Τρολλάρει τον εαυτό της η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


   Σύμφωνα  με το δελτίο τύπου και τα σχετικά έγγραφα που απέστειλε η δημοτική παράταξη Δύναμη Συμμετοχής μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έπεσε ούτε ένα τετραγωνικό πίσσα στους δρόμους της περιοχής την περίοδο που είχε τη διοίκηση του δήμου. Εξαίρεση αποτελεί η περίοδος λίγο πριν τις εκλογές όπου "έβρεχε" πίσσα.
   Επίσης άλλο ένα συμπέρασμα που βγαίνει από το δελτίο τύπου, θα το διαβάσετε παρακάτω, είναι και για πιο λόγο ήταν τόσο φτωχή η ενημέρωση από το επίσημο site του δήμου. Φανταζόμαστε αν
έβγαιναν εκείνη την εποχή Δ.Τ με το σημερινό ρυθμό δε θα προλαβαίναμε να τα σχολιάζουμε.
Ας δούμε τα βασικά στοιχεία για να θυμηθούμε :
  • Στις 25/11/2013 ο Δημήτρης Μπουραΐμης απέστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής, με την οποία αιτούνταν τη χρηματοδότηση του έργου από το ΥΠΟΜΕΔΙ.

  • Στις 7/1/2014 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός απέστειλε στο ΥΠΟΜΕΔΙ την επιστολή του δημάρχου Φυλής, μαζί με το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.

  • Στις 21/1/2014 το ΥΠΟΜΕΔΙ ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών Δημοτικής Οδοποιίας Δήμου Φυλής», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, αναθέτοντας στην Περιφέρεια Αττικής την αρμοδιότητα να το δημοπρατήσει και να το εκτελέσει.

  • Στις 30/4/2014 το δημοτικό συμβούλιο Φυλής ενέκρινε τη μελέτη που εκπόνησε η      Τεχνική υπηρεσία του δήμου και τη διενέργεια ανοιχτής δημοπρασίας για την επιλογή αναδόχου.(Λίγες μέρες πριν της εκλογές)


  • Στις 17/6/2014 η εγκριθείσα μελέτη διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Αττικής.(και δεν ασχολήθηκε κανένας αφού Δύναμη Συμμετοχής και Αττική είχαν χάσει στις εκλογές)
  • Στις 13/11/2014 απεστάλη στην Περιφέρεια και η τελική εγκριτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής.
       Από την ταχύτητα που είχε πάρει ο  συντάκτης του δελτίου τύπου ξέχασε ότι από 
1-9-2014 είχε αναλάβει η νέα διοίκηση στο Δήμο Φυλής.
Με απλά λόγια ένας χρόνος χάθηκε στα έγγραφα και στα αιτήματα για να πέσει λίγη πίσσα και μετά αναρωτιούνται πως έχασαν στις εκλογές.

Παραπονιάρης

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της παράταξης Δύναμη Συμμετοχής:
Η αλήθεια για τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται σε δρόμους του δήμου Φυλής


Σε πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου Φυλής υπό τον τίτλο: «Αναβαθμίζεται με έργα 2 εκατ. ευρώ το οδικό δίκτυο του Δήμου Φυλής» ενημερωθήκαμε για τρία έργα οδοποιίας στο δήμο, που εκτελούνται ή προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζοντας την πολιτική του «θα» και της επικοινωνιακής «φούσκας», η διοίκηση Παππού επιχείρησε, για άλλη μια φορά, να παραπλανήσει τους δημότες, αφήνοντάς τους να πιστέψουν ότι αποτελούν δικό της έργο.

Η αλήθεια είναι πως τα «θα» και οι εξαγγελίες αποτελούν δικά της έργα. Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι η αποκατάσταση της οδοποιίας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι έργο της διοίκησης Μπουραΐμη. Κάτι που, ασφαλώς, οι συντάκτες παρέλειψαν ή «ξέχασαν» να αναφέρουν στη μακροσκελή τους ανακοίνωση.

Ας τους φρεσκάρουμε, λοιπόν, τη μνήμη, βοηθώντας τους να «θυμηθούν» τα γεγονότα:

  • Η διοίκηση Μπουραΐμη αντί να ζητά να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αναθέτει μελέτες – «φούσκες» σε ιδιώτες (που χρησιμεύουν μόνο για ίδιον όφελος) ζητούσε χρηματοδότηση για να εκτελεστούν έργα στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, τον Οκτώβριο του 2013, ο τότε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε, σε κατ’ ιδίαν επικοινωνία του με το Δημήτρη Μπουραΐμη,  «πράσινο» φως για τη χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών Δημοτικής Οδοποιίας Δήμου Φυλής» από το Υπουργείο.

  • Στις 25/11/2013 ο Δημήτρης Μπουραΐμης απέστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής, με την οποία αιτούνταν τη χρηματοδότηση του έργου από το ΥΠΟΜΕΔΙ.

  • Στις 7/1/2014 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός απέστειλε στο ΥΠΟΜΕΔΙ την επιστολή του δημάρχου Φυλής, μαζί με το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.

  • Στις 21/1/2014 το ΥΠΟΜΕΔΙ ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών Δημοτικής Οδοποιίας Δήμου Φυλής», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, αναθέτοντας στην Περιφέρεια Αττικής την αρμοδιότητα να το δημοπρατήσει και να το εκτελέσει.

  • Στις 30/4/2014 το δημοτικό συμβούλιο Φυλής ενέκρινε τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική υπηρεσία του δήμου και τη διενέργεια ανοιχτής δημοπρασίας για την επιλογή αναδόχου.

  • Στις 17/6/2014 η εγκριθείσα μελέτη διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Στις 13/11/2014 απεστάλη στην Περιφέρεια και η τελική εγκριτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, τον Οκτώβριο του 2013, το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει μελέτη για «Εργασίες συντήρησης οδοστρωμάτων σε δρόμους της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων», ύψους 100.000 ευρώ.

Αυτή είναι η αλήθεια για την αποκατάσταση ζημιών και τις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα στους δρόμους του δήμου Φυλής. Ένα έργο που ξεκίνησε, εγκρίθηκε, εκπονήθηκε από τη διοίκηση Μπουραΐμη και παραδόθηκε έτοιμο για εκτέλεση στη διοίκηση Παππού.

Άλλωστε, ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Σχεδόν 3 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση Παππού δεν έχει ξεκινήσει κανένα νέο έργο. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η δημοτική αρχή του «θα» και των «μεγάλων υποσχέσεων» έχει επιπλέον και την αυτ-απάτη ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους δημότες, όπως έκανε τη θητεία 2007-2010. Τότε που, με τα υποτιθέμενα 69 έργα, νόμιζε ότι πούλαγε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.


Και, παρόλο που τιμωρήθηκε για αυτή την αυτ-απάτη, φαίνεται πως δεν έβαλε μυαλό, αφού συνεχίζει να το κάνει και σήμερα. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας: «Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι».

Επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις και επιστολές του ΥΠΟΜΕΔΙ, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Φυλής

Επιστολή Σγουρού ΥΠΟΜΕΔΙ Έγκριση ΥΠΟΜΕΔΙ Έγκριση μελέτης ΔΣ Φυλής Διαβιβαστικό μελέτης σε Περιφέρεια Τελική εγκριτική απόφαση ΔΣ Φυλή Έγκριση ΔΣ 100 χιλ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια