Κλίμα αγανάκτησης για την παραβατικότητα


   Οι παρακάτω αναρτήσεις είναι ενδεικτικές του κλίματος αγανάκτησης που επικρατεί στο ίντερνετ μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.
Διαβάστε μερικές από αυτές:

"Είμαι πολίτης του δήμου Φυλής και συγκεκριμένα κάτοικος των Ανω Λιοσίων.. 
Ηρθε η στιγμή να εκφράσω και εγώ την αγανάκτηση μου και την λύπη μου για τον θάνατο του μικρού Μάριου... 
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και σαν παιδάκι έπαιζα στις αλάνες.. η μάνα μου με μάζευε νωρίς στο σπίτι γιατί φοβόταν τους Ρώμα....
είτε μήπως μας απαγάγουν από το δρόμο είτε φάμε καμία σφαίρα αδέσποτη... 
δεν ένιωθα ποτέ ασφαλής... 
πήγαινα στο σχολείο με τον φόβο...
και παντα με την συμβουλή της μάνας... <<παιδί μου αν βρεθούν μπροστά σου Ρώμα και σου μιλήσουν 
άσχημα μην τους γυρίσεις καμία κουβέντα ...έχουν δικούς του νόμους αυτοί...>>

ποτέ δεν πήγα σε party γιατί ο φόβος παντα κυριαρχούσε...

ακόμα και το party αν γινόταν στο διπλανό σπίτι από το δικό μου....
ποτέ δεν έπαιξα σε παιδική χαρά... γιατί αν τολμούσα να πάρω την κούνια από ένα παιδάκι Ρωμα...θα έπρεπε να αντιμετωπίσω άλλους 20 Ρωμα της οικογένειας που θα τολμούσα να παίξω και να μπω στην κούνια που ήθελαν εκείνοι.....
Μεγάλωσα και ακόμη ζω με τον ίδιο τρόμο ......
πάω στη δουλειά μου και φοβάμαι να φτάσω από το σπίτι μου στη στάση μην τυχών πέσουν πυροβολισμοί...
όπως και έγινε μια εβδομάδα πριν τον πυροβολισμό του Μάριου...
Που αδέσποτες σφαίρες έφευγαν χωρίς να υπολογίζουν κανέναν στο τέρμα των λεωφορείων.... 50μέτρα απόσταση από το αστυνομικό μας τμήμα....
φοβάμαι να βγω βράδυ για ποτό...
μην τυχών με βιάσουν ή κάνουν κάτι και μου προκαλέσουν κακό...
γιατί όπως έλεγε η μαμά μου... (έχουν δικούς του νόμους)
και εσύ ρε κράτος τι κάνεις γιαυτό????
κάθεσαι ακόμα και τους δίνεις επιδόματα τους επιβραβεύεις και από πάνω....
η σφαίρα που έφαγε ο Μάριος ηταν από ένα γλέντι Ρωμα που γιόρταζαν την αποφυλάκιση κάποιων γυναικών τους που ηταν βαπορακια....
σε αυτή τη κοινωνία μεγάλωσα....
σε αυτή τη κοινωνία ίσως μεγαλώσουν και τα παιδιά μου... και τα παιδιά όλων μας....
Ως πότε θα επιτρέπουμε να είμαστε θύματα <<των δικών τους νόμων???? >>
εύχομαι να μην συμβεί ποτέ κάτι σε δικό μου παιδί...
γιατί εκεί θα πάρω και εγώ τον νόμο στα δικά μου χέρια...
Καλο ταξίδι μικρε Μάριε..... !!!!!!"





"Αυτο που χαρακτηρίζει την ανομία γενικώς ειναι το θράσος !
Θράσος και πρόκληση μονο και μονο για να φουσκώσει το στήθος του το κάθε ζώο δείχνοντας την επικυριαρχία του σε αυτο που ζητά , την παραβατικότητα !
Έτσι εμεις οι κάτοικοι της Φυλής , Αχαρνων , Ασπροπύργου σχεδον καθημερινά ανεχόμαστε το θράσος και τη παραβατικότητα παντού , μονο και μονο για να μην μας πουν ρατσιστές κάποιοι ...
Στο δρομο η συμπεριφορά των γυφτων ειναι πρόκληση !
Στα μαγαζιά που πατάνε τα πόδια τους η συμπεριφορά των γυφτων ειναι πρόκληση !
Στη περιοχή τους , έχουν οριοθετήσει και περιοχές τα γουρούνια , η συμπεριφορά των γυφτων ειναι πρόκληση !
Στη θλίψη τους η συμπεριφορά των γυφτων ειναι πρόκληση !
Στις χαρές τους η συμπεριφορά των γυφτων ειναι πρόκληση !
....
Όλη η καθημερινότητα των πολιτών που αναγκάστηκαν να συμβιώνουν με γυφτους ειναι γεμάτη προκλήσεις ... τεράστιο θράσος ... που ποτίζεται με ανομία και γεννά εγκληματικότητα !
....
Τα αποτελέσματα ειναι γνωστά !
Αίμα ...
Οι τραυματισμοί και οι θάνατοι που προκαλούνται απο αυτη τους τη συμπεριφορά δεν ειναι μονο ενα 11 χρονο παιδί !
Αναλογιστείτε σε πόσα παιδια έκοψαν το νήμα της ζωής τους στην άσφαλτο μονο και μονο για τη γύφτο μαγκιά !
Σε πόσα παιδια κατέστρεψαν τη ζωη τους απο σοβαρούς τραυματισμούς !
Σε πόσα παιδια στερούν το όνειρο ως αποκλειστικοί υπεύθυνοι διανομής πρέζας !
Σε πόσα παιδια κανιβαλίζουν τη ψυχολογία τους όταν τραμπουκίζουν χτυπούν και ληστεύουν τα πολύτιμα υπάρχοντα τους , ενα κινητο και το χαρτζιλίκι τους , σε προαστιακό , λεωφορεία ή ακόμη και βραδυ στο κέντρο της πόλης !
Ολα αυτα μια χούφτα γυφτων που τους χαρακτηρίζει ο ακραίος φυλετισμος η εμμονή τους για προσαρμογή των υπολοίπων σε αυτούς και η εγκληματικότητα !
...
Η μεγαλύτερη πρόκληση ομως δεν ειναι αυτοί , οι κωλογυφτοι !
Η μεγαλύτερη πρόκληση ειναι οι αβανταδόροι φιλεύσπλαχνοι πουθεναδες που βγαίνουν σε τηλεοράσεις και κοινωνικά δίκτυα και μιλούν για διαφορετικότητα και ρατσισμό!
Στο σπίτι σας , στη γειτονιά σας και στα παιδια σας ψευτοκουλτουριαριδες σας εύχομαι απο καρδιας ... και όσοι τους αγαπάτε και τους θαυμάζετε τόσο πολυ , ολοι εμεις οι κάτοικοι των περιοχών να ξέρετε οτι διαθέτουμε δωρεάν σπίτια αποκλειστικά για εσάς !
....
Για τη πολιτεία , κυβέρνηση δικαιοσύνη αστυνομία !
Ξέρουμε οτι χαρτζιλικονεστε απο τη γύφτο μαφία ... αν θέλατε γουρούνια να τιμήσετε τις στοιχειώδη αρχές της δημοκρατίας το προβλημα θα το είχατε λύσει !
Όσο χαρτιλικονεστε και επενδύετε σε ψηφοθηρία απλα σπέρνετε μίσος και καποια στιγμη θα θερίσετε τους καρπούς σας για τους γυφτους και για ολα τα υπολοιπα που μονο εσείς μπορειτε να ορίζετε !
...
Τελος Δεν υπαρχει μεγαλύτερος ανόητος και προκλητικά προβοκάτορας απο αυτόν που χρησιμοποιεί τη καραμέλα οτι υπάρχουν και καλοί γυφτοι ! Όπως και κακοί "μπαλαμοι" . (Μπαλαμος κατα τους γυφτους ειναι οι ελληνες που δεν ειναι γυφτοι😤 ) Το προβλημα χαρακτηρίζεται και ορίζεται απο τη συντριπτική πλειοψηφία και όχι την εξαίρεση !
Η εξαιρεση απλα επιβεβαιώνει τον κανόνα !
Και εμεις οι υπόλοιποι ειναι καιρός να παψουμε να ανεχόμαστε ολο αυτο για κάποιες εξαιρέσεις που σίγουρα υπάρχουν !
Οι εξαιρέσεις να ενταχθούν στη κοινωνία και να μη λειτουργούν σαν άλλοθι των υπολοίπων
...
Για την ιστορία γιατι πολλοί ίσως να μη το γνωρίζετε... Η σφαίρα που σκότωσε το 11 χρονο παιδί στο Μενιδι προήλθε απο γλέντι γυφτων για την αποφυλάκιση δυο γυναικών που είχαν δικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών ... τόσο θράσος !
Αυτα ..."





"Τραγικός θάνατος παιδιού στο Μενίδι:
Επανάληψη του ίδιου σιχαμερού παιχνιδιού....πολιτικάντηδες που αρπάζουν την ευκαιρία να κάνουν σπέκουλα, Δήμος που δηλώνει αναρμόδιος για όλα αλλά συμπαρίσταται στους κατοίκους! ...προβοκάτορες υπέρ της βίας και της ζουγκλοποίησης.....ψυχολογικές εκτονώσεις χωρίς ουσιαστική προώθηση βιώσιμων λύσεων....
Από το 2000 υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για το Μενίδι και την διάσταση του θέματος της παραβατικότητας....πολεοδομικές και κοινωνικές πτυχές...!!! με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Αυλίζας!....από το 2010...υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη της τότε ΤΕΔΚΝΑ για τους καταυλισμούς...!
Δεν είδα να έγινε κάτι....δεν είδα τον Δήμο Αχαρνών να προχωράει σε κοινωνική έρευνα- απογραφή και να συμβάλει στην υλοποίηση ενός σχεδίου αποκατάστασης της περιοχής που θα διασφαλίσει και την πολυπόθητη ΑΣΦΑΛΕΙΑ....έτσι είναι...αν κάθε θεσμός δεν αναλάβει τις ευθύνες του,
απλώς μνημόσυνα θα κάνουμε κάθε τόσο, οι μισοί θα κατηγορούν τους άλλους μισούς, οι πιο πονηροί θα μπερδεύουν (;) τα ανθρώπινα δικαιώματα με την παραβατικότητα...και γενικά ένας αχταρμάς χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα...!!!"






"Όχι άλλες ψυχαναλυτικές λαοσυνάξεις , όχι άλλες μεγαλόστομες πολιτικές εξαγγελίες, όχι άλλη κοροϊδία του κόσμου, όχι χάδι στα παραβατικά γκέτο, να λειτουργήσει ο νόμος ισότιμα και αυστηρά ΤΩΡΑ."



"Αχ “μικρέ” Μάριε, παρά ήσουν άτυχος ρε φιλαράκι!!!!
Πέρα από το τραγικό του γεγονότος, ήσουν άτυχος γιατί η “αδέσποτη” σφαίρα δεν έφυγε από αστυνομικό όπλο. Αν είχε γίνει αυτό το όνομα σου θα γινόταν το σύμβολο του αγώνα, τώρα είσαι απλά ο “μικρός”…
Η αναφορά στον θανάτου σου γίνεται σαν να πέθανες σε τροχαίο. Είσαι ο “άτυχος 11χρονος”. Ήταν ατύχημα η σφαίρα που προσγειώθηκε στο κεφάλι σου, αφού κατά τύχη στην περιοχή σου οι πρεζέμποροι ζουν ανενόχλητοι και γιορτάζουν την ελε
υθερία τους με μπαλωθιές, μέσα σε μια πόλη με 110.000 κατοίκους. Κατά τύχη την έφαγες εσύ λοιπόν, θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος ο άτυχος.
Είσαι άτυχος γιατί δεν σε λένε Αυλάν και σε λένε Μάριο… Οι φωτογραφίες σου δεν θα παίξουν στην τηλεόραση και στο ίντερνετ. Δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να ευαισθητοποιηθεί με το θέμα σου.
Το επίθετο σου πιθανό να μην το μάθουμε ποτέ. Θες γιατί το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια της οικογένειας σου; Θες για να ξεχαστείς πιο γρήγορα; Μια φορά είσαι καταδικασμένος στην λήθη.
Η μόνη σου τύχη είναι που πέθανες. Αν έμενες ανάπηρος η φυτό εκτός από την μανούλα και τον μπαμπά σου κανένας δεν θα γύριζε να σε κοιτάξει. Θα σ έβλεπαν και σαν βάρος στο ασφαλιστικό σύστημα…
Πέθανες και ησύχασες, πριν καταλάβεις που ήρθες. Πριν μάθεις να ζεις με τον φόβο γιατί έτσι πρέπει… Πριν αντιληφθείς την σαπίλα που θα κληρονομούσες από τις γενιές των πατεράδων και των παππούδων σου.
Συγνώμη ρε Μάριε!!
Τόσο καιρό είχα την εντύπωση ότι αγωνίζομαι για σένα, αλλά τελικά έκανα λάθος. Ο θάνατος σου δεν αξίζει ούτε μια προσαγωγή. Είναι βλέπεις και ο αντιρατσιστικός. Δεν είναι στα πλαίσια της νομιμότητας να βρίσουμε τους υπεύθυνους για τον χαμό σου κ εμείς είμαστε εντός πλαισίων…
Είμαστε αυτοί που θέλουμε να πάμε στην Σμύρνη, στην Πόλη και στην Αγιά Σοφιά και ακόμα παραπέρα στην κόκκινη μηλιά, αλλά περιμένουμε τις προσφορές τις Aegean για να πάμε με 14,90€. Με ένα νόμο δεν φτάνουμε ούτε μέχρι την Δυτική Αττική…
Τι να σου κάνω ρε φιλαράκι;; Έπεσες σε εποχή πολιτικής ορθότητας και ο θάνατος σου δημιουργεί προβλήματα. Κανένας δεν έχει την διάθεση να ξεβολευτεί για πάρτη σου και ντρέπομαι που δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.
Υπόσχομαι να μην σε ξεχάσω και ας μην σε ήξερα.
Αναγνωρίζω το μερίδιο της ευθύνης που έχω, όσο ο καθένας για τον άδικο χαμό σου και θα κάνω τα πάντα για να μείνει το στίγμα σου. Ο χαμός σου δεν θα είναι τζάμπα, θα πληρωθεί και μάλιστα ακριβά… Μπορεί ν αργήσει, αλλά θα πληρωθεί να είσαι σίγουρος!
Καλό ταξίδι μικρέ Έλληνα, ίσως και να βρεθούμε κάποια στιγμή σ έναν καλύτερο κόσμο, εκεί που αξίζει να ζει κάθε αγγελούδι σαν κ εσένα....."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια