Μία ακόμη θυρίδα των «Κορλεόνε» Ρομά, εντόπισαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε τράπεζα στην Ελευσίνα

Μία ακόμη θυρίδα των «Κορλεόνε» Ρομά, εντόπισαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε τράπεζα στην Ελευσίνα, η οποία περιείχε 120.000 ευρώ. Η θυρίδα φαίνεται να ήταν ιδιοκτησίας άνδρα, που ακόμη δεν είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους, και την είχε ανοίξει για λογαριασμό ηγετικού μέλους της μαφίας των Ρομά.
Ο συγκεκριμένος άνδρας χαρακτηρίζεται ως ταμίας ενός εκ των αρχηγών και τη Δευτέρα αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του από τον Εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος αρχηγός για λογαριασμό του οποίου υπήρχε η θυρίδα, ήταν αυτός που εμφανίζεται να έχει συνομιλίες και ραντεβού με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην Δυτική Αττική, λίγες ώρες πριν εξελιχθεί η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψή τους. Αρχικά διέφυγε τη σύλληψη μαζί με δύο ακόμη αρχηγούς και συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο.  
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αποκαλούμενης αστυνομικής ομάδας «Μίδας», που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται να αναδείξει την συμμετοχή τουλάχιστον ενός ακόμη γνωστού μπον βιβέρ επιχειρηματία και κοσμηματοπωλών, στις παράνομες δραστηριότητες της
δαιδαλώδους σπείρας των «Κορλεόνε» Ρομά. Παράλληλα, θα αποκαλυφθούν τα «δρομολόγια» διακίνησης χρυσού και ασημιού, σε Ιταλία, Γερμανία και άλλες πρωτεύουσες χωρών της κεντρικής Ευρώπης, μέσω συνεργαζόμενων ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων και ανταλλακτηρίων χρυσού.

Θυρίδες και εταιρίες - "πλυντήρια"

Πρόσφατα οι διωκτικές αρχές είχαν προχωρήσει σε δεκάδες εφόδους σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων, που αποκάλυψαν μέρος του «θησαυρού» της μαφίας. Από την αρχή της υπόθεσης οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητούσαν τον υπέρογκο πακτωλό χρημάτων από τις παράνομες δραστηριότητες των «φαμιλιών», σε… θυρίδες τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είχαν δώσει τα στοιχεία συγγενικών προσώπων των εμπλεκομένων σε όλες τις τράπεζες, σε μια προσπάθεια εντοπισμού ύποπτων θυρίδων, τις οποίες και τελικά εντόπισαν. Παράλληλα αναζητούν νομιμοφανείς επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν «αχυράνθρωπους» ως υπεύθυνους, αλλά ουσιαστικά πίσω τους κρύβονται οι «αόρατοι» αρχηγοί, που ξεπλένουν τα υπέρογκα κέρδη τους από την πώληση κλοπιμαίων και χρυσού.
Στην υπόθεση είναι ελεγχόμενοι από τους ανακριτές τουλάχιστον 12 αστυνομικοί και 30 κοσμηματοπώλες, καθώς και ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας  που είναι προσωρινά κρατούμενος. Βάσει των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε πιάσει ο «κοριός», αντικείμενο έρευνας ήταν και η συμμετοχή ενός κολλητού φίλου του, ηχηρού ονόματος στο χώρο της  νυχτερινής Αθήνας. Για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Ανεργοι με καταθέσεις, βίλες και πισίνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οκτώ αρχηγοί και οι εγκληματικές «φαμίλιες» τους διατηρούσαν βίλες εκατομμυρίων ευρώ με πισίνες, ενώ κυκλοφορούσαν με Ferrari και Porsche, παρότι δήλωναν άεργοι! Στο σπίτι ενός… άπορου «Κορλεόνε» είχαν βρεθεί 10 τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις πολλών μηδενικών!
Ο «Σατανάς», ο «Σέφκης», ο «Μαραντόνα», ο «Εισαγγελέας», ο «Ράμπο», ο «Μαλλιάς», ο «Μπίλιας», ο «Ψηλός» ήταν μερικά από τα προσωνύμια που χρησιμοποιούσαν οι… Κορλεόνε των Ρομά. Αρχές Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί περίπου 50 άτομα και κατηγορούνταν περισσότερα από 100, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν κάτω από πλακάκια, φρεάτια, σωλήνες αποχετεύσεων, απορροφητήρες και εντοιχισμένες κρύπτες περίπου 1.000.000 ευρώ, 120 κιλά ασήμι, δεκάδες κιλά φύλλων και ράβδων χρυσού, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 2.000.000 ευρώ, ενώ είχαν 60 πολυτελή αυτοκίνητα.
Οι αστυνομικοί εξέταζαν τη συμμετοχή που είχαν αδαμαντοδέτες, εκτιμητές πολύτιμων λίθων του Κολωνακίου, χυτήρια της δυτικής όχθης, ενεχυροδανειστές, και ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή ο «μπον βιβέρ» κλεπταποδόχος της συμμορίας. Από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των «Κορλεόνε», που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, προκύπτει ότι οι αρχηγοί με τα προσωνύμια «Μπάμπης-φλου», «Φάνης», «Σέφκης», «Μαραντόνα» και «Ζήσης» παρέδιδαν τις μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών στον κλεπταποδόχο με το παρατσούκλι «Καμπέρης». Αμέσως μετά τη διάπραξη των κλοπών ο «Σέφκης» επικοινωνούσε με τον κλεπταποδόχο και του έδινε ραντεβού για την αγοραπωλησία των κλοπιμαίων, με τον τελευταίο να πληρώνει άμεσα με μετρητά. Ως κλεπταποδόχοι της σπείρας εξετάζονταν, ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, επισκευών ρολογιών στο Μοσχάτο, το Κερατσίνι, το Κολωνάκι, και στις οδούς Κουμουνδούρου, Βουλής, Ερμού, Περικλέους, Χαβρίου, Ρόμβης και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Το βιογραφικό του αρχηγού με τη θυρίδα

Το 2013 εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση… μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο ύψους 173.975,64 ευρώ. Στις 7 Μαρτίου 2011 σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τ.Α. Μάνδρας γιατί είχε εισβάλει σε σπίτι συγγενικού προσώπου συνεργού του, όπου άρπαξε χρυσές λίρες της γυναίκας ενοίκου και στη συνέχεια με την απειλή όπλου τη βίασε…
Το 2015 κατηγορήθηκε για διάρρηξη διαμερίσματος στη Νίκαια, ενώ από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματά του σε χρηματοκιβώτιο που είχε αφαιρεθεί από πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Νεάπολη Πειραιά το 2000. Το 2001 λήστεψε βιβλιοπωλείο στους Αγ. Θεοδώρους, το 1999 έκλεψε δύο μπουκάλια ουίσκι από κάβα. Το 2005 κατηγορήθηκε για κλοπές στις Δυτική Αττική, το 2011 στα Μέγαρα και στην Πετρούπολη.
Στις 29 Ιουνίου 2003 κατηγορήθηκε για την εισβολή σε κατάστημα ρούχων στην Ελευσίνα όπου είχε τραυματισθεί σοβαρά η υπάλληλος ενώ απέσπασαν ρούχα αξίας 4.800 ευρώ. Το 2012 στην Ηλιούπολη γρονθοκόπησε και κλώτσησε αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια