Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια, τον Προστάτη Άγιο και Πολιούχο του. Την Κυριακή 7 Μαΐου, παραμονή της εορτής του Υιού της Βροντής, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, τον οποίο πλαισίωσε πλειάδα ιερών. 
Οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, πλήθους πιστών και συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου
Φυλής. 
«Λίγο πριν το τέλος, ο Χριστός απευθύνθηκε στον Ιωάννη το Θεολόγο και τη Μητέρα του και ανέθεσε στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο την φροντίδα της Μητέρας Του. Αυτή η κίνηση που κάνει ο Χριστός προς ένα Μαθητή που τον αγαπούσε, αποτελεί ιδιαίτερη εύνοια και ευεργεσία όχι μόνο προς τον Μαθητή του αλλά και για τον καθένα από εμάς, γιατί ο Χριστός αφιέρωσε τη Μητέρα Του στον καθένα από εμάς. Της έδωσε τη δυνατότητα να είναι η μεσίτρια, προς αυτόν, στις προσευχές και στα αιτήματά μας. Εμείς πρέπει να αποδεχθούμε την πρόσκληση του Χριστού και σήμερα στη γιορτή του Αγίου ας δεχτούμε και εμείς μαζί με Αυτόν την προσφορά του Χριστού και ας την κρατήσουμε ως πολύτιμο φυλαχτό στην καρδιά και την ψυχή μας, όπως την κράτησε ο Ιωάννης όσο ζούσε», υπογράμμισε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.
Αμέσως μετά τη λιτάνευση της Εικόνας ο εφημέριος του ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πατήρ Αλέξανδρος Γουδέλης, παρέθεσε δείπνο στον Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και ιερείς.
Στο προαύλιο χώρο λειτούργησε έκθεση από το τμήμα Αγιογραφίας και χειροτεχνίας του ναού. Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου, με τον  Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία το πρωί και την παράκληση του Αγίου που εψάλη το απόγευμα. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια