Με λεωφορεία από τη Δευτέρα το πρωί η σύνδεση μεταξύ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ




    Όπως σας είχαμε ενημερώσει από το βράδυ της Παρασκευής  η λύση που επιλέγει για τη διευκόλυνση των επιβατών του Προαστιακού είναι πλέον και επίσημη, μετά το σημερινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31-07 ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ Α. ΛΙΟΣΙΑ- ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Μετά από 15 χρόνια αναμονής και εγκατάλειψης ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Αθήνας αποκτά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
Οι συνέσεις με Κιάτο, Αεροδρόμιο και Χαλκίδα γίνονται απευθείας και ηλεκτροκίνητα και όχι με αλλαγή συρμών και ταλαιπωρία.
Οι παρεχόμενες εφεξής συγκοινωνιακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες στον πολίτη, αλλάζουν σελίδα και μπαίνουν σε ένα νέο σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον και το χρήστη, κεφάλαιο. 
Οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου και τον τελικό συντονισμό των συστημάτων, το οποίο στην ολοκλήρωσή του θα προσφέρει άλλου επιπέδου συγκοινωνιακό έργο στον πολίτη, δημιούργησαν, όπως είναι φυσικό, και κάποια προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά στην αναγκαστική, λόγω των απαραίτητων έργων εκσυγχρονισμού και συντονισμού των συστημάτων, προσωρινή μείωση των δρομολογίων από Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα, και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα,
ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, δρομολογεί λεωφορεία σύνδεσης του Σταθμού Α. Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία .
Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία κατοίκων, επιβατών και χρηστών, αλλά είναι προσωρινή και για ένα έργο που έχει καθυστερήσει 15 ολόκληρα χρόνια από αδιαφορία και εγκατάλειψη και σήμερα γίνεται πραγματικότητα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τα απαιτούμενα έργα στις Αχαρνές αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ΟΣΕ μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να δοθεί η δυνατότητα να πυκνώσουν τα δρομολόγια.
Η προσπάθεια για αναβάθμιση του Προαστιακού και του Σιδηροδρόμου ευρύτερα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Μέσα στο φθινόπωρο η ηλεκτροκίνηση έως και τον Πειραιά θα είναι γεγονός, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων.
Η χώρα ξαναβάζει το Σιδηρόδρομο στη ζωή της. Ένα γρήγορο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο.
Συγχαρητήρια στην ΕΡΓΟΣΕ και σε όλους όσους συνέβαλαν εδώ και 1,5 χρόνο στην επίτευξη του στόχου αυτού και την ανατροπή της εικόνας εγκατάλειψης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια