Φύλαρχος:Οι δημότες δεν είναι λωτοφάγοι


    Παρόλο που δεν αναπαράγουμε άρθρα του τοπικού τύπου, αφού θεωρούμε δεδομένο ότι διαβάζονται από τους κατοίκους της περιοχής, το  ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό άρθρο που βρήκαμε στο ΦΥΛΑΡΧΟ  μας κέντρισε το ενδιαφέρον και έτσι δεν αντέξαμε στον πειρασμό την αναδημοσίευσης. Διαβάστε παρακάτω το  συγκεκριμένο άρθρο που  περιέχει αρκετές  αποκαλύψεις:
 

Για τα πανηγύρια η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και η κριτική της για τις καρέκλες του Μαυροειδή


ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑ

Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ είναι αναμφίβολα μια χιουμοριστική εφημερίδα για δύο λόγους:
ΠΡΩΤΟΝ δεν το γνωρίζει η ίδια και νομίζει ότι δεν το γνωρίζουν οι άλλοι και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί νομίζει ότι οι δημότες είναι λωτοφάγοι και έχουν ξεχάσει την τετραετία του Μπουραΐμη, τον οποίο υπερασπίζεται με πάθος για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
Τον τελευταίο καιρό η χιουμοριστική ιστοσελίδα έχει ξεκινήσει μια νέα τακτική που στην καθημερινή γλώσσα αποδίδεται με τη φράση «ρίχνω τη μπάλα στην εξέδρα».
Για να γίνει κατανοητό το παραπάνω θα χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα. Διοργανώνει ο Μαυροειδής μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συγκατάβασης με τους πολιτιστικούς φορείς το πανηγύρι, με στόχο την ψυχαγωγία του κόσμου και την τόνωση της κίνησης στα μαγαζιά; Πετάγεται Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και εφευρίσκει ένα ανύπαρκτο θέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας. Αυτό ακριβώς έκανε ανοίγοντας το θέμα με την μίσθωση των καρεκλών από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό.
Το θέμα είναι ανύπαρκτο γιατί, όντως, η εκμίσθωση των καρεκλών εξυπηρετεί τον Αθλητικό Οργανισμό για τους εξής πολύ απλούς λόγους:
-Καλύπτει τις ανάγκες των δικών του εκδηλώσεων καθώς και όλων των πολιτιστικών φορέων που του το ζητούν
-Η μίσθωση τον εξυπηρετεί πολύ περισσότερο από την αγορά γιατί αποφεύγει τις εργατοώρες για την μεταφορά, την τοποθέτηση και την απόσυρση από τους χώρους των εκδηλώσεων. Δεν χρειάζεται επίσης αποθηκευτικό χώρο και φύλαξη, ενώ δεν έχει ευθύνη για τις φθορές και τις απώλειες.
-Η πρακτική της μίσθωσης έχει αποδειχθεί επωφελέστερη από την αγορά καθώς πολλές φορές στο παρελθόν ο Δήμος έχει αγοράσει καρέκλες που τελικά απωλέσθηκαν κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
-Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός έχει ελάχιστους εργαζόμενους, που δεν επαρκούν για το εύρος των ετήσιων δραστηριοτήτων του και για να  κάνει μεταφορές απευθύνεται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος που πολλές φορές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα ωράρια των εκδηλώσεων. Σε περίπτωση μάλιστα που μια εκδήλωση τελειώσει αργά απαιτείται φύλαξη των τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που προκαλεί πρόσθετες δυσκολίες.
Όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται με τη μίσθωση τραπεζοκαθισμάτων, που άλλωστε αποτελούσε πρακτική και της προηγούμενης διοίκησης. Άλλα γιατί ενώ επί Σκαμαντζούρα γινόταν το ίδιο βγαίνει τώρα επικριτικά η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ; Επειδή η διοίκηση Παππού δεν είναι του γούστου της;
Προφανώς για να δοθεί απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς. Αν και το θέμα μπορούμε ευθέως να το αποδώσουμε σε εμπάθεια, δηλαδή σε μια λέξη σύνθετη από το εν και πάθος, δηλαδή πάθημα. Μόνο που το πάθημα δεν έχει γίνει, δυστυχώς, μάθημα… Εξ ου και η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ μονίμως εκτίθεται. Διότι η εμπάθεια είναι η αιτία της πλήρους αναξιοπιστίας που τη διακρίνει. Ιδιαιτέρως επειδή έχει υπάρξει υμνωδός και μελωδός της περιόδου Μπουραΐμη, δηλαδή του αυτοδιοικητικού μεσαίωνα στο Δήμο Φυλής.
Αφήσαμε για το τέλος τις πραγματικά τραγικές φιγούρες του διαδικτύου που ελλείψει επιχειρημάτων και ικανοτήτων χρησιμοποιούν τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ για να αντιπολιτευθούν τη διοίκηση Παππού, άλλοτε εκ των έξω και άλλοτε εκ των έσω…
Είναι άξιοι(ες) της μοίρας τους…
Ας παραθέσουμε, για του λόγου το αληθές τα στοιχεία:
Ξεκινάμε με τις δαπάνες Μπουραΐμη στο πανηγύρι της Χασιάς, που δεν είχαν ενοχλήσει τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ. Μόνο διακόσια χιλιάρικα, ναι καλά ακούσατε. Το είχαν γράψει οι ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ και το είχε αναδημοσιεύσει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ χωρίς να διαψευστεί ποτέ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Όταν ο Μπουραΐμης πλήρωνε διακόσια χιλιάρικα για το πανηγύρι…


Επειδή ο Δημήτρης Μπουραΐμης υποστηρίζει ότι βρήκε χρέη στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής, να του θυμίσουμε αυτά που έφερε εκείνος από τη Χασιά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ της 15ης Σεπτεμβρίου 2010, τα χρέη του Δήμου Χασιάς, στο τέλος του 2010, ανέρχονταν σε 18 εκατ. ευρώ και τον είχαν κατατάξει στη 14η θέση, μεταξύ των υπερχρεωμένων Δήμων όλης της χώρας. 
Μάλιστα, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε, ο Δήμος Φυλής είχε ίσο ή μεγαλύτερο χρέος με πολλαπλάσιο πληθυσμό, όπως τα Τρίκαλα (17,6 εκατ.) και η Καρδίτσα (18,5 εκατ.). 
Την ίδια στιγμή, ο νοικοκύρης Δήμαρχος Φυλής διοργάνωνε χολυγουντιανό πανηγύρι με κόστος 200 χιλ. ευρώ, για να εντυπωσιάσει ενόψει των εκλογών…
Ιδού το δημοσίευμα:
Παρακάτω βλέπουμε τις συμβάσεις από τις οποίες φαίνεται ότι την πρακτική μίσθωσης καρεκλών ακολουθούσε και η διοίκηση Μπουραΐμη. 

Διακρίνονται καθαρά οι ημερομηνίες, οι όροι και κυρίως οι υπογραφές του Κώστα Σκαμαντζούρα... 
Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν είχε ενοχληθεί τότε...

Δείτε παρακάτω τα αιτήματα των Συλλόγων του Δήμου τα οποία ικανοποίησε ο Πολιτιστικός και Αθλητισμός επί Μαυροειδή.
Γιατί η, κατά τα άλλα λαλίστατη, ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ παρέλειψε να μας πει ότι η σύμβαση για τη μίσθωση των τραπεζοκαθισμάτων δεν αφορούσε μόνο στο πανηγύρι των Άνω Λιοσίων, ούτε καν τις εκδηλώσεις του Δήμου Φυλής, αλλά σε όλου τους φορείς του πολιτιστικού κινήματος της περιοχής...
Ευχαριστούμε τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ που, με αφορμή το ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ σκάνδαλο με τις καρέκλες, μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε γλυκές αναμνήσεις από το παρελθόν.
Τότε που τα πανηγύρια είτε κόστιζαν εκατοντάδες χιλιάδων, είτε ο φίλος μας και ατζέντης κος Διαμαντής έψαχνε τρόπο να πληρωθεί, για τις βεντέτες που είχε φέρει στο πανηγύρι του 2014 (Χατζηγιάννης- Νίβο- Ασλανίδου).
Αλήθεια θα μας φωτίσει η πολύξερη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ τι είχε γίνει τότε; Δωρεάν τραγούδισαν οι καλλιτέχνες σε εκείνο το αλησμόνητο πανηγύρι;
Αγαπητή ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ συνέχισε να γράφεις τα ευθυμογραφήματά σου.
ΠΡΩΤΟΝ γιατί διασκεδάζουμε και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί αποτελείς έμπνευση και για τους δήθεν δημοσιογράφους-μωροφιλόδοξους του διαδικτύου που ονειρεύονται καριέρες αντιγράφοντας τις ανακρίβειες και τις κακίες σου.
Απλά τους ενημερώνουμε ότι η θέση σου είναι στο περιθώριο και η δική τους στο φρενοκομείο...

πηγή:  http://fylarhos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_45.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια