Καταγγελία Δ. Μπουραΐμη για διπλοθεσία ειδικής συνεργάτιδας του δημάρχου

Σε καταγγελία για διπλοθεσία και παραβίαση του ασυμβιβάστου ως προς την επαγγελματική δραστηριότητα της Ειδικής Συνεργάτη του δημάρχου Φυλής, Ιωάννας Ζαλοκώστα, με βάση το άρθρο 163 του Ν.3584/07, προχώρησε η δημοτικής παράταξη «Δύναμη Συμμετοχής» και ο επικεφαλής της, Δημήτρης Μπουραΐμης.
   Συγκεκριμένα η παράταξη και ο επικεφαλής της, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, προέβησαν στις 05/01 /2017 σε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σχετικά με
τη νομιμότητα της παράλληλης πρόσληψης στο Σύνδεσμο Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) της Ειδικής συνεργάτη του δημάρχου Φυλής Ιωάννας Ζαλοκώστα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         
Καταγγελία για την παραβίαση ασυμβιβάστου ως προς την επαγγελματική δραστηριότητα της Ειδική Συνεργάτη του δημάρχου Φυλής, Ιωάννας Ζαλοκώστα του Θεοδώρου, με βάση το άρθρο 163 του Ν.3584/07

Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ο επικεφαλής Δημήτρης Μπουραΐμης προέβησαν στις 05/01 /2017 σε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σχετικά με τη νομιμότητα της παράλληλης πρόσληψης στο Σύνδεσμο Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) της Ειδική συνεργάτη του δημάρχου Φυλής Ιωάννας Ζαλοκώστα. Η κυρία Ζαλοκώστα παρείχε (από 01/08/2015 έως 31/07/2016) και παρέχει (από 29/7/2016 έως 30/7/2017) υπηρεσίες με απευθείας ανάθεση στο Ν.Π.Δ.Δ του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ), με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 24.180 ευρώ ανά σύμβαση. Δηλαδή, το συνολικό ποσό που έχει εισπράξει από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι και σήμερα - ως Ειδική συνεργάτης του δημάρχου Φυλής και ως προσφέρουσα υπηρεσίες στο ΣΥΝ.ΠΑ - ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ είναι ο Δημήτρης Καμπόλης, αντιδήμαρχος του δήμου Φυλής και μέλος του Δ.Σ ο Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής. Και οι δυο γνωρίζουν καλά ότι η Ιωάννα Ζαλοκώστα κατέχει διπλοθεσία σε δημόσια θέση και συνεπώς η παραβίαση του ασυμβιβάστου γίνεται συνειδητά από όλες τις πλευρές.

Επιπλέον, η Ειδική συνεργάτης του δημάρχου Φυλής εμφανίζεται να έχει συστήσει πρόσφατα Ομόρρυθμη Εταιρία για την έκδοση τοπικής εφημερίδας με τον τίτλο ΦΥΛΗ FREE PRESS, η οποία δραστηριοποιείται στο δήμο Φυλής, προβάλλοντας τις δράσεις του. Εφημερίδα με κερδοσκοπικό στόχο, καθώς περιλαμβάνει και διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο ΣΥΝ.ΠΑ, παρά το γεγονός ότι υποχρεούται να το κάνει όπως όλοι οι Σύνδεσμοι στην Περιφέρεια Αττικής, δεν αποστέλλει τις δαπάνες του για έλεγχο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ελεγκτικό Συνέδριο, υπηρεσία Επιτρόπου).

Με το δεδομένο ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, εξίσου σημαντικός με το ασυμβίβαστο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι διοικήσεις του δήμου Φυλής και του ΣΥΝ.ΠΑ: με πλήρη περιφρόνηση προς τον πολίτη και τους θεσμούς, με σημαία την αδιαφάνεια, μη λογοδοτώντας πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο που η ανεργία στην περιοχή ξεπερνά το 40%, νέοι επιστήμονες δεν έχουν δουλειά και δημότες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχουν διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες, με τις «ευλογίες» και τη στήριξη δημάρχων και αντιδημάρχων. Εκείνων δηλαδή που ο λαός εξέλεξε για να λύσουν τα προβλήματά του.

Τελικά, όμως, από ότι φαίνεται εξελέγησαν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα.




Επισυνάπτεται η καταγγελία που έκανε η δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση,  με βάση το άρθρο 163 του Ν.3584/0.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια