Οι εκπλήξεις της σημερινής ψηφοφορίας για τις δημαιρεσίες (μέρος 1ο)

Το νέο προεδρείου του Δ.Σ Φυλής


   Θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε  τι έγινε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα εκλογής του προεδρείου του Δ.Σ αλλά και την εκλογή μελών στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
  Από νωρίς ξεκίνησαν οι εκπλήξεις αφού είδαμε πως η πρώην γραμματέας του Δ.Σ.Χρυσούλα Κουράση  ήταν μέλος στην εφορευτική επιτροπή, πράγμα που αυτομάτως την έβγαζε εκτός της επανεκλογής της σαν γραμματέα. Τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση μάλλον θα
μπορέσουμε να τους μάθουμε ή να τους εξηγήσουμε τις επόμενες μέρες.
  Όπως ήταν αναμενόμενο η επανεκλογή της Προέδρου Ζωής Αρβανιτάκη ήταν μια τυπική διαδικασία που δεν έκρυβε απρόοπτα παρά αυτά που διέδιδαν ορισμένοι το προηγούμενο διάστημα.
 Τυπική αλλά περνώντας δια πυρός και σιδήρου ήταν και η επανεκλογή του Αντιπροέδρου Κώστα Παπαιωάννου αφού χρειάστηκαν και οι τρεις ψηφοφορίες για να επανεκλεγεί.
 Άλλη μια τυπική διαδικασία ήταν και η εκλογή της Φωτεινής Γιαννοπούλου για τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου
   Τις μεγάλες εκπλήξεις όμως τις έκρυβε η κάλπη κατά την εκλογή των μελών της αντιπολίτευσης για την Οικονομική Επιτροπή. Μια επιτροπή που αν και είναι πολύ σημαντική, η στάση που είχε κρατήσει ο Δημήτρης Μπουραΐμης την είχε υποβαθμίσει. Ας μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο διάστημα που ήταν μέλος της ο πρώην δήμαρχος, η μη συμμετοχή του σε αυτή  είχε δώσει το δικαίωμα στη διοίκηση να παίζει χωρίς αντίπαλο.
 Διπλό ήταν το νόημα αυτής της ψηφοφορίας:
Από την μία, που μπορεί να μην υπάρχει επανάληψη σε πανελλήνιο επίπεδο, η μη εκλογή σε αυτή μελών από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Από την άλλη, και η μη ψήφιση από ένα τουλάχιστον μέλος της παράταξης του Δημήτρη Μπουραΐμη του υποψηφίου της Κώστα Παπαιωάννου. Η κίνηση αυτή αλλά και η απουσία άλλων δύο μελών της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εγείρει πολλά ερωτηματικά για την συνοχή της όπως είχαμε γράψει πρόσφατα.

Συνεχίζεται........................

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια