Προτάσεις του Αναστάση Ατζάμπου για το πρόβλημα της παραβατικότητας

Αναστάσης Ατζάμπος
Έχουμε καταλάβει ότι η βαδίζουμε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί;
Απο την μια να το τραβάνε οι διοικούντες σε κράτος και δήμο (ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον γιατι δεν θέλουν να πάρουν την πολιτική ευθύνη) και απο την άλλη, οι Ρομα να τεντώνουν αυτό το σχοινί με όλη τους την δύναμη ενώ κάνουν το κέφι τους και εν χορώ να πυροβολούν, διότι έχουν ασυλία απο τους προαναφερθέντες, μιας και ανεβάζουν και κατεβάζουν διοικήσεις, περιφερειάρχες και βουλευτές.
Και πάνω σε αυτό το σχοινί μια κοινωνία που βράζει με πολίτες έτοιμους να βάλουν το μαχαίρι στα δόντια «και όπου φτάσει» όπως ακούω να λένε χαρακτηριστικά με την παραμικρή αφορμή.
Αυτό το αθώο παιδάκι που πέθανε στην αγκαλιά της μαμάς του, αν ήταν παιδί δημάρχου, περιφερειάρχη ή βουλευτή, δηλαδή ανθρώπου με εξουσία στα χέρια του, τι θα είχε γίνει; Πως θα
αντιδρούσαν οι διοικούντες –σε όλα τα επίπεδα- ;
Θα είχε ξεσπάσει πόλεμος στις περιοχές μας;  Ή μήπως όλοι θλίβονται βαθύτατα τελικά για τον θάνατο του αγοριού και ακούμε δήθεν ατάκες οτι «κάτι πρέπει να κάνουμε επιτέλους» γιατι ο 11χρονος Μάριος ήταν «γιος όλων μας» χωρίς καμία ουσιαστική διάθεση;
Αλλά εντάξει μωρέ, σε λίγο καιρό θα ξεχαστεί και αυτό το θέμα όπως όλα δηλαδή και πάλι θα ξαναψηφίσουμε εκείνους που αδιαφορούν, αφού οι εκλογές ειναι σε δύο χρόνια και μέχρι τότε θα το έχουν ξεχάσει όλοι και θα έρθουν για την καθιερωμένη ψηφοθηρία τους και τα ρουσφέτια.
 Εκτός αν υπάρξει νέος θάνατος.
Όμως αν αυτός ο νέος θάνατος (που κοντοζυγώνει επικίνδυνα η έλευση του και που κοπριά στο στόμα μου για αυτό που λέω τώρα) έρθει απο μια συμπλοκή μεταξύ πολιτών -που θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους- και Ρομα, τότε τι θα πεί και ποιός στα παιδιά εκείνου που θα σκοτωθεί; Ποιός θα ειναι αυτός που θα κοιτάξει κατάματα την οικογένεια του και θα πει «ήμουν πολιτικά ανεύθυνος να αναλάβω την οποιαδήποτε ευθύνη τότε καθώς δεν έλαβα κανένα μέτρο προστασίας του Υιού-Πατέρα-Συζύγου σας »;
Μήπως θέλετε προτάσεις κύριοι και οχι μόνο φωνές και διαμαρτυρίες απο όλους μας ώστε να μην έχετε αυταπάτες οτι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και οτι κανείς δεν βοηθά αλλά μόνο φωνάζει;
Λοιπόν,
    1. Αν το πρόβλημα σας ειναι οτι δεν σας ακούει η αστυνομία και η πολιτεία και παρά την αντίρρηση σας εκείνοι μειώνουν την αστυνομική δύναμη στην περιοχή, τότε η λύση ειναι η εξής:
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
Δεν θα είστε οι πρώτοι που φτάνουν σε αυτή την απόφαση ούτε οι τελευταίοι. Στο νησί της Τήλου πριν δύο χρόνια δεν είχαν γιατρό να τους εξετάσει και δεν τους άκουγε κανείς. Ούτε υπουργός, ούτε υφυπουργός σήκωναν τα τηλέφωνα. Ξέρετε τι έκαναν; ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ. Έτσι κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους και πέτυχαν τον σκοπό τους. Τόσο απλά και τόσο μάγκικα. Με όλους τους δημότες στο πλάι τους να τους στηρίζουν σε αυτή την απόφαση, κατάφεραν τον σκοπό τους.
Εμπρός λοιπόν! Το δύσβατο μονοπάτι ειναι εκεί και οδηγεί στην κορυφή του βουνού του προβλήματος μας.
 Έχετε την πολιτική προσωπικότητα να το κάνετε ναι ή οχι; 
Τα υπόλοιπα ειναι λόγια, λόγια, λόγια.
Για φέρτε την πρόταση αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο να δούμε ποιοί θα ειναι υπερ και για ποιους θα πέσουν οι μάσκες.
    2. Θέλετε μια πιο συγκεκριμένη πρόταση για να σπάσει το γκέτο τον Ρομα στα Λιόσια και το Ζεφύρι; Εδώ είμαστε.
Πόσες απαλλοτριώσεις έχει κάνει ο δημός σε οικόπεδα,καθώς αποτελεί κοινό μυστικό στους δημότες, οτι ειναι το νο1 όπλο για ψηφοθηρικούς σκοπούς ;
Η πρόταση ειναι απλή.
Θέστε ένα 10ετές πλάνο απαλλοτριώσεων σε τίτλους ιδιοκτησίας που ανήκουν στους Ρομα, ψηφίστε κονδύλια για αυτόν τον σκοπό κάθε χρόνο  και αγοράστε πίσω την γη μας!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, ΖΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΧΑΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Ελάτε σε συμφωνία με την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει ένα πλάνο, προκειμένου να εκτελεστούν έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας στην συγκεκριμένη περιοχή και κάντε υποχρωτικές απαλλοτριώσεις στα σπίτια και τα οικόπεδα των Ρομα, δημιουργώντας στην περιοχή ένα έργο που θα εκτινάξει την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας αλλα και του Δήμου μας.
Έχετε πολιτική θέληση να αλλάξετε τα Άνω Λιόσια; Να η ευκαιρία σας! 
Υ.Γ. Σας έχουμε εκλέξει για να βρείτε λύσεις,όπως οι παραπάνω που ανέφερα, στα δύσκολα. Όλους σας. Απο τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο. Το να διορίσετε μερικούς δικούς σας με 2 μηνα, 8 μηνα και δεν συμμαζεύεται, δεν δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη ούτε νέες θέσεις εργασίας αλλά συντηρεί το πελατιακό καθεστώς και αυτό το βλέπουμε όλοι.
Θα κριθείτε πιο σκληρά απο όλους όσους έχουν περάσει απο τα κάθε είδους έδρανα μέχρι τώρα, αν δεν δείξετε θέληση για αλλαγή.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια