Αλαλούμ με τις οφειλές προς το Δήμο Φυλής


 Σύμφωνα με το νόμο οι Ο.T.A. υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομιών τις οφειλές προς αυτούς που συνεπάγονται τη μη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας. Επίσης η υπερβολική καθυστέρηση όσο και η µη αποστολή στοιχείων , δύνανται να επισύρουν πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος των αιρετών.
 Πρόσφατα είδαμε επιστολές που στάλθηκαν από το Δήμο προς πολίτες που είχαν
οφειλές ,όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.
 Βάση αυτής της επιστολής τους καλούσε μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2017 να έχουν προβεί σε εξόφληση ή ρύθμιση γιατί αλλιώς θα προχωρούσε  στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων.
 Μετά από καταγγελία που μας ανέφερε αναγνώστης μας ενημέρωσε για πρόσφατη περιπέτεια που είχε στη ΔΟΥ ΑΓ. Αναργύρων, όπως φαίνεται και στο έντυπο που μας έδωσε.

 Στην επίσκεψη που είχε στη ΔΟΥ για τη διευθέτηση κάποιων οικονομικών διαφορών, τον ενημέρωσαν πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν λόγο των οφειλών που είχε προς το Δήμο Φυλής. Από ότι μας εξήγησε είχε δημιουργηθεί ένα χρέος προς το Δήμο Φυλής αφού ο ενοικιαστής του είχε αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης. Όταν ενημερώθηκε για αυτό το χρέος πήγε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και το ρύθμισε και μέχρι σήμερα εξοφλούνται κανονικά οι δόσεις. 
  Καλό θα ήταν λοιπόν οι πολίτες που έχουν οικονομικές διαφορές με το Δήμο Φυλής ας ρίξουν και μια ματιά στη ΔΟΥ τους καλού κακού.
 Μήπως θα πρέπει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να βγάλει κάποια ανακοίνωση όταν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια