Εύλογα ερωτήματα μετά την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.




    Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έφερε στην επιφάνεια το Παράπονο Φυλής τη Δευτέρα 24 Ιουλίου  είδαμε την άμεση και έντονη αντίδραση της διοίκησης του Δήμου Φυλής. Από την Τετάρτη 26 Ιουλίου που πλέον ήταν σίγουρη αυτή η εξέλιξη είδαμε και τον αναβρασμό μεταξύ των πολιτών  που με τη βιαστική αυτή κίνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει η καθημερινότητα τους χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την καθυστέρηση  κάποιων "έγκυρων" ΜΜΕ να το παρουσιάσουν. Επίσης, η παντελής αδιαφορία για το θέμα από τα blog που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια, το τελευταίο διάστημα,
απλώς επιβεβαιώνει τις αρχικές μας σκέψεις για ποιο ακριβώς λόγο δημιουργήθηκαν. 

   Ασχολίαστο δε μπορούμε να αφήσουμε ότι μέχρι και τη στιγμή αυτή δεν έχουν πάρει θέση για το θέμα οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Φυλής λες και δεν τους αφορά. Ευτυχώς που η αντίδραση των κατοίκων είναι τόσο μαζική που ίσως να μπορέσει να διορθωθεί κάτι. Το θεσμικό τους ρόλο θα μπορέσουμε ίσως να τον δούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής αλλά ήδη έχουν χάσει το τρένο της αμεσότητας για το σημαντικό θέμα που θα αλλάξει την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων. Βέβαια ανάλογες κινήσεις θα περιμέναμε να δούμε για το θέμα  και από τις διοικήσεις όμορων δήμων που και τους δικούς του κατοίκους θα επηρεάσει η κατάργηση των δρομολογίων του Προαστιακού.
   Τελειώνοντας θα θέλαμε να κάνουμε την ευχή να βρεθεί η κατάλληλη λύση ώστε αυτές οι σχεδιαζόμενες αλλαγές να πλήξουν όσο το δυνατόν λιγότερους επιβάτες του Προαστιακού.

Η συντακτική ομάδα του Παράπονου Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια