Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ 4,98 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Η 13η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Φυλής με την Περιφέρεια Αττικής αφορούσε στην κατασκευή πεζογέφυρας στον οικισμό « Γεννηματά 2» και κάθε άλλο παρά γρουσουζιά έφερε.
Γιατί σε χρόνο μηδέν ακολούθησε η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής ύψους 4,98 εκατ. ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.
 Η σύναψη και οι όροι της αναμένεται να εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει, από κυκλοφορική, περιβαλλοντική και αισθητική άποψη, τον κεντρικό οδικό άξονα του Δήμου Φυλής στο συνολικό του μήκος που φτάνει
τα 3,6 χιλιόμετρα. Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι η επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης, που σήμερα είναι άναρχη και προκαλεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, η βελτίωση του οδοφωτισμού σε όλο το μήκος της Λεωφόρου και η αντιπλημμυρική προστασία που κατά τις βροχοπτώσεις δυσκολεύει την κίνηση πεζών και εποχουμένων.
Πιο συγκεκριμένα, η λεωφόρος Φυλής θα αποκτήσει, πλέον, σταθερό πλάτος. Σταθερό θα είναι και το πλάτος των πεζοδρομίων, τα οποία θα ανακατασκευαστούν και θα αποκτήσουν ράμπες αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, λωρίδες τυφλών και διαβάσεις πεζών. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που θα προστατεύσουν το δρόμο από τη διάβρωση, αλλά και ο επαρκής φωτισμός του. Παράλληλα θα βελτιωθεί η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια και θα κατασκευασθούν εσοχές στα πεζοδρόμια για τις στάσεις των λεωφορείων και τη στάθμευση των οχημάτων.

Ήταν 8 Μαρτίου που Ήρθαν στο φως οι φωτογραφίες από την ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής ενώ την επόμενη μέρα μέσα από τη σελίδα του Παράπονου Φυλής παρουσιάστηκαν και οι περιβαντολλογικοί όροι της ανάπλασης της Λεωφόρου Φυλής. Η ανάπλασης της λεωφόρου Φυλής θα είναι από τα όρια της με το Καματερό μέχρι το ύψος του  Αγίου Ιωάννη και θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Μπορείτε διαβάζοντάς τους περιβαντολλογικούς όρους να έχετε  μια περιγραφή του έργου που θα εκτελεστεί τα επόμενα χρόνια.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια