Στέγαση σε δικό τους χώρο για αρκετούς Πολιτιστικούς Συλλόγους προανήγγειλε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το Πολιτιστικό Κέντρο στο Πάρκο Πόλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έναρξη των διαδικασιών με στόχο τη λειτουργία του μεγάλου Πολιτιστικού Κέντρου που βρίσκεται ημιτελές (δεξιά της Αιγαίου Πελάγους) στο Πάρκο Πόλης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου.

Δίνοντας κατά τη λήξη της Συνεδρίασης συνολική απάντηση στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Φυλής Δημήτρη Τσιουμπρή, σχετικά με το Πολιτιστικό Κέντρο, ο  Δήμαρχος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στις Στέγες των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και στα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ολοκληρωθεί το ημιτελές κτίριο
1.200 τ.μ. και να λειτουργήσει το Πολιτιστικό Κέντρο που βρίσκεται στο Πάρκο Πόλης.

Αρχής γενομένης από τη Στέγη των Ηπειρωτών ενημέρωσε ότι οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπόδιζαν την εξέλιξη του έργου  τελικά ολοκληρώθηκαν κι έτσι στο άμεσο διάστημα θα ξεκινήσει ο Διαγωνισμός για την ολοκλήρωσή του.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως από μια γούβα που ήταν το έργο το 2007, επί των ημερών του πήρε σάρκα και οστά με μπετά – τούβλα και κεραμοσκεπή,  εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι εργασίες που σταμάτησαν το 2010 θα ολοκληρωθούν και το σπίτι του Ηπειρώτη θα γίνει από όνειρο πραγματικότητα.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην απόφαση μετά και τη σύμφωνη γνώμη των Αιγαιοπελαγιτών για την δημιουργία της Πολιτιστικής  Στέγης του Συλλόγου «ΑΙΓΕΑΣ» στην Πλατεία «Περνερί» και στο «Κόκκινο Περίγραμμα».
Το τρίτο κτίριο πρόσθεσε είναι το Σπίτι της Γρίζας εκεί όπου ο Σύλλογος το επιθυμεί στο κέντρο της πόλης στο σημείο του Παλιού Σχολείου στην οδό Πέτρου Λιόσα για το οποίο οι Μηχανικοί ασχολούνται με τις τελευταίες λεπτομέρειες με στόχο την έναρξη της υλοποίησης του έργου.

Για το τέλος άφησε το Πολιτιστικό Κέντρο στο Πάρκο Πόλης, επισημαίνοντας πως πρέπει να προηγηθούν οι αγορές γης και  η αποζημίωση των ιδιοκτητών και γι’ αυτό το λόγο όπως επεσήμανε έχει ήδη ενταχθεί στο προϋπολογισμό που εγκρίθηκε σήμερα, το ποσό των 4 εκατ. 700 χιλ. ευρώ, ενώ για αγορά γης και αποζημιώσεις, θα υπάρξει και νέα αναμόρφωση από κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών ποσού περί τα 9 εκατ. 400 χιλ ευρώ, το μεγαλύτερο  μέρος των οποίων θα διατεθούν για σημαντικά  έργα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έκλεισε την τοποθέτησή του, εκφράζοντας την ελπίδα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτό το σκοπό να είναι ομόφωνη, κάτι το οποίο δεν συνέβη κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Ιδού τι ακριβώς είπε:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια