Ανησυχίες των επιβατών του Προαστιακού να μην συμβούν αυτά του έγιναν το 2012.




     Όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο άρθρο μας συνεχίζουμε με τις ανησυχίες και τα προβλήματα των επιβατών του Προαστιακού. Παρόλο που σαν περιοχή οι αλλαγές και περικοπές στα δρομολόγια του Προαστιακού δεν μας έπιασαν στον "ύπνο" ,όπως θα ήθελε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κάποιοι ντόπιοι καλοθελητές, και οι αντιδράσεις  δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν τις ήδη  αποφάσεις της.
  Η μεγαλύτερη ανησυχία των επιβατών είναι να μην συμβεί αυτό που έγινε στις αρχές του 2012 που κόπηκε η γραμμή Άνω Λιόσια-Πειραιάς για να επιστρέψει αρκετούς μήνες αργότερα ως Άνω Λιόσια-Αθήνα ή αυτό που έγινε στα μέσα του ίδιου χρόνου που κόπηκαν τα πολύ βραδινά δρομολόγια για να επιστρέψουν αυτά αρκετούς μήνες αργότερα κουτσουρεμένα.
  Τα βασικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι το ότι τα νέα δρομολόγια ολοκληρώνονται
η σύνδεση με τα πούλμαν πριν από τις 9 το βράδυ και αυτοί που εργάζονται σε καταστήματα θα έχουν μόνο την επιλογή του τρένου. Επίσης βασικό πρόβλημα είναι και για όσους αποβιβάζονταν πριν το σταθμό Νερατζιώτισσα που και αυτοί θα έχουν μόνο την επιλογή του τρένου για να εξυπηρετηθούν καθώς και όσοι είχαν διαλέξει την μετακίνηση με ποδήλατο και τρένο  καθώς είναι αδύνατη η μετακίνησή τους με τα πούλμαν.
  Πρόβλημα επίσης είναι ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού ειδικά στις ώρες αιχμής έρχονται γεμάτα. Το πρόβλημα αυτό όμως λύνεται για αυτούς που πάνε Νερατζιώτισσα αν πάρουν τα πούλμαν των 00:15 θα φτάνουν εκεί μερικά λεπτά αργότερα από το να πάρουν το τρένο των 00:02 από Κιάτο.
    Κατά την άποψή μας αυτό που έχει πλέον βασική σημασία είναι να πιεστεί ο ΟΣΕ να ολοκληρώσει τα έργα και να επιστρέψει σε ακόμη καλύτερη κατάσταση αφού τα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν κερδίσει το επιβατικό κοινό και να μην την πάθουμε όπως το 2012.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια