Συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΧΥΤΑ Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν πάει άλλο!

Το πρωί της Τετάρτης 12/7, αντιπροσωπεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ προχώρησε σε συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του ΧΥΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που προέρχεται από την εγκατάσταση της Φυλής.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες μας στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για το πρόβλημα της δυσοσμίας, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υποχρεωνόμαστε -μέσα στο καλοκαίρι- να κλεινόμαστε μέσα στα σπίτια μας,  γιατί έξω από τα σπίτια υπάρχουν στιγμές που βρομάει αφόρητα και η παραμονή μας
είναι αδύνατη.

Η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, που γνωρίζουν το πρόβλημα,  όχι μόνο δεν έχουν κάνει το παραμικρό για την επίλυση του, αλλά αντίθετα, στο πλαίσιο της αναθεώρησης  του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αποφάσισαν να αυξήσουν και τη δυναμικότητα του θηριώδους ΕΜΑΚ, από τους σημερινούς 150.000 τόνους/χρόνο σε 350.000 τόνους/χρόνο σύμμεικτα και 100.000 τόνους/χρόνο βιοαπόβλητα! Αποφάσισαν, ακόμη, την επέκταση και την εκβάθυνση του τελευταίου τμήματος της β΄ φάσης για να χωρέσει άλλα 4 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουμε και το λατομείο του Μουσαμά να φιγουράρει πρώτο στη λίστα των λατομείων που μπορούν να γίνουν νέοι ΧΥΤΑ.

Ο δήμαρχος της Φυλής κ. Παππούς, που είναι και μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, όχι μόνο δε διαμαρτύρεται, αλλά –κυριολεκτικά- σφυρίζει αδιάφορα και δε συζητάει αυτά τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο. Λες και η δυσοσμία, το ΕΜΑΚ και το λατομείο Μουσαμά δεν είναι στον δήμο Φυλής, αλλά σε κάποιον άλλο δήμο από το δικό του.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν:
·      το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, που καταστρέφει την υγεία και το περιβάλλον μας
·      να εξαιρεθεί το λατομείο Μουσαμά από τους υποψήφιους χώρους για νέους ΧΥΤΑ/Υ
·      να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας των νοσοκομειακών αποβλήτων
·      να πάψει το ΕΜΑΚ να δέχεται σύμμεικτα και να μην αυξηθεί η δυναμικότητα του
·      να μη γίνει καμιά νέα εγκατάσταση στην Φυλή, όπως αυτή της WATT ΑΕ.

Πάνω από όλα όμως, ας μην τολμήσουν να διανοηθούν νέα επέκταση στην λεγόμενη γ΄ φάση της Φυλής. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας -Δυτικής Αττικής και δε θα την επιτρέψουμε.

12/7/2017


ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια