Έργα 2.000.000€ για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβαθμίζεται με έργα 2 εκατ. ευρώ το οδικό δίκτυο του Δήμου Φυλής

Σημαντικά έργα οδοποιίας που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και μειώνουν την επικινδυνότητα στους οδικούς άξονες, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί για τον Δήμο Φυλής.
Πρόκειται για συνολικά τρία έργα, εκ των οποίων τα δύο θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής με την Περιφέρεια Αττικής και το τρίτο με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).
«Οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης που γίνονται μέσω των τριών αυτών μελετών αναβαθμίζουν μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου μας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Με την ολοκλήρωση των έργων θα έχουμε σαφώς ασφαλέστερο οδικό δίκτυο το οποίο θα διευκολύνει αισθητά την μετακίνηση πεζών και οχημάτων,
αφού το υπάρχον  δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές βλάβες λόγω της βαριάς χρήσης, αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, το έργο «Αποκατάσταση Ζημιών Δημοτικής Οδοποιίας Δήμου Φυλής», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων – ΓΓΔΕ μέσω της Περιφέρειας Αττικής και δημοπρατήθηκε και εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής η οποία συμμετέχει και στην επίβλεψη.
Το έργο αφορά στην υλοποίηση άμεσων παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και για τη συντήρηση ασφαλτικών τμημάτων που έχουν υποστεί φθορά ή κόπωση και την ανακαίνιση αυτών με την κατασκευή νέων ασφαλτοταπήτων. Ειδικότερα, παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε 34 οδούς και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.
Οι εργασίες αφορούν, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό, σε απόξεση ασφαλτικού τάπητα αστικής οδού με χρήση φρέζας, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση πάχους 0,05 μ., ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας αστικής οδού και ανύψωση και καταβιβασμό φρεατίου επίσκεψης.
Για την πρόοδο των εργασιών του έργου ενημερώθηκε, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2017, η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν οδούς όπου έχουν γίνει οι παρεμβάσεις ή πρόκειται να γίνουν και ενέκριναν την 1η Εντολή Πληρωμής. Στην Επιτροπή Παρακολούθησης συμμετέχουν εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αριστέα Βάβουλα (πρόεδρος) και Σταυρούλα Δήμου και οι Αναστάσιος Ψιλοβασιλόπουλος (Δ/νση Προγραμματισμού) και Χρήστος Κάκιας (Τ.Ε. Μηχανικών) και εκ μέρους του Δήμου Φυλής, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης, η Διεύθυνση του οποίου θα αναλάβει και τη συντήρηση του έργου μετά την παράδοσή του στον Δήμο Φυλής.

Εν τω μεταξύ, σύντομα αναμένεται να δρομολογηθούν άλλα δύο μεγάλα έργα οδοποιίας.  Το πρώτο, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, και το δεύτερο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια