ΑΙΤΗΜΑ Κ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Άνω Λιόσια, 20 Φεβρουαρίου 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σιγή «ιχθύος» από τη διοίκηση δήμου Φυλής για πληρωμές με αποδείξεις δαπάνης


Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας μετά το επίσημο έγγραφο -αίτημα μου προς τους προέδρους και τις υπηρεσίες των Ν.Π.Δ.Δ του δήμου Φυλής, να με ενημερώσουν σχετικά με τον αριθμό και τα στοιχεία των ατόμων που έχουν λάβει χρήματα με την μορφή των τίτλων κτήσης (αποδείξεις δαπάνης) και απάντηση δεν έχω ακόμα πάρει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν μοιραστεί περισσότερες 500 χιλιάδες ευρώ σε τέτοιες αποδείξεις και το γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου δεν έχει
απαντήσει, δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για το αν πράγματι τα συγκεκριμένα άτομα έχουν προσφέρει εργασία.

Επισημαίνω ότι οι λεγόμενοι τίτλοι κτήσης είναι απλές αποδείξεις για εργασία που προσφέρεται από άτομα χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα. Θεωρείται καταχρηστικό μέτρο και λαμβάνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ο δήμος Φυλής όχι μόνο πληρώνει σωρεία «ημετέρων» με αυτόν τον τρόπο αλλά καλύπτει και τα ονόματά τους - όταν και όσα αναρτώνται στη Διαύγεια - δήθεν για λόγους προσωπικών δεδομένων. Όπου, όμως, υπάρχει εργασία δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Ο εργαζόμενος έχει αξιοπρέπεια.

Είναι αλήθεια ότι η διοίκηση Παππού - Καμπόλη λειτουργεί με πλήρη περιφρόνηση προς τον πολίτη και τους θεσμούς, με σημαία την αδιαφάνεια, μη λογοδοτώντας πουθενά. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι το αίτημά μου απευθυνόταν και σε υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, οι οποίοι όφειλαν να τηρήσουν τη νομιμότητα, απαντώντας σε έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο των πολιτών του δήμου Φυλής.

Αν, μέσα σε εύλογο διάστημα, δεν πάρω απαντήσεις, θα αναγκαστώ – με ονόματα και αποδείξεις πλέον - να απευθυνθώ στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπουργείο Εσωτερικών, Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κ.λ.π).


Κώστας Παπαϊωάννου

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής
Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικής παράταξης

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια