Συνέλαβαν τους αρχηγούς της συμμορίας των Ρομά

Κοσμήματα και χρήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες αλλά και σε θυρίδες τραπεζών, έκρυβαν τα μέλη της συμμορίας των Ρομά που είχαν γίνει ο «φόβος και ο τρόμος», τα τελευταία 5 χρόνια, για τους ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, όπου έμπαιναν και άρπαζαν τιμαλφή, μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα.

Εν των μεταξύ, σήμερα συνελήφθη στο Καματερό και ο τρίτος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος Σ.Π. που είχε το ψευδώνυμο «Χηλάς» ή «Ψηλός». Προ ημερών είχαν συλληφθεί και άλλα δύο αρχηγικά μέλη που
είχαν διαφύγει. 


​Οι έφοδοι έγιναν συγχρόνως σε έξι περιοχές της Ελλάδας: Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και ΒέροιαΟι αρχές οι οποίες προχώρησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων τις οποίες διέθεταν τα μέλη της συμμορίας, βρέθηκαν μπροστά σε πανάκριβα κοσμήματα και μεγάλα ποσά σε μετρητά τα οποία εκτιμάται πως ήταν η «λεία» από τις κλοπές που διέπρατταν. Παράλληλα, μετά από συντονισμένες εφόδους των αστυνομικών στα σπίτια των εμπλεκομένων εντοπίστηκαν κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα, όπλα αλλά και μικρές ποσότητες ναρκωτικών.

Οι έφοδοι έγιναν συγχρόνως σε έξι περιοχές της Ελλάδας: Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια. Στις πέντε από τις έξι αυτές περιοχές, οι εμπλεκόμενοι είχαν φροντίσει να κρύβουν τα κλοπιμαία και στις τραπεζικές θυρίδες. Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος για αποτυπώματα και DNA.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρης Φούκας, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιοποιούν μαρτυρικές καταθέσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της παράνομης δράσης της συμμορίας. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος μετά την απολογία του, είχε κριθεί προφυλακιστέος και το προσεχές διάστημα αναμένεται να κριθεί το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 20 προσαγωγές στις σημερινές έρευνες.

Διαβάστε ακόμα:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια