Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φυλής για βασικά θέματα

                                             
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
                       

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

       Συνάδελφοι,

    Σήμερα ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ και στα πλαίσια της αναγκαίας ενημέρωσης που πρέπει να υπάρχει προς το σύνολο των εργαζόμενων σας γνωρίζουμε ότι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

1)    ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

     Σίγουρα ο Δήμος έχει το δικαίωμα το να αποφασίσει με ποια τράπεζα θα μπορέσει να συνεργαστεί καλύτερα , βάζοντας βέβαια τα αναγκαία κριτήρια για την όποια επιλογή. Ασφαλώς όμως μέσα στο συνολικό πακέτο της όποιας προσφοράς σημαντική παράμετρος είναι και η εξυπηρέτηση των εργαζομένων, όταν αυτοί μάλιστα είναι αρκετές εκατοντάδες.

       Σαν εργαζόμενοι  πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Διοίκησης, σημειώνουμε ότι δεν  υπήρχε καμία εκ των προτέρων συνεργασία για πτυχές  που αφορούν την πληρωμή της μισθοδοσίας και την υφιστάμενη σχέση μας με τις τράπεζες κλπ, έτσι ζητήσαμε  ενημέρωση ώστε το Σωματείο να συζητήσει το θέμα, να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να εκφράσει τις απόψεις μας. Πράγματι η ενημέρωση έγινε και μάλιστα συμμετείχαν και εκπρόσωποι της τράπεζας που κατά δήλωση της διοίκησης έχει επιλεγεί για την από εδώ και πέρα συνεργασία του Δήμου.

     Το Δ.Σ κατά την συζήτηση του θέματος δεν κατέληξε σε οποιαδήποτε θέση , αναπτύχθηκαν αρκετοί σοβαροί προβληματισμοί και θα ολοκληρώσει την συζήτηση κατά την νέα  συνεδρίασή του την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΗ.

     Άρα μέχρι αυτή τη στιγμή  δεν υπάρχει καμία θέση ή συμφωνία του σωματείου για το θέμα.

     Πληροφορούμε δε  τους συναδέλφους ότι όπως και σήμερα ο κάθε εργαζόμενος έχει την δυνατότητα να επιλέγει οποιαδήποτε τράπεζα για να μπαίνει η μισθοδοσία του έτσι και σε τυχόν αλλαγή της τράπεζας που θα συνεργάζεται ο Δήμος πάλι ο ίδιος επιλέγει την τράπεζα που επιθυμεί .    Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/03/2017.

 

2)    ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 

« ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ & ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ »

        Παρ όλες τις πιέσεις για έγκαιρη  προετοιμασία  και υλοποίηση όλων των απαραίτητων                     ενεργειών για την ομαλή πραγματοποίηση των υπερωριών από την πρώτη ημέρα του 2017, φέτος       τα πράγματα  πήγαν ακόμη χειρότερα.

        Για το  2016 χάσαμε  τις υπερωρίες του Γενάρη ( τις οποίες μετά από γενική ρύθμιση θα                      πληρωθούν αυτό το μήνα) φέτος ΧΑΣΑΜΕ και τον ΓΕΝΑΡΗ και τον ΦΛΕΒΑΡΗ. Είναι                  αδιανόητο ενώ   από     την  μία  να υπάρχει ο θεωρητικός προγραμματισμός για τις ανά             μήνα  υπερωρίες η διοίκηση του Δήμου για μία  ακόμη φορά να μην μπορεί να είναι έγκαιρα               συνεπής.     

  Επαναλαμβάνουμε για μία κόμη φορά ότι όσοι συνάδελφοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εργάζονται ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ   είναι αδύνατο να μην πληρώνονται έστω και αυτά τα λίγα χρήματα που δικαιούνται.                           

  Επισημαίνουμε δε ότι μέχρι και σήμερα 14 ΜΑΡΤΗ δεν έχει αναρτηθεί ακόμη καμία απόφαση για την πραγματοποίηση υπερωριών για το μήνα ΜΑΡΤΗ.

  

3)    ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

  Σαν εργαζόμενοι έχουμε δεχθεί όλοι αυτά  τα τελευταία  χρόνια  μεγάλες περικοπές που φτάνουν το 45% του μισθού που παίρναμε πριν την οικονομική κρίση. Ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν έχει τελειώσει αφού μάλιστα άμεσα νέα  επιπρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα μας περιμένουν. Προετοιμάζουμε την επόμενη μαζική καθολική αντίδρασή μας.

  Στα πλαίσια της οποιαδήποτε δυνατότητάς  μας δίνεται και με άλλο τρόπο ( δικαστική διεκδίκηση )  προσπαθούμε να τον αξιοποιήσουμε  δίχως  βέβαια να τρέφουμε υπέρογκες ψευδαισθήσεις.                

  Γι αυτό το σκοπό το σωματείο ενημερώνει ώστε ο καθένας να αξιολογήσει και να αποφασίσει  για  τον εαυτό του.   Έτσι για τα 2 κύρια ζητήματα που υπάρχει αρκετός προβληματισμός το τελευταίο διάστημα  σας γνωρίζουμε τα  εξής :

 α) ΕΠΙΔΟΜΑ  176,00€

  Μετά τις αποφάσεις Ανώτατου Δικαστηρίου όλες οι δίκες που γίνονται Μονίμων και Αορίστου είτε πρωτόδικα είτε εφετειακά καταλήγουν σε αρνητικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους. Πρόσφατα μετά την ψήφιση της διάταξης που επιτρέπει στους Δήμους να μην προσφεύγουν  σε  Εφέσεις κατατέθηκαν από την Δικηγόρο που χειριζόταν τις υποθέσεις , 6 αγωγές ( 4 εργαζομένων του Δήμου & 2 των Παιδικών Άνω  Λιοσίων) για τις όποιες  υπήρχαν ΘΕΤΙΚΕΣ πρωτόδικες αποφάσεις και για τις οποίες είχε - σύμφωνα με το προηγούμενο νομικό καθεστώς- υποβληθεί έφεση, η συζήτηση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη και αιτήθηκε την κατάργηση της δίκης και την υλοποίηση των πρωτόδικων αποφάσεων.                                            Δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα.

  Επισημαίνουμε ότι μετά από ενημέρωση από το Δικηγορικό γραφείο, οι υπόλοιπες αγωγές είτε απορρίφθηκαν πρωτόδικα, είτε υπήρχε θετική πρωτόδικη απόφαση αλλά κατά τη συζήτηση (πριν  την αλλαγή της δυνατότητας μη άσκησης ένδικων μέσων) χάθηκαν για τους εργαζόμενους και άρα δεν μπορεί  να  εγερθεί κανένα αίτημα.

   β) 13ος – 14ος ΜΙΣΘΟΣ
   Όπως  αναφέρεται και σε πρόσφατη  ανακοίνωση , αυτή την περίοδο  άρχισαν να βγαίνουν αποφάσεις δικαστηρίων (που αφορούν αορίστου χρόνου εργαζόμενους) οι οποίοι είχαν προσφύγει δικαστικά.   
  Έτσι και στο Δήμο μας ήδη 60 εργαζόμενοι που είχαν θετική απόφαση έχουν πληρωθεί και περιμένουμε τις αποφάσεις άλλων δύο δικαστηρίων για  περίπου 50 ακόμη εργαζόμενους.
  Όποιος συνάδελφος θέλει και σήμερα μπορεί να προσφύγει διεκδικώντας τα 2 τελευταία χρόνια.   
  Ισχύει επίσης και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από δικηγορικό γραφείο που υπάρχει από το παρελθόν συνεργασία για παρόμοια ζητήματα , χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό .                    Οσο πιο γρήγορα προσφύγει κάποιος  τόσο ποιο γρήγορα μπορεί να γίνει η απαραίτητη δίκη.
  Επειδή όμως μπορεί το ένα δικαστήριο να βγάλει την όποια θετική απόφαση και ένα άλλο να βγάλει αρνητική ή να μην υπάρχουν ακόμα δίκες που αφορούν μόνιμους εργαζόμενους ( από τα διοικητικά δικαστήρια) κοινός αγώνας όλων αποτελεί η ανάκτηση των απωλειών μας και όχι η όποια δικαστική απόφαση γι αυτό συμμετέχουμε και διεκδικούμε και την επαναφορά του 13ου -14ου μισθών και των υπόλοιπων δικαιωμάτων μας που οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια- με όποια σύνθεση και εάν έχουν – σε συνεργασία με τους θεσμούς Ευρωπαϊκή Ενωση - Δ.ΝΤ. μας τους πετσόκοψαν.


4)    ΓΑΛΑ –ΡΟΥΧΑ –ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Περιμένουμε άμεσα να μπει σε διαδικασία ανάθεσης η προμήθεια για το ΓΑΛΑ και να ακολουθήσουν τα ΡΟΥΧΑ.                                                                                       Ομοίως χωρίς να παραγνωρίζουμε και τις δικές μας ευθύνες σαν σωματείο διερευνούμε και το θέμα των προβλεπόμενων ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

Συνάδελφοι,
Τα καθημερινά προβλήματα δεκάδες, η γενικότερη κατάσταση δύσκολη, όμως  δεν μοιρολατρούμε , δεν το βάζουμε κάτω , πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και το δίκιο μας , προετοιμάζουμε την επόμενη αγωνιστική απάντηση.

    Για όλα τα παραπάνω θέματα όπως επίσης και για άλλα που απασχολούν συναδέλφους (Αναγνώριση προϋπηρεσίας , εφαρμογή ΟΕΥ κλπ) θα υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση από το σωματείο αλλά και κοινή προσπάθεια μέσα μάλιστα από γενική συνέλευση.
                                                                               

   Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια