Ανακοίνωση σωματείου για διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ    

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ  13ΟΥ-14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
Συνάδελφοι,
Παράλληλα με την πάλη μας για ανατροπή των μακρόχρονων αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που έχουν οδηγήσει και στην μείωση κατά 50% των αποδοχών μας υπάρχει και η δυνατότητα , απ΄ όσους συναδέλφους το επιθυμούν , της δικαστικής διεκδίκησης των απωλεειών , με άγνωστο και αβέβαιο βέβαια αποτέλεσμα .
Στα πλαίσια αυτά απ΄ τα τέλη του 2014 σας είχαμε  ενημερώσει  ότι το σωματείο , για το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα, είχε καταθέσει τόσο στον Δήμο όσο και στα  Νομικά
Πρόσωπο ομαδικές αιτήσεις με τις οποίες αξιώναμε την καταβολή αναδρομικών του 13ου & 14ου μισθού , ώστε να μην παραγραφούν.   
  `        Στις 4 Φλεβάρη  2015 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση , στην οποία παραβρέθηκαν δικηγόροι και ενημέρωσαν για το θέμα για τις πιθανότητες θετικής εξέλιξης και στις απαιτούμενες ενέργειες που έπρεπε άμεσα να πραγματοποιηθούν.
Στη συνέχεια  βγήκαν επανειλημμένες ανακοινώσεις , που άφηναν μεγάλο χρονικό περιθώριο με τις οποίες ενημερώναμε όποιον συνάδελφο επιθυμούσε να προσφύγει δικαστικά , ότι αυτό μπορούσε να γίνει είτε δια μέσου του δικηγορικού γραφείου που είχε κάνει συγκεκριμένη προσφορά είτε με οποιοδήποτε άλλο δικηγόρο ή δικηγορικό γραφείο.
            Το σύνολο  των συναδέλφων που προσήλθε και κατέθεσε αίτηση προς το δικηγορικό γραφείο που είχε κάνει την συγκεκριμένη προσφορά ήταν 82 άτομα και συγκεκριμένα:
Μόνιμοι υπάλληλοι Δήμου : 15 άτομα
Υπάλληλοι Αορίστου Χρόνου Δήμου :  25 άτομα
Υπάλληλοι Παιδικών Σταθών Άνω Λιοσίων : 9 άτομα
Εργαζόμενοι ΚΕΔΗΦ :  33 άτομα

  Υπήρχαν , φυσιολογικά , και αρκετοί συνάδελφοι ( δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους )  που προσέφυγαν με άλλο δικηγόρο ή δικηγόρους
Οσον αφορά την εξέλιξη των υποθέσεων
·                              Το δικαστήριο για την  κατηγορία των μονίμων δεν έχει ακόμη καθοριστεί
·   Το δικαστήριο για την κατηγορία των Αορίστου Χρόνου του Δήμου έχει εκδικαστεί αρχές Δεκέμβρη ( μετά από αναβολή ) και εκκρεμεί η έκδοση της Απόφασης ομοίως 
·    Το δικαστήριο για τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων  έχει εκδικαστεί αρχές Δεκέμβρη ( μετά από αναβολή ) και εκκρεμεί η έκδοση της  Απόφασης
·    Το δικαστήριο  για τους συναδέλφους της  ΚΕΔΗΦ  είχε προσδιορισθεί ( μετά από αναβολή)  τον Δεκέμβρη όμως οι δικηγόροι του Δήμου ζήτησαν αναβολή διότι λόγω της λύσης της ΚΕΔΗΦ δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν για την προσκόμιση απαιτούμενων δικαιολογητικών και αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2017.
     ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
       Σήμερα ως γνωστόν υπάρχουν , προς το παρόν , αποφάσεις που δικαιώνουν πρωτόδικα συναδέλφους αορίστου χρόνου , μία εκ των  οποίων αφορά , κατά πληροφορίες και συναδέλφους στο Δήμο μας που είχαν προσφύγει και το δικαστήριο έγινε τον Νοέμβρη του 2016.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ???
     Σε ερωτήματα εάν μπορεί κανείς να προσφύγει σήμερα και να διεκδικήσει το συγκεκριμένο αίτημα , μετά από απάντηση των δικηγόρων σας γνωρίζουμε  ότι αυτό μπορεί να γίνει , θα αφορά όμως διεκδίκηση με διετή αναδρομικότητα  λόγω παραγραφής  .
      Κατόπιν των παραπάνω όσοι συνάδελφοι  επιθυμούν να προσφύγουν  μπορούν  είτε δημιουργώντας ομάδες ικανού αριθμού , ώστε να εξασφαλίσουν την μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση  , να απευθυνθούν  προς οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο , είτε – ομοίως ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων – να ακολουθήσουν την υπάρχουσα προσφορά που υπάρχει από το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση για τους 82 συναδέλφους .
          Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του σωματείου ( τηλ. 213 2042 812 )
          Για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει γενικότερα αλλά και στον δήμο μας για το θέμα θα σας ενημερώνουμε .
                                                             

                 το Δ. Σ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια