Με επισημότητα η λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνας της Μονής Κλειστών στα Άνω Λιόσια


Με την επιβεβλημένη επισημότητα πραγματοποιήθηκε το έθιμο της λιτάνευσης της Εφεστίου Εικόνας της Μονής Κλειστών στα Άνω Λιόσια, την Πρωταπριλιά του 2017.
Οι πύλη της Μονής υποδέχθηκε, ορθάνοιχτη, τον Κλήρο και το Λαό επικεφαλής των οποίων είχε τεθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρας. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε, επί τούτου, από την Πάφο της Κύπρου, όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο για να παρευρεθεί στην τελετή, χαρακτηριστικά της οποίας αποτέλεσαν η βαθειά κατάνυξη και η αθρόα συμμετοχή του Λαού.
Η Εικόνα παραδόθηκε στους πατέρες Άγγελο και Φανούριο προστατευμένη μέσα στην ειδική προθήκη, στην οποία την είχε τοποθετήσει, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο εξουσιοδοτημένος από
την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατ. Αττικής τεχνίτης.
Μετά την καθιερωμένη δέηση στην είσοδο της Μονής τοποθετήθηκε στην ειδική βάση που κατασκευάστηκε φέτος για την ασφαλή μεταφορά της και την οποία σήκωσαν στους ώμους τους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Μπρέμπος και Δημήτρης Καμπόλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Σάββας.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας προς τα Άνω Λιόσια, στους ώμους  Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, αλλά και άλλων θρησκευομένων. Στο πέρασμά της από τους ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, Παναγίας Κανάλας και Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες δεήσεις. Στο κέντρο των Άνω Λιοσίων έγινε δεκτή με τιμές από πλήθος κόσμου κι από άγημα μαθητών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο διατέθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής, από το Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο Λάμπρο Κατσίφα.
Η Ιερή Εικόνα θα παραμείνει, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  για προσκύνημα, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 κι εν συνεχεία θα επιστρέψει στη Μονή.
Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017 και ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία και το πρωί της Κυριακής Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Το επόμενο Σάββατο (του Λαζάρου), 8 Απριλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητροπόλεως, η πατροπαράδοτη λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνας στη Φυλή.  





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια