Επίσκεψη 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων στο Κολυμβητήριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέφθηκαν το Κολυμβητήριο και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα άθλησης οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

   Μία βιωματική προσέγγιση των προγραμμάτων άσκησης και άθλησης που υλοποιεί το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», είχαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Άνω Λιοσίων και ενημερώθηκαν από υπεύθυνους και προπονητές σχετικά με τα αθλητικά προγράμματα του Οργανισμού.
   Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2017, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, Αιμιλίας Αλεβίζου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου. Το αίτημα αποδέχθηκε με χαρά ο Πρόεδρος της «Πάρνηθας», Γιώργος Μαυροειδής, επιδίωξη του οποίου είναι άλλωστε να φέρει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, εξάλλου, ο Οργανισμός Πολιτισμού
και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής διοργανώνει κατά καιρούς επισκέψεις σχολείων στις εγκαταστάσεις του, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τον γενικό αθλητισμό.
Τους μαθητές υποδέχθηκε στο Κολυμβητήριο η Υπεύθυνη του ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα», Ντίνα Νικολοθανάση, η οποία τους ενημέρωσε σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες του Οργανισμού και τις εγκαταστάσεις που διαθέτει στον Δήμο, και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. «Επιδίωξη και στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους δημότες μας όλα τα αθλήματα και όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες», επισήμανε η κα Νικολοθανάση, απαριθμώντας το σύνολο των αθλημάτων που διεξάγονται από τον Οργανισμό (κολύμβηση, μπάσκετ, ενόργανη γυμναστική, αεροβική γυμναστική, βάρη για άνδρες και γυναίκες, ποδόσφαιρο, πάλη, ταε κβο ντο, judo, καποέιρα, γενική γυμναστική για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας κ.ά.) «Έχουμε τη χαρά στον Δήμο μας να έχουμε εξέλιξη και διακρίσεις σε πολλά αθλήματα, μεταξύ αυτών και στο μπάσκετ», υπογράμμισε η κα Νικολοθανάση παρουσιάζοντας στους μαθητές τους προπονητές του αθλήματος, Γιώργο Συκαρά και Παντελή Παρασκευόπουλο, οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν εκτενώς στο νεανικό τους ακροατήριο το άθλημα και τη δράση του Τμήματος Μπάσκετ της «Πάρνηθας».
  Σημαντική είναι και η δραστηριότητα του Τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής, το οποίο έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλές τμήμα, καθώς, όπως ανέφερε η κα Νικολοθανάση, αριθμεί πλέον 180 παιδιά και έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το άθλημα από την Υπεύθυνη του Τμήματος, Σοφία Σερέπα, η οποία εστίασε στα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η ενόργανη γυμναστική στην υγεία και την καλή φυσική κατάσταση των παιδιών, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μαθητών. Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσίασε τους μαθητές ήταν οι επιδόσεις των μικρών αθλητριών της κας Σερέπα, που παρουσίασαν στη συνέχεια ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής, καταχειροκροτούμενες από το ενθουσιασμένο ακροατήριο. Την παρουσίαση, αλλά και την επίδραση που είχε στους μαθητές, παρακολούθησε με ικανοποίηση ο Πρόεδρος της «Πάρνηθας», Γιώργος Μαυροειδής.

  Για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου και τα τμήματα κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων, μίλησε στους μαθητές ο Υπεύθυνος του Κολυμβητηρίου, Θεόδωρος Γιαννατζής, ενώ η κα Νικολοθανάση υπογράμμισε ότι στο κολυμβητήριο το πρωί, φιλοξενούνται το τελευταίο τρίμηνο, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας, τμήματα δημοτικών σχολείων όμορων δήμων, για μαθήματα γενικής κολύμβησης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια