και παρά τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν είναι υπάρχει άμεσος και ορατός σχεδιασμός απομάκρυνσης του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά αντίθετα δημιουργούνται και νέα «κύτταρα» ταφής απορριμμάτων, συντηρώντας ενεργή την υγειονομική βόμβα που εδώ και χρόνια υποβαθμίζει τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη Δυτική Αθήνα και το Θριάσιο.
Το ΚΚΕ προβάλλει την ανάγκη μιας συνολικότερης διαχείρισης των απορριμμάτων, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, το λαϊκό εισόδημα, κάτι το οποίο προϋποθέτει εναντίωση στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, που υλοποιούνται σήμερα, με διάφορες μορφές, αφού ο τομέας των απορριμμάτων θεωρείται από τους ομίλους και την ΕΕ, πεδίο μεγάλης κερδοφορίας. Και φυσικά προϋπόθεση για αυτά είναι ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, όπου με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνική ιδιοκτησία, θα μπορούν να υλοποιούνται όλα αυτά τα μεγάλα και αναγκαία, για την ποιότητα ζωής του λαού, έργα. 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια