Το ιστορικό της φωτιάς αλλά και οι πρώτες κινήσεις του Δήμου Φυλής μετά την πυρκαγιά στο δημοτικό κτήριο


   Η ταλαιπωρία είναι ζωγραφισμένη στα μάτια των δύο αντιδημάρχων Θανάση Σχίζα και Μιχάλη Οικονομάκη που βρίσκονταν από τους πρώτους στο σημείο της πυρκαγιάς. Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν ενημερώθηκαν ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο κτήριο του δήμου στον οικισμό Γεννηματά και έτρεξαν αμέσως εκεί.
   Από ότι μαθαίνουμε το κτίριο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές στο ισόγειο καθώς και ολική καταστροφή στην ηλεκτρική εγκατάσταση. Ήδη έχει γίνει προανάκριση από την πυροσβεστική αλλά και από την ασφάλεια για τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν στην πυρκαγιά. Μεγάλη εντύπωση  κάνει το γεγονός ότι βρέθηκε σπασμένο παράθυρο και ταυτόχρονα η κεντρική είσοδο παραβιασμένη και
ανοικτή. Τα δύο αυτά συμβάντα ήταν και αυτά που βοήθησαν να εξαπλωθεί  η φωτιά για να καταστρέψει τον ισόγειο χώρο του κτηρίου και να γεμίσει με καπνούς όλο το υπόλοιπο.
    Η στέγαση στο κτήριο υπηρεσιών που  έχει σχέση με την καθημερινότητα αλλά και με τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας κάνει επιτακτική την ανάγκη για άμεση μεταφορά αυτών των υπηρεσιών.
    Η υπηρεσία της Β/θμιας σχολική επιτροπή ήταν η πρώτη που μεταφέρθηκε στο χώρο της πολεοδομίας. Από ότι ενημερώνει ο Πρόεδρος της Νίκος Χατζητρακόσιας από αύριο κιόλας θα λειτουργεί κανονικά η υπηρεσία στον ισόγειο χώρο της διεύθυνσης πολεοδομίας στην οδό Κρητικού Πελάγους 13.
   Αύριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η μετεγκατάσταση της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας σε  διπλανό  κτήριο  που διατηρούσε σαν αποθήκες  , όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης.
  Αντίθετα σε αναζήτηση χώρου βρίσκονται βρίσκεται ο Πρόεδρος της Α/θμιας σχολικής επιτροπής Γιάννης  Κρεμύδας αλλά και ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος.
 Ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών ώστε να μπορέσουν να προβούν στην αποκατάσταση του χώρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια