Σε ιδιώτη η καθαριότητα στον Δήμο Πόρου για τα επόμενα 3 χρόνια


   Κατόπιν κατά πλειοψηφία Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη στις 2 Ιουνίου 2017, προκηρύχθηκε σήμερα, 29.6.2017, ο διαγωνισμός για την ανάθεση όλων των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Πόρου, πλην της ανακύκλωσης, σε ιδιώτη. Ο Δήμος Πόρου προβαίνει κάθε έτος από το 2013 και ύστερα σε ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη, ωστόσο για πρώτη φορά η ανάθεση θα γίνει για 2+1 χρόνια (με δικαίωμα προαίρεσης για τον Δήμο) και θα περιλαμβάνει και τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής, καθώς και αύξηση του απαιτούμενου προσωπικού, ώστε να εξασφαλίζεται ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στην καθαριότητα των δημοτικών χώρων (κοινόχρηστοι χώροι, δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, παραλίες και όλα -πλέον- τα δημοτικά κτήρια).
Η αύξηση της διάρκειας της σύμβασης θα έχει τρία σημαντικά οφέλη για τον Δήμο: (α) επίτευξη μεγαλύτερης έκπτωσης λόγω των οικονομιών κλίμακας και του υψηλότερου οικονομικού κινήτρου για τους ενδιαφερόμενους, (β) προσέλκυση μεγάλων και αξιόπιστων εταιριών, (γ) εξοικονόμηση διοικητικού κόστους για τον Δήμο από την αποφυγή της επαναλαμβανόμενης διαδικασίας προκήρυξης διαγωνισμού κάθε χρόνο. Ο σχετικός διεθνής
διαγωνισμός θα έχει τιμή εκκίνησης 1.116.000€ (συμπ. ΦΠΑ 24%) και είναι ο μεγαλύτερος που έχει διενεργηθεί ποτέ από τον Δήμο Πόρου για υπηρεσίες. Το κόστος της ανάθεσης θα καλυφθεί χωρίς να γίνει αύξηση των δημοτικών τελών, καθώς θα αντιστοιχεί σχεδόν στο σύνολό του σε ισοδύναμα επί μέρους κόστη που πληρώνει έτσι κι αλλιώς έως σήμερα ο Δήμος. Επιπλέον, ο Δήμος θα διατηρήσει τις υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς Ανακύκλωσης και τις υπηρεσίες Πρασίνου, στις οποίες θα αξιοποιηθούν οι έξι εργάτες και πέντε οδηγοί του Τμήματος Καθαριότητας, ενώ τρεις από τους τελευταίους θα μετακινηθούν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στην υπό σύσταση δημοτική συγκοινωνία της Σφαιρίας, όπου θα δρομολογηθεί το mini bus που προμηθεύτηκε ο Δήμος.
Σημειώνεται, τέλος, ότι κατόπιν πολιτικής απόφασης του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, ο Δήμος Πόρου έχει απορρίψει από το 2015 την επιλογή της πρόσληψης εποχιακού προσωπικού συμβασιούχων, την οποία ωστόσο για τρίτη χρονιά αντιπρότεινε η αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής, καταθέτοντας δημοσίως την πρόταση η καθαριότητα του Δήμου να ανατίθεται σε 25 συμβασιούχους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται κάθε χρόνο. Ελάχιστες μέρες μετά την ψήφιση της πρόσφατης Απόφασης του ΔΣ Πόρου, δημοσιεύθηκε η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική η επαναλαμβανόμενη πρόσληψη συμβασιούχων, με αποτέλεσμα να έχει τιναχθεί στον αέρα η καθαριότητα και τα οικονομικά όσων Δήμων είχαν χτίσει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας πάνω στην επιλογή εκείνη. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα μία ακόμα θεμελιώδη επιλογή της δημοτικής αρχής, χάρη στην οποία ο Δήμος μας είναι σήμερα ένας από τους ελάχιστους στην χώρα ο οποίος δεν βρίσκεται σε διαχειριστικό και υγειονομικό αδιέξοδο.
πηγή:http://mymethana.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια