Mετά τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Δύναμη Συμμετοχής καταγγέλλουν την σύγκληση του Δ.Σ.

Καταγγελία για τη συνεδρίαση Δ.Σ σε ημέρα γενικής απεργίας



Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ καταδικάζει τη σύγκληση και συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής, σήμερα 17 Μαΐου 2017, ημέρα γενικής απεργίας, κατά την οποία όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο «πόδι» και όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάθε βαθμού, έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί.

Η σημερινή δημοτική αρχή Φυλής, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύει δια του δημάρχου Χρήστου Παππού, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ζωής Αρβανιτάκη, των αντιδημάρχων, των προέδρων των νομικών προσώπων και των σχολικών επιτροπών, ότι
είναι μακριά από το δράμα που βιώνουν η κοινωνία και οι πολίτες.

Και ας νομίζει ότι έχει ανακαλύψει το αυγό του Κολόμβου.

Το νομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα και ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, κατακρεουργεί, ουσιαστικά, κάθε κοινωνική τάξη: από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας, μέχρι τους επαγγελματίες κάθε κατηγορίας (δικηγόρους, μηχανικούς, κ.λ.π), τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες.

Πάγια θέση της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ είναι πως μια δημοτική αρχή υπάρχει, ακριβώς γιατί την έχουν εκλέξει όλες αυτές οι κοινωνικές τάξεις. Βασική της υποχρέωση, συνεπώς, είναι να υποστηρίζει τα συμφέροντα τους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, με κάθε ευκαιρία.

Η σημερινή απεργία είναι μια από τις βασικές και κύριες ευκαιρίες που είχε στη διάθεσή της η διοίκηση του δήμου Φυλής για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των ανθρώπων που την εξέλεξαν. Κάτι που, όχι μόνο δεν έκανε, αλλά αντίθετα λειτούργησε ως «βασιλικότερη του βασιλέως», αποδεικνύοντας, με τον καλύτερο τρόπο, ότι δεν αντιλαμβάνεται το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Ότι ζει στο δικό της κόσμο.

Ότι συμπεριφέρεται ως ένας πλούσιος δήμος με φτωχούς κατοίκους και, δυστυχώς, περηφανεύεται για αυτό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια